Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Çesme’de özel bir gemi
Son dönemde kruvaziyer turizmini ilçeye kazandırma çabaları meyvelerini verdi. Bir filme de sahne olan “Seabourn Legend” isimli yolcu gemisi dün sabah itibariyle Çeşme’ye demir attı, kırmızı halıyla karışlandı.

Çeşme Ulusoy Limanı’na, Ege turuna çıkan ve 1997 yılında Sandra Bullock’un rol aldığı 160 milyon dolarlık “Speed 2: Cruise Control” adlı filmin çekildiği Bahama bandralı “Seabourn Legend” isimli kruvaziyer gemisi demirledi. Dünyanın 6 yıldızlı hizmet veren sayılı kruvaziyerlerinden olan “Seabourn Legend” için karşılama töreni düzenlendi.

İstanbul, Kuşadası, Çeşme, Kos, Santorini, Girit ve Pire (Atina) arasında Ege turuna çıkan ve 6 yıldızlı hizmet veren sayılı kruvaziyer gemilerinden Bahama bandralı Seabourn Legend saat 08.00’de Çeşme Ulusoy Limanı’na yanaştı. 171 personel ve 211 yolcusuyla Çeşme’ye demirleyen gemiye, karşılama töreni düzenlendi. Gemi Kaptanı Erik Lund Anderssen, “Eminim misafirlerimiz Çeşme’den memnun kalacak. Ben de Seatlle’daki merkezimize olumlu rapor yazacağım” dedi.

Tek eksiğimiz kruvaziyerdi

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, “Çeşme olarak uzun zamandır beklediğimiz ve görmek istediğimiz gündü. Çeşme, Türkiye için son derece önemli. Deniziyle, kumuyla, tarihi eserleriyle ve damak tadıyla. Bir eksiğimiz vardı. O da kruvaziyer gemilerin gelmemesiydi” dedi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da “Kaptan da burasını gezdiği, gördüğü zaman Çeşme’de yaşamak isteyecektir” ifadesini kullandı.

Bu yıl 34 gemi ağırlanacak

Ulusoy Deniz Yolları Genel Müdürü Mesut Cesur, “Miami fuarına tam bir yıl hazırlık yaptık. Bugün gelen gemide başta ABD, İngiliz, Belçika, Norveç ve Çin’den olmak üzere toplam dokuz ülkeden turist var. Saat 18.00’e kadar Çeşme ve Alaçatı’yı gezecekler. Bu firmaya ait üç farklı gemi bundan sonra 11 sefer daha yapacak. Alexander Von Humboldt gemisi de 22 kez Çeşme’ye yanaşacak. Bu sezonu 34 gemiyle kapatmış olacağız” dedi.

Milyon dolarlık film seti

Bu arada, Çeşme’ye demirleyen ve 135 metre boyunda, 180’i personel, 220’si de misafir olmak üzere toplam 400 kişi kapasiteli gemi, 1997’de 160 milyon dolar bütçeli Sandra Bullock’un rol aldığı “Speed 2: Cruise Control” filminin de seti olmuştu.

Milliyet

Eklenme tarihi: 09.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ


bizim burası ucuz.
bizim burda dondurma ucuz onun için turistler her yıl dondurma yemeye geliyorlar..neresi olduğunu söylemiyorum reklama girer.

Yazan: sadık ersan - 28.12.2012 22:39:59


merak ediyorum
merak ediyorum.bu gemi sezon başladığında çeşmeye geldiğinde turistler çarşıyamı girecek yoksa her zaman olduğu gıbı izmir,efes,alaçatımı yapacak.çarşıya girdiğinde ilk dondurma aldığında fiyatı görecek bir dahada gelmeyecek(tecrübe)
Yazan: hakan önkan - 13.04.2012 13:53:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SARIOĞLU Denizcil..
 KAYIKHANE
 YALTUR
 AYGÜN Denizcilik ..
 NİKMARİNE
 ÇETİNKAYA Denizci..
 DOĞUHAN Denizcili..
 GRANDE Ship Manag..
 HASRETLER Gemicil..
 DOST Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim