Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
En büyük gemisini Türkiye’ye gönderdi
Türkiye’nin 2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen 2. ülkesi olması ve iş adamlarının yeni pazarlar açması konteyner armatörlük şirketi Safmarine’ye umut verdi. Şirket bölgedeki etkinliğini artırırken hatlarını da güçlendirdi. Safmarine filosunun 300 metre uzunluğunda 6.160 teu kapasiteli en büyük gemis Safmarine Kariba’yı İstanbul’da müşterilerine tanıttı.

2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen 2. ülkesi olan Türkiye, ihracat ve ithalat rakamları ile de rekor kırdı. Türkiye’nin Ortadoğu bölgesindeki artan ağırlığı ve Afrika ihracat atağı yeni pazarlar yaratma konusunda başarılı olmurken kobilerin de ihracata katılımındaki payının artması ile ürün gamı da genişledi. Konteyner operatörleri Türk limanlarına her geçen gün daha yüksek kapasiteli gemileri göndermeye başladı. Büyük gemilerin Türkiyeye yönlendirilmesinde en önemli sebeplerden biri hiç şüphesiz Türkiye’nin 2011’de gösterdiği performans ve Türkiye’ye olan güvendi. Türkiye’yi öncelikli büyüme alanlarından gören Safmarine de Türkiye’de hem organizasyonunu hem de servisini büyütme kararı aldı. Geçen sene % 37 büyüyen ve bölgesinde en başarılı orgnizasyon seçilen Safmarine Türkiye’ye, global olarak da güven arttı. 1 Şubat itibari Türkiye’nin liderliğinde Safmarine Karadeniz Bölgesi kuruldu ve Türkiye Genel Müdürü Sedef Ayhan; Türkiye’nin dışında Ukrayna, Romanya, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan ülkelerininin de sorumluluğunu üstlendi.

2012’nin konteyner taşımacılığında, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlayan armatörlerin yılı olacağını söyleyen Safmarine Bölge Müdürü Sedef Ayhan, ‘‘Türkiye’de yer alan diğer armatörler de bu çeşitliliğe ayak uydurabilmek için servislerini geliştirmeye devam etmektedir. Safmarine Konteyner Hattı olarak ithalat ve ihracattaki başarının devamının lojistik destekle mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple Safmarine filosunun en büyük gemisi ‘Safmarine Kariba’yı da servislerimizle dahil ettik’’ dedi. Müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için bir anket açlışması yaptıklarını belirten Ayhan, ‘‘Anketlerimize katılan müşterilerimizi gemimize davet etmeye başladık. İlkini 30 Ocak Pazartesi günü Pakmaya ve Dosu Maya firmalarının katılımlarıyla yaptığımız bu ziyaret yine müşterilerimizle beraber çalışarak nasıl lojistik hizmetini geliştirebileceğimizi anlamak için bize imkan verdi’’ diye konuştu.

Müşterilere muhabirlik yapacak

Ayhan, müşterilerin ortak beklentilerini şu sözlerle özetledi: ‘‘Özellikle yeni gelişen pazarlarda müşterilerimiz transit süre, rekabetçi fiyatlar kadar bu bölgelerde oluşabilecek risklerin önüne geçebilmek için politik ve ekonomik gelişmelerden de haberdar olmak istiyor. Aynı zamanda değişebilecek regülasyonlar konusunda çalıştıkları acentalardan bilgi alabilmek istiyor. Bu doğrultuda yüzde 100 Safmarine odaklı çalışan acentalarımızla, lokal uygulamalara hakim çalışanlarımız müşterileri yönlendirmektedir. Bununla birlikte Türkiye’ye gelen daha büyük gemilerle de, Safmarine özellikle uzmanı olduğu Afrika, Ortadoğu ve Hint yarımadasında müşterilerinin ihtiyaçlarına göre servislerini geliştirmektedir. Safmarine Konteyner Hattı olarak 2011 yılında batı ve güney Afrika’ya tek aktarmalı olarak gitme imkanı veren servisimizi sunarak, katma değeri yüksek daha kısa transit süreli taşıma gerektiren ürünlerin ihracatında Türkiye’nin rekabetçiliğini arttırmasına katkıda bulunduk. Yine müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda 2012’de Cidde’yi de direk Ortadoğu servisimize ekleyerek, Arap yarımadası ve Hindistan servisimizi daha da güçlendirdik.

‘Çevreci gemi Safmarine Kariba’

Safmarine Kariba 299.47 uzunluğunda ve 40 m genişliğindedir. 6.160 teu taşıyan gemi 2008 yılında Safmarine filosuna katıldı. Safmarine Kariba en çevreci teknolojilerle üretilen bir gemi olarak öne çıkıyor. 2007’den 2017’ye % 20 daha az CO2 salınımı hedef olarak belirleyen Safmarine, 2004-2010 yılları arasında 18 gemiyi filosuna kattı. 2011’de ise 3 gemiyi filosuna katan şirket, bu yıl da 6 yeni gemi ile filosunu büyütmeye devam edecek.

Perşemberotası

Eklenme tarihi: 10.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURHAN Denizcili..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 SUNSAİL
 FENWICK MARITIME
 ÖZLER İskele Ltd...
 ORSA Tanker İşlet..
 ATLANTİK Deniz ve..
 BOSMAR Gemi Acent..
 GENÇ Denizcilik
 GMARİN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim