Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
MSC'nin yeni gemisi Divina İzmir'e 70 bin yolcu getirecek
MSC'nin yeni kruvaziyer gemisi Divina, 19 Mayıs'ta suya indirilmesinin ardından 26 Mayıs'taki vaftiz töreni ile seferlerine başladı. Özel davetli olarak vaftiz törenine katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "5 Haziran'da İzmir'e gelecek olan Divina, sene sonuna kadar 23 sefer ile 70 bin yolcu getirecek" dedi.

MSC şirketinin 139 bin grostonluk, 4000 yolcu kapasiteli yeni kruvaziyer gemisi Divina, 19 Mayıs tarihinde suya indirilmesinin ardından 26 Mayıs 2012'de Marsilya'da yapılan görkemli törenle vaftiz edildi. Geminin vaftiz annesi ünlü İtalyan Sinema Oyuncusu Sophia Loren olurken, yine ünlü Fransız Oyuncu Gerard Depardieu da törende sunuculuk yaptı, diğer vaftiz törenlerinden farklı olarak bir din görevlisi vaftiz törenine katılmadı.

MSC'nin özel davetlisi olarak törene İTO Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş ile birlikte katılan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son derece görkemli bir gemi olan Divina'nın İzmir'e ilk seferini 5 Haziran'da yapacağını ve bu gemiye yakışır bir karşılama töreni yapacaklarını söyledi.

MSC'nin görkemli gemisi Divina'nın bu yıl İzmir'e yapacağı 23 seferle yaklaşık 70 bin yolcu getireceğini anlatan Demirtaş, şöyle konuştu: "Geçen günlerde Costa Crociere'nin yeni gemisi olan Costa Fascinosa'nın vaftiz törenine katılmıştım. O da ilk seferinde İzmir'e geldi. İzmir'e en çok yolcu getiren iki şirket olan MSC Crociere ve Costa Crociere firmaları en yeni gemilerini İzmir'e getirmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu da İzmir'in nasıl önemli bir kruvaziyer merkezi haline geldiğini gösteriyor."

MSC Crociere Başkan ve CEO'su ve aynı zamanda Avrupa Kruvaziyer Konseyi Başkan Yardımcısı Bay Pierfrancesco Vago, Kruvaziyer Bölümü İşletme Direktörü Neil Palomba, Avrupa Kruvaziyer Konseyi Başkanı ve Silversea Cruises CEO'su Manfredi Lefebre D'Ovidio, Norwegian Cruise Line Eski Başkanı ve Grandi Navi Veloci Başkanı Roberto Martinoli görüşmeler yaptığını belirten Demirtaş, MSC yöneticilerini 3-5 Temmuz tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek Seatrade Türk Kruvaziyer Forumu'na davet ettiğini söyledi.

İZMİR, MARSİLYA'DAN AVANTAJLI

Tören için gittiği Marsilya'nın Fransa'nın ve Akdeniz'in önemli kruvaziyer limanlarından biri olduğunu belirten Demirtaş, şunları söyledi: "Marsilya, İzmir ile karşılaştırıldığında eski yapılar korunmuş, yüksek yapı hemen hemen yok. İzmir'in 50 sene önceki hali gibi ama güçlü bir yük ve kruvaziyer limanı. Kruvaziyer limanının yeri İzmir'deki kadar avantajlı değil. Liman şehrin 15 kilometre dışında, oysa İzmir öyle mi, limandan inince hemen şehir merkezine çıkıyorsunuz, yürüyerek 5 kilometre uzaklıktaki Konak'a ulaşmak mümkün. Bu açıdan İzmir çok daha avantajlı ve hareketli."

Kruvaziyer firmalarının da bu avantajın farkında olduğunu belirten Demirtaş, "En büyük şirketlerin yeni gemilerini İzmir'e göndermeleri bunun açık bir işareti ve önem verildiğimizin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Medya73

Eklenme tarihi: 29.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 PAŞABAHÇE Denizci..
 SERMAR Denizcilik
 MİLESTONE Gemi İş..
 ORTAKS Shipping c..
 NOVA Shipping
 VİYA Yachting
 UMAR Denizcilik S..
 LUNA Roro
 AFRICA MARINE COM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim