Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Almanya'dan İsrail'e süper denizaltı
Almanya, İsrail için çok modern sistemlerle donatılmış süper bir denizaltı inşaa etti, gizli tutulan denizaltı projesinin İsrail'in umudu olduğu bildirildi.

Almanya, II. Dünya Savaşından sonra 68 metre uzunluğundaki en büyük denizaltısını İsrail için üretti. Sonbaharda test dalışları yapılacak savaş denizaltısı bu yıl sonuna kadar İsrail'e teslim edilecek. Dünyanın en modern denizaltısı olarak nitelendirilen gemi, Almanya'nın kuzeyindeki Kiel şehrinde 'Howaldtswerke-Deutsche Werft' tersanesinde imal edildi. İlk defa dışarda gösterilen denizaltı, polis botları tarafından sıkı bir şekilde koruma altına alındı. Modern techizatla donanmış savaş denizaltısını üreten 'Thyssen Krupp Marine Systems' isimli şirket, İsrail'le yaptıkları antlaşma gereği gemi hakkında hiçbir bilgi vermedi.

İsrail için yapılan 'Dolphin' sınıfı denizaltıların ikinci nesil ürünü olan yeni denizaltı mazotlu ve yakıt hücrelerinden oluşan elektrik motorlarıyla çalışıyor. Denizaltının nükleer silahlarla da donatılmasının mümkün olduğu bildirildi.

Alman Basın Ajansı dpa'yı kaynak göstererek denizaltı hakkında bilgi veren 'Kieler Nachrichten' gazetesinin haberine göre, yeni denizaltının sadece mazotlu motorla çalışan denizaltılara göre yerinin tesbiti çok zor. Bu konuda Thyssen'e yöneltilen sorular cevapsız kaldı.

Kısa bir süre önce 'Jerusalem Post' gazetesinde yeralan bir haberde İsrail'in denizaltılarını, kendisine yönelik nükleer saldırılara karşı koyabilmek için nükleer başlıklı 'Cruise' füzeleri ile donatabileceği belirtilmişti.

İSRAİL DENİZALTISININ ÜÇTE BİRİ ALMANYA'DAN HEDİYE

İsrail yaklaşık on yıl önce Almanya'dan 'Dolphin' model üç adet savaş denizaltısı almıştı. Aynı modelin ikinci türünden iki adedi, yapım aşamasında bulunuyor. Bu ikisinin 2013'te yapımı tamamlanacak. Bir üçüncüsü için İsrail'le antlaşma yapıldığı geçen sene duyurulmuştu.

Üçüncü denizaltının yapımı için Alman Federal hükümeti vergi mükelleflerinden aldığı paralarla 135 milyon Avro hibe yaparak destekliyor.

Dünyabülteni

Eklenme tarihi: 21.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİMA Turizm Yatçı..
 TEB Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 ERŞEN Denizcilik
 ERENLER Denizcili..
 EFYA Denizcilik N..
 HEDEF Shipping
 TEMEL REİS Shippi..
 NES TEKNOLOJİ
 ALZE Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim