Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Kore’ye bir haftada 2 milyar dolarlık Gemi siparişi
Güney Kore’li gemi üreticileri son bir hafta içinde birbiri ardına yaptıkları açıklamalarla toplamda 2 milyar dolar dolayında sipariş anlaşması imzaladıklarını kamuoyuna duyurdular.

Büyük bölümünü LNG ve petrol tankerlerinin oluşturduğu siparişler, durgunluk döneminde ekonomik verilere önemli ölçüde katkı sağlaması bakımından yüz güldürücü bulundu.

Açıklamalardan ilki Hyundai Heavy Industries yetkilileri tarafından yapılırken, açıklamada toplam sözleşme bedeli 1 milyar 100 milyon dolar olan 4 sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tankeri ve 1 adet yüzer LNG depolama tesisi inşa edileceği bildirildi.

Şirket söz konusu 2 LNG tankerini adı açıklanmayan Avrupalı bir girişimci için inşa ederken, yüzer depolama tesisi ise Norveç’in doğal gaz ve enerji alanındaki önemli firmalarından Hoegh için imal edilecek. Hyundai Samho Heavy Industries ortaklığında üretilecek diğer 2 LNG tankerinin müşterisi ise yine Norveç merkezli Golar LNG isimli şirket. Hyundai Heavy Industries yetkilileri, sözleşme gereğince gemilerin 2014’ün son çeyreği ile 2015’in ilk çeyreği arasında teslim edileceğini belirttiler.

Öte yandan aynı gün kamuoyuna açıklamalarda bulunan STX Offshore & Shipbuilding yetkilileri de iki Avrupalı şirket için toplamda 6 petrol ve 2 LNG tankerinin inşasını kapsayan sözleşmeler imza ettiklerini duyurdular ve sözleşmelerin toplam bedelini 607 milyon dolar olarak beyan ettiler.

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, 2015 yılında teslim edilecek 2 LNG tankerinin müşterisi Rus Sovcomflot. Bu sözleşmenin bedeli ise yaklaşık 500 milyon dolar. 6 petrol tankerini ise Norveçli John Fredriksen Group’un sipariş ettiğini belirten Güney Kore basını bu sözleşmenin bedelini de yaklaşık 107 milyon dolar olarak açıkladı. Sözleşmeye konu 6 petrol tankeri 2013 yılı Kasım ayına kadar tamamlanarak teslim edilecek. Kore’nin diğer tersanelerine de aynı dönem içerisinde yaklaşık 211 milyon dolarlık farklı siparişler geldiğini ifade eden gazeteler, son dönemde LNG tankerleri üzerinde yoğunlaşan talebin gemi üreticilerinin cirolarında önemli bir artışa sebep olduğunu belirttiler.

Küresel rekabetin kızıştığı dönemde LNG tanker teknolojisinin önemli bir dayanak noktası oluşturduğuna değinen uzmanlar da Güney Kore ile Çin arasında başlayan farklı bir yarışa dikkat çektiler. Buna göre her iki ülke de Fransa merkezli Gaztransport & Technigaz isimli firmayı satın almak üzere yarış halindeler. Söz konusu firmanın önemi ise gemiler ve depolama tesisleri için sıvılaştırılmış doğal gaz teknolojisine sahip olmasından kaynaklanıyor.

Güney Kore açısından Çin’in bu teknolojiye sahip olması, uzun vadede rekabet koşullarının yeniden Çin lehine dönmesi tehlikesini de beraberinde getiriyor. Bu sebeple söz konusu firmaya Güney Koreli şirketlerin ilgisi sürerken, Çin hükümeti de rekabette geri kalmış olmanın getirdiği arayışla Gaztransport & Technigaz firması için ciddi bir alıcı konumunda. Hyundai Heavy Industries bu yıl toplamda 31 milyar dolarlık sipariş rakamına ulaşmayı hedefliyor. Bu 2011 yılı rakamlarına göre yaklaşık yüzde 20’lik bir artışa tekabül ediyor. STX Group’un 2012 yılı hedefleri de sipariş miktarını yüzde 14 dolayında arttırmayı kapsıyor.

Teknoloji avantajıyla rüzgârın yeniden Güney Kore’ye dönmesi, Çin’i yeni atılım arayışlarına sokan en büyük etken. Doğrudan şirket satın alma ya da teknolojik partnerlik yoluyla ülkeye söz konusu teknolojilerin taşınması için hummalı bir çalışma var.

Perşemberotası

Eklenme tarihi: 25.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 REGENCY Ship
 LIGHTTOURS Seyaha..
 TUZLA Tersanecili..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 NİKEL Denizcilik
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 CEVAHİR Kara ve D..
 NİSA Denizcilik
 ALTUNTAŞ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim