Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
16 katlı 'Costa Fascinosa' ilk seferini İzmir'e yaptı
İtalyan Costa şirketinin geçtiğimiz günlerde hizmete aldığı 16 katlı Costa Fascinosa gemisi, ilk seferini yaptığı İzmir'e bin 700 yolcu taşıdı.

Tanıtım turu kapsamında İzmir Alsancak Limanı'na yanaşan Costa Fascinosa gemisinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, meslek odalarının temsilcileri, turizm acentesi yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Büyükelçi Scarante toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ve İtalya arasında ''mükemmel'' bir ilişki olduğunu, İzmir'e gelen İtalyan kruvaziyer yolcu sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

İzmir'e gelen İtalyan turist sayısının 2011'de 500 binden fazla olduğunu kaydeden Scarante, yolcu sayısının 2012'de daha da artacağına inandığını söyledi.

Scarante, ''Bu gemi, İtalyan gemicilik sektörünün en ileri ürünüdür. Yakın geçmişte Costa gemisinde yaşanan trajik olaydan sonra bu yeni gemi hepimiz için sembolik bir güven unsuru olmalıdır'' dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da 2011'de İzmir'in dünyanın en hızlı büyüyen şehirleri arasında yer aldığını, kentte kruvaziyer turizmin gelişmesi için 2006'dan beri çalıştıklarını söyledi.

İzmir'e 2012'de kruvaziyer turizmi ile 700 bin kişiyi beklediklerini söyleyen Demirtaş, Costa şirketinin bundan sonra hizmete alacağı ilk geminin vaftiz törenini de İzmir'de yapmak istediklerini kaydetti.
Costa şirketinin Güney Afrika ve Hindistan Satış Sorumlusu Dario Rustica da Costa Fascinosa'nın 16 katlı ve 3 bin 800 yolcu kapasiteli olduğunu ifade etti.

Toplam bin 508 personelin çalıştığı gemide bin 508 odanın olduğunu bildiren Rustica, 5 restoran, 4 havuz ve 5 jakuziye sahip Costa Fascinosa'nın tiyatro, disko, 4 boyutlu sinema, çocuk oyun alanlarıyla da hizmet verdiğini belirtti.

Rustica tanıtım turu kapsamında İzmir'e bin 700 yolcu taşıyan Costa Fascinosa'nın bu yıl İzmir'e başka sefer yapmayacağını ancak diğer Costa gemilerinin yolcu getirmeye devam edeceğini ifade etti.

İZTO Başkanı Demirtaş, konuşmaların ardından geminin kaptanı Ignazio Giardino'ya halı hediye etti.

Gazete5

Eklenme tarihi: 19.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STFA Deniz İnşaat
 CVS Denizcilik
 ERLER denizcilik ..
 OLAY NAUTIC
 NEGMAR Denizcilik..
 SAN-MAR Denizcili..
 AKNUR Denizcilik
 MARMARA Denizcili..
 APM Denizcilik Na..
 EDO TURİZM
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim