Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Costa Concordia' Gemisinin kaptanı tutuklandı
Titanik kazasını andıran Costa Concordia gemisinde arama kurtarma çalışmaları sürerken kazanın nedenleri üzerinde de soruşturma başlatıldı.

Kaza yaparak ölüme sebebiyet vermek ve gemiyi terketmekle suçlanan ardındanda tutuklanan gemi kaptanı Francesco Schettino kendini seyir göstergesinde hata olduğunu ve güvenli bir rotada ilerlediklerini söyleyerek savunmuştu. Fakat yetkililer kaza yerinin bu büyüklükteki gemilerin rotasının dışında olduğunu belirtiyor.

Gemide kaza anı kadar kaza sonrası yürütülen tahliye operasyonuda eleştirilerin hedefi oldu. Yolcular kaza sonrası tam bir panik havası hakim olduğunu ve herkesin can yelekleri için kavga ettiğini belirtti.

Diğer taraftan kurtarılan yolcular evlerine dönmeye başladı. Fransız yolcuların bir kısmıda Marsilya limanına ulaştı. Fakat kazada hayatını kaybedenlerin yakınları acı içerisindeydi:

“Haberler kötü çünkü babam hayatını kaybetti. Yani o artık bizimle eve dönemeyecek. Olayların gelişim şekli nedeniyle çok kızgınım. Çünkü görünüşe göre can yeleği bulamamışlar ve filikalara ulaşamamışlar. Yolcular sarı ceketlilerin gemiyi terkettiklerini görmüşler. Yani mürettebatın gemide yolcular olduğu halde onları geride bırakmış olmalarına inanamıyorum. Babam önceliği kadınlara ve çocuklara verdi ama kendisi kurtulamadı.”

Giglo adasına çıkarılan yolcular sağlık kontrollerinin ardından evlerine yönlendirilirken gemiden sağ kurtarılan Türklerden beşinin pazar akşamı Türkiye’ye döneceği bildirildi.


Kaynak: Euronews
Eklenme tarihi: 15.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ


AVRUPALI BİR KAPTANIN ANOTOMİSİ
BU KAPTAN VE PERSONELİ AVRUPALI HERHALDE GEMİSİNİ ÖNCE TERK ETTİĞİNE GÖRE ÖYLE OLSA GEREK TÜRK OLDUĞUM İÇİN OKADAR GURURLUYUM VE MUTLUYUMKİ. BUNLARIN ÖĞRENDİKLERİ ÖNCELİK ÖNCE İNSAN HAYATI KURTARMAK KALDIKİ GEMİSİ YOLCU GEMİSİ BU AVRUPALI ADAMIN BİZ TÜRKLER BIRAK KENDİ GEMİMİZİ CİVARDAKİ GEMİLERE BİLE YARDIM EDERİZ HERNEKADAR DA AVRUPALI OLMADIĞIMIZI SÖYLESELERDE GERÇEK AVRUPALI OLDUMUZU ANLADIM BUNLAR ÇAKMA AVRUPALI.ALLAH DENİZLERDEKİ TÜM DENİZCİLERİMİZİN YOLUNU AÇIK ETSİN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...!!!!!!!!

Yazan: MURAT KARTAL - 16.01.2012 13:09:34




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEHTAP Denizcilik
 KURUOĞLU Denizcil..
 GRANDİ Gemi Kiral..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 EFYA Denizcilik N..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 FAAL Denizcilik
 MOBİDİK Yatçılık
 AMATUSA Denizcili..
 TRANSATLANTIK Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim