Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Zorbey'' Gemisi 3 bin ton buğdayla birlikte tamamen battı
Antalya'nın Demre İlçesi'nde 3 Kasım'da kayalıklara çarparak hasar gören ve Tersane Koyu açıklarında demirlenen Kamboçya bandıralı 'Zorbey' adlı kuru yük gemisi, içindeki 3 bin ton buğdayla birlikte tamamen battı.

Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, "Gemideki buğdaydan kaynaklı çevre kirliği başladı" derken, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise "Tehlike yok" açıklaması yaptı.

Rusya'nın Yıeks Limanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimagosa Limanı'na buğday götüren İstanbul merkezli bir şirkete ait 'Zorbey' adlı kuru yük gemisi, 3 Kasım 2011'de Kekova Koyu'nda kayalıklara çarparak makine dairesinden yara aldı. Kekova boğazındaki gemi, yakıt sızdırmaya başlayınca ertesi gün Tersane Koyu açıklarına çekildi. Karaya oturtulan geminin deposundaki 25 ton mazot boşaltıldı. Ancak gemideki 3019 ton buğdayın boşaltılması için henüz bir çalışma yapılmadı. Yarısına kadar sulara gömülen 2600 grostonluk ve 110 metre uzunluğundaki gemi, yüküyle birlikte tamamen battı. Geminin tabanı denizin yaklaşık 20 metre dibine oturdu.

Gemiden denize buğday dökülmeye başladığını belirten çevre sakinleri, denizin kirlenmesinden endişe ediyor. Geminin buradan bir an önce kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili taleplerini Demre Kaymakamlığı'na bildirdi.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan ve Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Toyar, bölgede inceleme yaptı.

MUHTAR: ÇEVREYE ZARAR VERİYOR

Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, sahilde yosunlaşmanın başladığını ve bunun gemiden dökülen buğdaydan kaynaklandığını ileri sürdü. Geminin en kısa zamanda bölgeden uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Çan, "Kekova, her yıl yaklaşık 500 bin yabancı turistin ziyaret ettiği bir yer. Ekonomisi tamamen turizme dayanıyor. Deniz kirliliği felaket olur" dedi.

KAYMAKAM: KİRLİLİK YOK

Geminin tamamen battığını belirten Kaymakamı Karaman, ancak henüz çevreye zarar verecek bir sızmanın olmadığını söyledi. Antalya Valiliği tarafından bir komisyon oluşturulduğunu kaydeden Karaman, "Geminin kurtarılması ya da burada farklı şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Çevreye zararı konusunda herhangi bir sıkıntı tespit edilmedi. Çevre uzmanlarından oluşan bir komisyon, önümüzdeki haftalarda gemideki buğdayın ileride muhtemel olabilecek çevreye zararı noktasında incelemelerde bulunacak. Geminin içerisindeki yükün çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar da hız kazanacak. Şu aşamada çevreyi tehdit eden bir durum söz konusu değil. Tehlike yok" diye konuştu.

haberler.com

*********************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLER

"Zorbey" Gemisi Demre açıklarında karaya oturdu
"Zorbey" Gemisi batıyor
"Zorbey" Gemisinin büyük bölümü sulara gömüldü"


Eklenme tarihi: 28.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Mutlugil
Doğrudur kimsenin hakkı yerde kalmaz , sizin **** dualarıyla da batmadı bu gemi emin olun :) Kurt yaşlanınca köpeklerin maskarası olurmuş misali . Vardiyaları uyuyarak geçiren , makinaya hava çakmayı bilmeyen , akülerin içine tüküren adamın maaşını herkes keser . Kendin gibi personeli sen gemin olsa çalıştırır mısın acaba ? Önce bi kendinize bakın , sonra gelin laf yapın .

Yazan: Caner - 15.04.2012 13:22:16


kul hakki
Ben bu batan gemide bas makinist olarak gorev yaptim. geminin kaptani ve patronu olan *** ..... ayrilan personelin maasini ya vermezdi yada keserdi. Benimde maasimi 6 ay sonra gonderdi amma eksik. Bak kul hakki, hakkimi helal etmiyorum dedim. Bana soylediyi laf bu: kopek in duasi kabul olsaydi goyden kemik yagardi. Kimsenin hakki yerde kalmaz. Gurban olun Allaha
Yazan: Fuad Mammadov - 30.03.2012 00:53:01




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ABALCO
 SERHAT Feribot A...
 MOST Denizcilik
 BERRGANİ Denizcil..
 SEA JOGGERS
 EFEMAY Denizcilik..
 DMV Denizcilik
 HM Denizcilik Tic..
 ERENLER Denizcili..
 KARTAL Gemi İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim