Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Tuzla'daki tersane ölümleri protesto edildi
Tuzla'da faaliyet gösteren tersanede inşa halindeki bir gemide dün meydana gelen patlama sonucu 2 işçinin ölümü, Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası(Limter-İş) yönetici ve üyelerince protesto edildi.

Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği A.Ş. önünde toplanan sendika yönetici ve üyeleri, “İşçilerin kaderi ölüm mü?”, “Ölüm hep bize mi düşer usta?”, “Taşeronluk öldürür” yazılı dövizler açarak, “Artık ölmek istemiyoruz”, “Tersane işçisi köle değildir” şeklinde slogan attı.

Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, burada yaptığı açıklamada, dün meydana gelen patlamada 2 işçinin hayatını kaybettiğini, 6 işçinin de yaralandığını hatırlattı.

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde yaşanan ölümlerden işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almayan tersane patronlarını sorumlu tutan Saygılı, bu patronlar “taammüden adam öldürmek”ten yargılanmadığı müddetçe tavırlarında hiçbir değişiklik olmayacağını söyledi.
Kendilerinin de dün bazı tersane çalışanlarının saldırısına uğradıklarını belirten Saygılı, tehditlere boyun eğmeyeceklerini ve mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

İş kazasının meydana geldiği Ada Denizcilik isimli tersanenin önünde saat 12.30’da toplanan Limter-İş sendikası üyeleri "Patronlar öldürüyor, Hükümet seyrediyor Çalışma Bakanı istifa" yazılı bir pankart açtılar. "Direne direne kazanacağız", "Çalışma Bakanı istifa", "Tersane işçisi yalnız değildir", "Kaza değil cinayet" şeklinde slogan atan işçiler adına basın açıklamasını Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı yaptı.

Başta hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin ve tüm işçi sınıfının başı sağolsun diyerek konuşmaya başlayan Saygılı "İş cinayetleri artarak devam ediyor. Daha iki gün önce AKP Hükümeti, Türkiye’nin Çin ve Arjantin’den sonra dünyanın 3’ncü büyüyen ekonomisi olduğunu ilan etti. Ancak bunun bedeli işçilerin alın teri, kanı ve canıdır. Dün de tersane işçisi arkadaşımız aramızdan ayrıldı. Dün patlama sonrası Ada Tersanesi önüne geldiğimizde güvenlikçiler ve tersanede resmi olarak çalışmadıkları belirlenen patronun adamları bizlere tehditler savurmuştur. Patronların tehditleri tersane işçilerini ve Limter-İş’i yıldıramaz."dedi.

AKP iktidarının 3 Nisan’da yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasını meclise getirdiğini ancak bu yasanın ölümleri durdurmayacağını belirten Kamber Saygılı "Yapılması gereken var olan yasa ve yönetmeliklerin uygulanması ve eksikliklerin giderilmesi iken, Meclis’teki yasa önerisi işçi sağlığını ve güvenliğini piyasaya açmak amacı taşımaktadır. Tuzla tersanelerinde yaşanan ölümlerden işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almayan tersane patronları sorumludur" diye konuştu.
Ulusalkanal

**************************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABER:

Tuzla'da patlama: 2 işçi hayatını kaybetti ***VİDEO



Eklenme tarihi: 07.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERAKİ Turizm Ltd..
 GLOBUS Uluslarara..
 SEA PIONEER Deniz..
 UZMAR
 AKUA GROUP Su Ürü..
 JEDI Yacht
 SARIOĞLU Denizcil..
 ADA YATCILIK ve T..
 AR-GAZ
 BOSMAR Gemi Acent..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim