Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Samsun’da karaya oturan gemi hurdaya çıktı, söküm için liman arıyor
Geçen ay Karadeniz'de meydana gelen fırtına sebebiyle Samsun'un Doğu Park sahiline vurarak aldığı ağır hasar sonrası makine dairesi suya gömülen, bir Türk firmasına ait Moldova bayraklı “Hay K” isimli kuru yük gemisi hurdaya çıktı.

Bir balıkçı barınağına çekilen hasarlı gemiye yüzemez raporu verilmesine rağmen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, barınaktan götürülmesini istiyor. Geminin sahibi Mustafa Kaplan ise açığa çıkması halinde batacağını belirterek, izin verilirse gemiyi barınakta sökmek istediklerini söylüyor.



Gemi İcralık

Ocak başında Rusya'dan Samsun'a buğday getiren 8 mürettebatlı Moldova bandıralı “Hay K” isimli gemi, yakıt ve personel borcu sebebiyle icralık olmuştu. Geminin sahipleri, borçlarını ödeyemeyince doğu park açıklarında boş şekilde bekleyen gemi, bu kez de fırtınaya yakalanmış ve sahile vurmuştu. Çarpmanın etkisiyle iskele ve makine dairesi kısmından ağır yara alıp suya batan gemide büyük hasar oluşmuştu. Samsun Valiliği olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar, uzun süre suda kalan geminin kaldırılmasını isteyince “Hay K” gemisi, Has Çelik Gemi Kurtarma Şirketi tarafından belediye evlerindeki balıkçı barınağına çekildi.

Balıkçı barınağında karaya oturan gemi, bu kez de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü rahatsız etti. Gemi sahiplerine baskı yapan müdürlük yetkilileri, hiçbir liman işletmesinin kabul etmediği ağır hasarlı gemiyi başka yere götürmelerini istiyor. Maliye yetkilileri, günlük işgaliye için gemi sahibi Mustafa Kaplan'dan para talep ediyor. Maddi gücü kalmayan Kaplan ise ne yapacağını bilmiyor. Geminin açığa çıktığı an batacağını ifade eden Kaplan, "Fırtınada sahile çarpınca iskele tarafı tamamen harap oldu. Makine dairesi suya gömüldü. Gemiyi Sudan çıkardık ama yüzemez raporu verildi. Epey uğraştık ama yüzecek durumda değil. Buna kimse de teminat veremez. Kendimizi can havliyle buraya attık. Kimseye zararımız yok ama Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gemiyi götürmemizi istiyor. Konuyu valilikte de çözemedik. Çöp oldu artık. Tamamen batmaması için sökülmesi lazım. Burada sökülmesi daha mantıklı." dedi.

Gemisinin sahile vurmasının ardından 2 ay batık vaziyette kaldığını söyleyen Kaplan, "Kamu yetkilisi herkes kaldırmamızı istedi. Kaldırdık ama şimdi de pişman oldum. Çünkü sahip çıkan yok. Ortada kaldık. Hiçbir liman da kabul etmiyor. Bakalım ne olacak. Bütün elektrik tesisatları, makine dairesi de kullanılamaz hale geldi. Gemiyi burada bozmak istiyoruz. Zaten biz de battık. En azından enkazından kurtulmak istiyoruz. Devlet izin versin ekibimizi kurar 1 ayda sökeriz." şeklinde konuştu.

Has Çelik Gemi Kurtarma Şirketi Hasan Akdeniz ise "Gemiyi kurtardık. Bundan sonrasında gerekli desteği ilgili kurumlardan bekliyoruz. Geminin burada kalmasını istiyoruz. Çünkü en uygun yer burası. Diğer alanlar derin ve tehlike arz ediyor. Kurtardık ama gemiyi ne yapacağız bilmiyoruz. Kimse de doğru dürüst yer göstermiyor. Açığa çıkarsa batar. Battığı zaman çıkarılması da imkansız. Batarsa kimseye de faydası olmaz." ifadelerini kullandı.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

Samsun’da karaya oturan yük gemisi suyla doldu ****VİDEO****


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 23.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE.BAZI İŞLER AHİRETE KALMAZ,DÜNYADA DA ÇÖZÜLÜR.

Yazan: e.gürsoy - 24.03.2012 22:28:56


Kul hakki
Yeme mazlumun hakkinin cikar aheste-aheste.
Yazan: Fuad Mammadov - 24.03.2012 12:41:01




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTANPAŞA Denizc..
 EGE Su Altı Hizme..
 KAŞ Diving
 NARAL Deniz Taşım..
 CEO Maritime Co.
 HM Denizcilik Tic..
 MOST Denizcilik
 ZRC Denizcilik
 APEKS Denizcilik
 EMEK MARIN Ltd. S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim