Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakan Koç: Kruvaziyer limanlardaki ayakbastı parasıyla liman hizmet ücretleri düşürülecek
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kruvaziyer limanlardaki ayakbastı parasıyla liman hizmet ücretlerinin indirilmesi için gerekli girişimlere hemen başlayacağını belirterek, "Kruvaziyer turizmi Türkiye için çok önemli. Kuşadası da İstanbul ile birlikte en önemli iki kruvaziyer limanımızdan biri. Bu konuda bir an önce atılıma geçmemiz gerekiyor" dedi.

Koç, Kuşadası Genç İşadamları Derneği üyeleriyle sabah kahvaltısında buluştu. Marina içindeki Secreet Garden Restorant'ta gerçekleştirilen sabah kahvaltısına bürokratlarıyla katılan Bakan Koç, genç işadamlarına önemli mesajlar verdi.

Kuşadalı genç işadamları, Kuşadası turizmde yaşanan sıkıntıların çözümü için bir dizi istekte bulundu. Kuşadası Genç İşadamları Derneği Başkanı Bayram Yılmaz, hazırladıkları raporu Bakan Koç'a sundu. Raporda, Selçuk-Kuşadası karayolunun bir an önce tamamlanması, kongre merkezinin son durumu ve kongre merkezi nedeniyle Kuşadası'ndaki yeni turizm yatırımların teşvik edilmesi, alternatif turizm merkezlerinin uluslararası yatırımcılara tanıtılması, kruvaziyer limandaki ayakbastı parasıyla liman hizmet ücretlerinin indirilmesi, 2. konutların turizme kazandırılması, Kuşadası'nın arıtma tesisi inşaatının tamamlanması, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nın uluslararası direk uçuşlara açılması ve Samos ile ticari ilişkilerin önündeki engellerin kaldırılması gibi konular yer aldı.

Kuşadası Genç İşadamları Derneği üyelerinin raporunu değerlendiren Bakan Koç, kruvaziyer limanlardaki ayakbastı parasıyla liman hizmet ücretlerinin indirilmesi için gerekli girişimlere hemen başlayacağını belirterek, "Kruvaziyer turizmi Türkiye için çok önemli. Kuşadası da İstanbul ile birlikte en önemli iki kruvaziyer limanımızdan biri. Bu konuda bir an önce atılıma geçmemiz gerekiyor. Daha çok gemi, ve daha çok turist için ne gerekiyorsa yapılacak" dedi.

Kuşadası'nda turizmin yeniden ayağa kaldırılması için herkesin elbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini anlatan Bakan Koç, "İlk etapta Kuş-Atak Projesi'ni tamamlamalıyız. Bu konuda söz verdik. Kuşadası'nın arıtma tesisini bakanlık olarak yapacağız ve işleteceğiz. Ayrıca, 2. konutların turizme kazandırılmasına Kuşadası'ndan başlayacağız. Bu konuda Turizm Tesisleri ve Nitelikleri Yönetmeliği'ni çıkardık. Uygulama konusunda Kuşadası örnek olacak. Kuşadası'na yatırım yapacak herkesin önünü açmak boynumuzun borcudur. İzmir Adnan Menderes Havaalanı bu sezondan itibaren uluslararası direk uçuşlara açılacak. Ayrıca, yurt içinde de İzmir'den Antalya, Trabzon ve Adana'ya direk uçuşlar başlayacak" dedi.


Eklenme tarihi: 04.03.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Makina San. ..
 MARİNTEK Danışman..
 MARMARA Deniz Taş..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 MEKE Group
 URANUS Denizcilik
 İBC GÜLER
 UND RORO İşletmel..
 YAREN Denizcilik
 UMAR Denizcilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim