Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Gemiciler, İtalya'da yardım bekliyor
Türk bayraklı "KOMUT" isimli kuru yük gemisi, evraklarındaki eksiklik nedeniyle 36 gündür, İtalya’nın Savona Limanı’nda tutuluyor.

Yakıtı biten gemide ısınma ve yemek sıkıntısı yaşayan 10 kişilik gemi mürettebatının zor durumda olduğu, kilisenin yaptığı yardımlarla yaşamlarını sürdürdükleri belirtildi.

Grup Denizcilik Şirketi’ne ait 694 grostosluk 'Komut' isimli kuru yük gemisi İsrail’in Hayfa Limanı’ndan aldığı yükü geçen 18 Ocak’ta İtalya’nın Savano Limanı’na götürdü. Yükünü boşaltan gemi, Türkiye’ye götürmek üzere yeni yük aldı. Ancak, hava şartlarının kötü olması nedeniyle limandan ayrılamadı. Olumsuz hava şartları nedeniyle zorunlu olarak bir hafta limanda kalan Komut’un bazı evraklarının süresi doldu. Bunun üzerine İtalyan yetkililer, hava şartlarının düzelmesine rağmen geminin limandan ayrılmasına izin vermedi. Geminin kaptanı bunun üzerine durumu, İstanbul’daki şirketin sahibi İsmail Çavuşoğlu’na bildirdi. Ancak, geminin eksik evrakları, iddiya göre bürokratik engeller nedeniyle 36 gündür tamamlanmadı.

İtalyan makamlarının izin vermemesi nedeniyle karaya da çıkamayan gemideki 10 personel, mağdur oldu. Geminin yakıtının da bitmesi nedeniyle ısınma, yemek yapma, temizlik gibi günlük ihtiyaçlarını da karşılayamaz durumu geldi. Personelin kilisenin kendilerine yaptığı bisküvi ve kek gibi yardımlarla karınlarını doyurdukları öğrenildi. Çaresiz durumdaki gemi mürettabıtının başka bir gemi personeli aracılığı ile yakınlarına internet mesaj gönderip, yaşadıklarını anlatıp, yardım istedikleri ortaya çıktı.

Gemicilerin yakınlarına gönderdikleri 'Sayın Türk Halkı İmdat' başlıklı mesajda, geminin armatörü İsmail Çavuşoğlu’nu suçlayıp, “O sadece kendi parasını kurtarma peşinde. Gemiyi sattığını haberleriyle zaman kazanmakta. Deniz Müsteşarlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın burada hayatta kalmaya çalışan 10 Türk gemicinin sesini duymalarını bekliyoruz. İsteğimiz, hak ettiğimiz tüm alacaklarımızın İtalya’da tarafımıza ödenip, vatanımıza dönmemezin sağlanması” diye yazdıkları öğrenildi.

BÜROKRATİK ENGELLERE TAKILDI İDDİASI

Armatör İsmail Çavuşoğlu, yaşananları doğrulayarak, geminin eksik evraklarının tamamlanmamasının Denizcilik Müsteşarlığı’nın kapatılıp, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adı altında hizmet vermeye başlamasının ardından yaşanan yetki karmaşası ve bürokratik engellerden kaynaklandığını ileri sürdü. Çavuşoğlu, İtalyan yasalarına göre gemiye, ancak limandan ayrılmadan 48 saat önce yakıt verilebildiğini belirterek, “Gemiye yakıt alınamadığı için personel mağdur oluyor. Sözleşme gereği geminin yakıtı ve liman masraflarını İtalya’dan yükünü aldığı şirket karşılayacaktı. Gemi limanda kalınca yükü taşıtmaktan vazgeçip, dava açtı. Yüklenici şirketin vazgeçmesi üzerine geminin yakıt alması İtalyan yasalarına göre neredeyse imkansızlaştı. Sorunun çözülmesi için konsolosluk ve Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçtik” dedi.

İstanbul Liman Başkanlığı’nın bugün kendisini arayıp, geminin İstanbul’a dönebilmesi için, taahütte bulunmam şartı ile tek seferlik izin verebileceklerinin belirtildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Limandaki bekleme nedeniyle masraflarımız çok yükseldi. Maddi sıkıntımız olduğu için yakıt alacak firma bulmakta güçlük çekiyoruz. Şimdi de bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

F5haber

Eklenme tarihi: 23.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ


komut gemisi
gemi personeli 4x4 lük personeldir başlarında uy kaptan vardır ing. italyancası da var hala mağdur durumda bekliyorlar bu sorun ne zaman çözülecek diğer denizcilik sitelerine baktım çadır karışmış sonu hayırlı olsun

Yazan: ismail yılmaz - 27.02.2012 19:01:41


KLASİK
ÇAVUŞOĞLU İSMİ ..! YORUMA NE GEREK...
Yazan: MUSTAFA BODUR - 27.02.2012 10:33:55


yazık
yazık meslekdaslara ama grup denızcılıgın tek olayı degıl bu daha bır kac ay once adrıatıkte gemısı battı 10 kısıden 2 kısı kurtulabıldı.artık eskı armatorlerın gemılerınde calısılmaz.yenı fırmalar daha ıyı ve daha fazla maaslar vermekte.etme bulma dunyası dıyım.ama arkadaslarımıza uzuldum ıssallah alacaklarını alırlar ve memlekete donerler.
Yazan: canık nanık - 24.02.2012 15:19:34


KOMUT HK
HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YİNE MAĞDUR OLAN GEMİ PERSONELİ, ARMATÖR EFENDİNİN HİÇ AMA HİÇ UMURUNDA BİLE DEĞİL, BU PERSONELİN YAKITI YOK,HAVA KIŞ, KUMANYA YOK,EVDE ÇOLUK ÇOCUK PARA BEKLER, ARMATOR EFENDİ HER ZAMANKİ TERANE PARA YOK DER İŞİ GEÇİŞTİRİR.ALLAH YARDIMCILARI OLSUN....
Yazan: AYKUTALP ANDİÇ - 24.02.2012 14:28:35




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL Marmaris A...
 ORSA Tanker İşlet..
 LIGHTTOURS Seyaha..
 MARDES Gemi
 KADIOĞLU Denizcil..
 ECA Ship Trade Co..
 MMMARİNE denizcil..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 MEGAMAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim