Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
‘Erol Şenkaya’ gemisi alabora oldu: 1 ölü 3 kayıp
Yakamoz Denizcilik'e ait 'Erol Şenkaya' isimi Türk bandıralı kargo gemisi Yunanistan karasularında alabora oldu. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, kayıp olan 3 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Alınan bilgiye göre tamamı Türk olan 10 mürettebatlı kargo gemisi "Erol Şenkaya" , batı Yunan adalarından Zakintos’un açıklarında alabora oldu. Yunan sahil güvenlik botu bir denizcinin cesedini gemi üzerinde bulurken olayın ardından 6 denizcinin kurtarıldığı, halen 3 kişinin aranmasına devam edildiğini açıkladı.



Yetkiller alabora sırasında hava şartlarının iyi olduğunu, Kyllini’deki Peloponnese limanından yükleme yaptıktan sonra cumartesi günü kaybolduğunu, bugün ise Yunan Sahil Güvenliği’nce yarı batmış bir halde bulunduğunu kaydetti. Geminin Zakintos’tan Türkiye’ye yüklü olarak hareket ettiği belirtildi.

3 kayıp denizcinin Yunanistan Denizkuvvetlerine ait 5 Yunan Sahil Güvenlik botu, Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak, ve bir helikopter tarafından aranmaya devam edildiği belirtildi.

Sahil Güvenlik yetkilileri, güvertede cesedi bulunan kişinin gemi kaptanı olduğu bilgisini verdi.

Yakamoz Denizcilik'e ait Erol Şenkaya isimli geminin Zakintos adasından, kozmetikte kullanılan bir zeytinyağı türevi olan pirina yağı yükleyerek yola çıktığı öğrenildi.
Yükün, bir tarafa doğru kayması sebebiyle geminin alabora olduğu sanılıyor.



Kurtarılan 6 Denizcinin durumu iyi

Alabora olan Erol Şankaya gemisinden kurtarılan denizciler, Zakintos adasındaki sağlık merkezine götürüldü

Kazadan kurtulan 6 Türk personelin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kurtulan personelden Ahmet Özel kazayı şöyle anlattı:

"Zakinthos Limanı'ndan çıktıktan 1.5 saat sonra 10 mil kadar bir mesafe kattetmiştik ki sanırım yük kaydı ve gemi yan yattı. Tekrar doğrulmasının mümkün olmadığını görünce cankurtaran botuna bindik ve maytap yaktık. Yaklaşık 20-30 dakika sonra kurtarma ekipleri geldi."

***************
EKLEME/GÜNCELLEME: 23.05.2012

Gemide cesedi bulunan kişinin Gemi Kaptanı "Adnan Erzin" olduğu tespit edildi.
Kayıp olan 3 kişinin: Birinci Zabit İbrahim İmac (40), Aşçı Salim Aysun (51) ve ismi öğrenilemeyen bir gemici olduğu belirtiliyor.

Sitemizin değerli üyelerinden 1967 Adana doğumlu Kaptan Adnan Erzin, 1986 Beykoz Denizcilik ve Su ürünleri Meslek Lisesi mezunu olup 20 yıldır Gemilerde görev yapmaktaydı.

Evli ve 2 erkek çocuk babası alan Adnan Erzin'in Adana'nın Yumurtalık İlçesi'ndeki ailesi acı haberle yıkılırken, cenazesinin perşembe günü (24.05.2012) memleketine getirileceği bildirildi.

***************

GEMİNİN ÖZELLİKLERİ:

ADI: EROL ŞENKAYA
ARMATÖRÜ: YAKAMOZ Denizcilik
GEMİ TİPİ: Kuru Yük Gemisi
BAYRAĞI: T.C.
GRT: 1419
DWT: 2772
YAPIM YILI: 2003
YAPIM YERİ: Kocatepe Gemi İnşa Sanayi

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;

Kazada hayatını kaybeden personel için Allah’tan rahmet, Ailelerine, dostlarına ve Denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.
"Erol Şenkaya" Gemisinden kurtulan personele ve firma yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
Şu an kayıp olan 3 denizci için iyi haberlerin gelmesini umut ediyoruz.

www.gemipersoneli.com


Eklenme tarihi: 19.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ


acemi çarkçılar
ben erol şenkaya gemisinde daha önce çalışan biri olarak batma nedeninin geminin yatıklığını düzeltmek için ballast alındı acemi 2.çarkçı ballastı geminin yattığı tarafa aldı ve güverteye çıktı geminin yattığını görüncede öncelikle makina personeline haber verip rescue botu indirip gemiyi terk ettiler dikkat edin ölen ve kayıplar arasında hiç makina personeli yok sonra kaptan gemiyi terk anonsu yapmadan bunlar gemiyi nasıl terkediyorlar bunlar kendi yaptıkları hatayı farkedip kaptan ve 2. kaptana haber vermeden kaçıyorlar geminin batma nedeni büyük ihtimelle bu şekildedir bu tahminimi bugüne kadarki tecrübelerime dayanarak ve bu gemideki acemi personeli bildiğim içindir armatörlere nacizane tavsiyem özellikle makineye acemi personel almayın.

Yazan: bir bilen - 26.06.2012 15:28:34


basınız saolsun
gemide ölenlere gercekten cok üzüldüm.Ykınlarının bası saolsun.ailelerine bas saglıgı diliyorum.:(
Yazan: inci tokol - 1.06.2012 20:12:51


BAŞSAĞLIĞI VE GEÇMİŞ OLSUN
Çok değerlive kıymetli mesai arkadaşım ADNAN ERZİNE allahtan rahmet mekanı cennet olsun değerli ailesine sabır selamet ve başsağlığı diliyorum.kayıp arkadaşlarımında ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum biran önce bulunmaları için yaradana dua ediyorum kurtulan arkadaşlarımada geçmiş olsun.Tüm sevenlerinin başı sağolsun.
Yazan: KAPTAN:CAN SEVDİK - 24.05.2012 14:55:22


Başımız sağ olsun geçmiş olsun
yakamoz denizciliğin bu olaydan dolayı bir basın açıklaması yapması gerekmezmi yükleri bulmak ve yükleme emri vermek bir kaptanın olduğu kadar bir armatörün de direktifi gerekmektedir.Bu tercih tamamen armatörün ofis tercihidir.ders çıkarılması gereken ciddi bir konudur.Hala kayıp gemicinin adının firma tarafından açıklanmaması ayrıca esef verici bir durumdur.Tekrar geçmiş olsun diyorum..
Yazan: Rıfat LÜLECİ - 24.05.2012 10:45:09


Sözün Bittiği Yer
Öncelikle hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet,geride kalanlara sabır, Kurtulanlara ve Denizcilik şirketine geçmiş olsun. Ülkemizde insan hayatı o kadar ucuz ve o kadar değersizki medya haftalarca futbol konuşuyor ama,Bu ülkede çalışanların durumu nedir.? ihmal, iş kazası vb. nedenlerden hayatını kaybedenlerden ne yazıkki bahis bile edilmiyor. Denizcilik Bakanlığı Ülkemizde ne yapar doğrusu merak ediyorum. Yoksa pandoranın kutusunu açmaktanmı korkuyor.
Yazan: Selehattin Demir - 23.05.2012 15:07:44


basımız sagolsun
ben mersın den usta gemıcı anıl ben de gemıcıyım gemılerde calısıyorum allah tum gemıcılerımıze kaza bela vermesın. uzulduk erol senkaya gemısıne zor gercek ten zor kaptanımıza .ve gemıcı arkadaslarıma allah rahmet eylsın. işallah kayıplardan ii haber gelır ailelerımımıze allah sabır saglık versiiinn.
Yazan: anılerhan - 23.05.2012 14:54:37


Başsağlığı ve geçmiş olsun...
Çalışma Arkadaşım Adnan kpt.a allahtan rahmet(mekanı cennet olsun) ailesine baş sağlığı dilerim.Kaybolan denizci arkadaşlarımız için yüce rabbimdem bulunması için duacıyım.Kurtulan denizci arkadaşlarımıza ve Yakamoz denizciliğe büyük geçmiş olsun .
Yazan: Ömer Yontuç 2.Çrk. - 23.05.2012 13:26:51


Yazıklar olsun
Medyamız deniz çalışanlarını emekçi saymıyor olacak ki haber dahi yapmıyor.Bu utanç yeter onlara. Yaşamlarını kaybetmiş mürettebata Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diler bu kayıplara duyarsız başta Ulaştırma ve Çalışma bakanlıkları olmak üzere herkesede lanet ederim...
Yazan: Veli Baran - 22.05.2012 00:35:46


başsağlığı
merhaba tüm denizcilik caamiyasının başı sağolsun bende cok üzüldüm denizcililik çok zor ve çileli bir meslektir yakamoz denizciliğe büyük geçmişolsun ölen ve kaybolan denizci kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diler ve mekanları cennet olsun saygılarımla aşçıbaşı kerim demirbaş
Yazan: kerim demirbaş - 21.05.2012 19:31:44


İÇLER ACISI HALİMİZ
Yazık çok yazık 3 gündür derdini anlatabileceğin sesini duyuracağın kimse can bu yaaa nerdeyiz türk milleti derdimizi kime anlatıcaz kimden yardım beklicez nerde bizim büyüklerimiz nerede 3 gündür yaşıyorlar mı nefes alıyorlar mı bunu yaşayan bilir ,bu arada hayatını kaybeden kaptanımızın ailesine allah sabırlar versin diğerleri içinse allah yardımcıları olsun hepsinin 21.05.2012 17:30
Yazan: Reyhan - 21.05.2012 17:28:22


............
“Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.” Öncelikle bu gemide bir kaptan yoktu ayrıca bir de ikinci kaptan vardı. İbrahim İmaç..Gemide olup hala çıkartılmayı bekleyenlerden.... Ardından Bu geminin batması tam bir ihtimaller zinciri...alınmaması gereken bir yük...bu gemi bu yükü alabilecek harçta bir gemi değildi. yüklemeden sonra beklemesi lazımdı çünkü taşınan mal zeytin çekirdeği değil küspesi... kozmetikte kullanılan bir madde ve yüklemeden sonra bir müddet beklemesi gereken bir mal ama bekleme gereksinimi hissetmeyen işverenler yola çıkmasına karar verdikleri için yola çıkıldı ve daha yarım saat geçmeden gemi alabora oldu.... hepsi bir yana gemi cumartesi sabahı 3 te battı... yunanistan yetkilileri sağolsun sadece etraf taranması yaptı..gemideki insanlar o şekilde ölüme terkedildi... Bugun hala geminin kenara çekileceği sadece söylentiden ibaret.... Acaba bu gemi Türkiye sahasında olsaydı ve içindekiler de yunan vatandaşı olsaydı durum böle olurmuydu....
Yazan: Kezban Ergül - 21.05.2012 15:06:54


Başımız sağolsun
Türk Denizcilik camiasının başı sağolsun.Ölenlere Allahtan Rahmetler diliyorum.Kayıp olanlarında biran önce bulunmasını dilerken sağ olanlarada tekrar geçmiş olsun der Allahtan sabırlar dilerim.
Yazan: osman karahasanoğlu - 21.05.2012 14:24:20


basinizsagolsun
butun denizcilerimizin basi sagolsun bazen boyle uzgun haberlerle karsilasiyoruz denizdeseferde olan arkadaslarimiza allah selamet versin
Yazan: macitsezgin - 21.05.2012 14:21:29


denizci kardesler
ölen denizci kardesimize allahtan rahmet aılesıne bas saglıgı dılerım kurtulan atkadaslara gecmis olsun dileklerımle
Yazan: ismail.alar - 20.05.2012 16:22:16


gecmiş olsun
büyük gecmiş olsun ölen arkadaşımza allah rahmet eylesin geride kalanlarına allah sabırlar versin kaybolan arkadaşlarımızda inşalla sağ olarak bulunur
Yazan: secaettin özkan - 20.05.2012 16:08:05


senkayalar
ölenlere allah rahmet eylesın ........
Yazan: mhkrm - 20.05.2012 12:10:38


Başsağlığı ve geçmiş olsun!
Kazada hayatını kaybeden denizcilerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerine, şirketin armotörüne başsağlığı ve metanet dilerim.Kayıp denizcilerin sağ salim bulunmasını ümit ederim!Kazadan kurtulan denizcilerimize geçmiş olsun!
Yazan: Davut ÖZGÜR - 20.05.2012 11:29:11


baş sağlığı
türk denizcilik camiyasının başı sağ olsun ayatını kaybedenlerinde allah rahmet eylesin
Yazan: sezai çiçek - 20.05.2012 10:53:08


başımız sagolsun
bir dönem benimde kaptan olarak görev yaptıgım erol şenkaya gemisinin battıgı haberini üstelik kaptan arkadaşımızın vefatı ve 3 denizci arkadaşımızın kayıp olması haberi beni oldugu kadar tüm denizci arkadaşlarımıda çok üzmüştür.yakamoz denizcilik ailesine allahtan sabır ve ölen arkadaşımıza allahtan rahmet diliyorum...
Yazan: kamil uzunyılmaz - 20.05.2012 01:34:25




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRUP İSTANBUL
 ELBA Denizcilik
 İSKETE Deniz Taşı..
 GN GROUP
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 MARİNPET Petrol D..
 VENTO Deniz İşlet..
 GEMEK Denizcilik ..
 TUBA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim