Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkler Afrika'da çok iş yapacak
Lojistik yatırımlarıyla dünya çapında tanınan Latek Holding, önce Doğu Afrika pazarında daha sonra tüm kıtada; yapı marketi, enerji, konut, altyapı, gemi taşımacılığı, gıda sektörlerinde büyümek için harekete geçti. İlk adımı yapı marketi sektöründe atan şirket, 'LTKHome' markasıyla ilk mağazasını Kenya'da açtı. Latek Holding Başkanı Levent Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre şirketin Afrika yatırımları çok yönlü gelişecek:

LTK markasıyla üretim

* Bölgede Kenyalı ortağı Zynamat Group'la birlikte hareket eden şirket, 5 yılda yapı marketlerin sayısını Kenya başta olmak üzere Uganda, Güney Sudan, Tanzanya, Ruanda, Burundi ve Mozambik'te 15'e çıkaracak.

* Bu yapı marketlerde yer alacak 2 bin çeşit malın tümü 'Türk Malı' olacak. Marketlerin büyüklüğü 2-10 bin metrekare arasında değişecek.

* Bu mağazalarda Ikea benzeri hizmet vermeyin hedefleyen şirket, LTK markasıyla da yapı malzemeleri ürettirmeyi planlıyor.

Mombasa'da gümrük işi

* Kenya'da bir gümrük şirketi satın alan ve Mombasa'da gümrük bölgesi işletme hakkı kazanan şirket, Doğu ve Güney Afrika Ülkeleri Ortak Pazarı'nın (COMESA) gümrük birliği avantajını da kullanarak 500 milyon nüfuslu bir pazara hizmet götürecek.

* Kenya'da konut inşaatı, altyapı ve enerji yatırımları da planlayan şirket, özellikle enerji alanında karar verme aşamasında. Kenya hükümeti bu alanlarda Latek'e önemli vaatlerde bulundu.

Mozambik'te büyük atak

* Mozambik'te, 2500 kilometrelik kıyı hattında 5-10 yıllığına kabotaj hakkı elde etmek üzere olan şirket, Batı Afrika'da ise 3 kaju işleme tesisini uzun dönemli kiraladı.

* Yıllık 3 bin ton işleme kapasitesine sahip kaju tesislerinde kısa sürede 6 bin tona çıkılması planlanıyor.

'Maraton koşacağız

Bu kıta için çok büyük hayalleri olduğunu belirten Levent Erdoğan, "Başarmak zorunda olduğumu hissediyorum. Sahara altı Afrika bir maraton ve tabanca yeni patladı" dedi. Açtıkları yapı marketinden sonra Kenya basını tarafından 'Anadolu Kaplanı Çin'e rakip geliyor' şeklinde tanımlandıklarını belirten Erdoğan, Türk malının kalitesini hem çok daha ucuza bölgeye insanına tanıtacaklarını ifade etti.

100 milyon dolar yatırım

Potansiyeli anlatmak için örnekler de veren Erdoğan, Kenyalı birçok kadının mutfak aspiratörünü ilk kez gördüğünü, dijital seramik ürünlerine ise üst düzey yetkililerinin bile şaşırdığını vurguladı. İlk etapta 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıklayan Erdoğan, potansiyele göre bunun kat be kat üstüne çıkacaklarını söyledi.

Yatırımları koruma sözü veriyoruz

Kenya hükümetinin bakanları, Türk yatırımlarına büyük önem veriyor. Yapı marketinin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Moses Mudavadi, Kenya'nın önümüzdeki 5 yılda yıllık ortalama yüzde 8-10 büyümesini hedeflediklerini, özellikle enerji, tarım, inşaat alanlarında yatırım beklediklerini söyledi. Mudavadi, ayrıca sorular üzerine bulaşıcı hastalıklar konusunda çok büyük iyileşmeler olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanı Moses Wetangula ise liberal bir ekonomiye sahip olduklarını vurgulayarak, "Yatırımları koruma sözü veriyoruz" dedi. Wetangula, girişimcilere vergi muafiyeti, kâr transferi, özel yatırım teşvikleri sunduklarını da belirtti.

haber3

Eklenme tarihi: 12.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OBA Den. Pet. İnş..
 SEAHORSE Shipping..
 BERRAK Denizcilik
 AB Denizcilik
 AYSA Denizcilik A..
 YIGIT Shipping Co..
 NİKEL Denizcilik
 ANGELS PRO ACTION
 T&O Denizcilik
 ESA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim