Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Her şey iyiyse kuru yük endeksi neden geriliyor?
Neredeyse tüm varlık piyasaları yükselirken; bir dönem küresel ekonominin büyüme göstergelerinden biri kabul edilen Baltık Kuru Yük İndeksi (Baltic Dry İndex BDI) dün 662 ile tarihi dip seviyelerine düştü. Küresel kriz öncesinde, 11 Mayıs 2008 tarihinde 11.793’e yükselen bu endeks, krüzün en şiddetli hissedilmeye başlandığı Aralık 2008’de 666’ya kadar gerilemişti!

Peki neden düşüyor bu endeks? Bir kaç sebebi şöyle sıralayabiliriz:

1- Kriz öncesi 2006-2009 yılları arasında ısmarlanan yeni Capesize’lar (110 bin + dtw tonluk şilepler) denize indiler, Özellikle büyük gemi arzında önemli bir artış oldu.

2- Japonya’daki nükleer felaket ve son haftalarda Brezilya’daki aşırı yağışlar gibi nedenlerle taşınacak mal mikatrında önemli düşüşler yaşanabiliyor.

3- En büyük “taşıtıcı” Çin’deki büyüme yavaşlıyor. Çin’in zorunlu karşılıkları arttırmak gibi özellikle konuut sektöründeki balonu indirmeye yönelik önlemler Çin’deki ebüyümeyi düşürücü etki yapıyor.

4- Dev gemiler (Capsize’lar) “başabaş” noktasında çalışmaya razı olunca; Handymax (40-60) ve Panamax’ların (10-40 dwt) navlunları iyiden iyiye geriliyor...

5- 2009’da çelik hurda fiyatları halen daha yüksekti ve o günlerde eski gemileri hurdaya ayırmak “anlamlıydı”. Bir yandan cari hurda fiyatları o günlerdeki kadar yüksek olmamasından dolayı, diğer yandan halen daha bu gemiler üzerindeki kredi yükümlülüklerinden dolayı gemilerin hurdaya ayrılması, yani gemi arzının azaltılması da mümkün ol(a)mıyor!

Peki bu endekse bakıp da küresel ekonomi kötüye gidiyor demek mümkün mü? Bunu söylemek yukarıdaki sebepleri göz önüne aldığımızda pek doğru değil. Yine de bu ekdeksteki pozitif gelişmeler öneümüzdeki dönemde piyasaalrca kullanılırsa sizleri .çok da şaşırtmasın.

Asıl önemli gösterge Çin borsası olacaktır. Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana gerileyen ve 6 Ocak’ta 2.132 ile en düşük seviyesini gören Şangay (Composite) endeksi küresel borsalarla birlikte ağır aksak yükselmeye başladı. Önceki gün 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkan Çin borsa endeksi için asıl sınav önümüzdeki günlerde 2.325 seviyelerinde yaşanacak.

Bu seviyenin üzerine çıkılması Çin’de de işlerin toparlandığüı fikrini güçlendirebilir. Çin toparlanırsa BCI’da onu takip eder mi, hep birlikte izleyeceğiz.

GazeteVatan (Ali Ağaoğlu)

Eklenme tarihi: 03.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 İSTANBUL MARİNE P..
 GÜRMAR Denizcilik..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 TRUVA Denizcilik
 MED MARİNE Kılavu..
 SETA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim