Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Suriye'ye silah taşıyan gemi durduruldu
ABD ve Batı ülkeleri tarafından Suriye'deki şiddet olayları nedeniyle yaptırım uygulanan Esad rejiminin silah ambargosunu delme girişimi son anda önlendi. İran'ın Alman kuru yük gemisini kiralayarak gönderdiği silah ve askeri gereçler, Suriye'nin Tartus limanına 80 kilometre kala durduruldu.

Alman Der Spiegel dergisinin özel haberine göre, Alman bandıralı kuru yük gemisi "Atlantic Cruiser" dün öğle saatlerinde Suriye'nin Tartus limanına 80 kilometre uzaklıkta, Esad rejimine silah taşıdığı gerekçesiyle durduruldu. Haberde, İran'ın Alman gemisi aracılığıyla Suriye'ye askeri gereç ve cephanelik gönderdiği iddia edildi.

İSKENDERUN'A YÖNELDİ

"Atlantic Cruiser"in dün öğle saatlerinde Tartus limanına doğru yol aldığı sırada Suriyeli yetkililerden uyarı aldı. Geminin, silah taşıdığının fark edildiği belirtilerek, rotasını değiştirmesi istendi. Bunun üzerine İran silahları taşıdığından şüphe edilen kuru yük gemisi İskenderun limanına doğru yöneldi. Ancak olayın ortaya çıkmasının ardından gemi Tartus açıklarında bekletilmeye başlandı.

YÜKÜN SİLAH OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

Der Spiegel dergisi, Alman bandıralı Atlantic Cruiser'in İran'a ait bir gemiden birkaç gün önce söz konusu yükü Cibuti limanında alarak, Suriye'nin Tartus limanına doğru yola çıktığını belirtti. Olayın ortaya çıkmasının ardından Der Spiegel'e "Atlantic Cruiser" gemisinin işletmecisi Alman C.E.G Bulk Chartering şirketinden Tosten Lüddeke açıklama yaptı.

"Geminin silah taşıdığı bilgisi bize ulaşır ulaşmaz, durdurduk" diyen Lüddeke, "Kuru yük gemimiz, Ukrayna'nın Odessa kentinde kayıtlı "White Wale Shipping" tarafından kiralandı. Bize yük olarak pompa ve benzeri maddeler bildirildi. Silah olduğunu bilseydik asla taşımazdık" dedi.

TARTUS'A GİDİYOR AMA SİLAH YÜKLÜ DEĞİL

Ukrayna charter şirketi "White Wale Shipping" ise söz konusu geminin Tartus'a gittiğini ancak silah yüklü olduğu iddialarını reddetti.

RUS GEMİSİ DE DURDURULMUŞTU

İran daha önce de Suriye'ye silah göndermek için Cibuti-Tartus hattını kullanmıştı. Geçtiğimiz ocak ayında Suriye'ye cephane taşıyan bir Rus gemisi de Kıbrıs'ta durdurulmuştu.

ESAD'A ABD VE AB'DEN SİLAH AMBARGOSU

Suriye'de şiddet olaylarında 9 binden fazla insanın hayatını kaybetmesinin ardından AB ve Avrupa Birliği ülkeleri, Suriye'deki Esad rejimine karşı bir dizi yaptırım uygulama kararı almıştı. Söz konusu yaptırımlar arasında Suriye'ye silah ambargosu da bulunuyor.

Rusya ve Çin'in karşı çıkması nedeniyle BM Güvenlik Konseyi ise, Suriye hakkında yaptırım kararı çıkaramamıştı.

ntvmsnbc

Eklenme tarihi: 14.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL Marmaris A...
 GÜNGÖR Denizcilik
 ELBA Denizcilik
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 ICM Havacılık A.Ş
 MNT Denizcilik Ta..
 MORGÜL Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 HDR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim