Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye’nin en büyük gezi teknesi yapıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ulaştırma Bakanlığınca 2010 yılında Resmi Gazete yayınlanıp, 2011 yılında yürütmeye giren Deniz Turizmi Yönetmeliği ile kapsamında yeni kriterlerin ülke genelindeki gezi teknelerinde yüzde 50 oranında yolcu kaybına uğramasına neden olduğunu düşünen Ayvalıklı genç Gemi Mühendisi 6 ay 10 gün gibi kısa sürede yaklaşık 300 grostonluk Türkiye’nin en büyük gezi teknesini yeni yönetmelik standartlarına göre inşa etmeyi başardı.



Önceki gün Ayvalık’a bağlı Cunda adasındaki kendilerine ait tersanede yeğeni Ahmet Jale ile gece gündüz projesini çizip, en ince ayrıntısına kadar üzerinde durdukları teknelerini aileleri ve yakın dostlarının katıldıkları sade bir törenle denize bırakan Gemi Mühendisi Ali Jale’nin haklı gururu ise adeta gözlerinden okunuyordu. Türkiye’de en kısa sürede plan ve proje çiziminin yanı sıra inşa edilerek tamamlanan ilk gemi olma özelliği ile farklı bir rekora imza atan Ali Jale’nin Jale 6 adını taşıyan gezi teknesinde engellilerin de düşünüldüğü ve bu amaçla engellilerin tekerlekli sandalye mahkumu engellilerin denize girebilmesini sağlayacak aparatlarla, bu engellilerin tuvalet ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilmesi için gemide bir de engelli tuvaletinin yapıldığı öğrenildi.

8 normal tuvalet, 3 bayan, 3 erkek soyunma kabini ve 1 adette engelli tuvaletinin yanı sıra bar ve geniş oyun 3 adet oyun pistine sahip ve yaklaşık 1 milyon dolara mal olduğu belirtilen Türkiye’nin en büyük günlük gezi teknesine genç mühendis Ali Jale’nin, deniz taşımacılığı yapan babası ve amcasının ilk teknelerinin ismini yaşatmak amacıyla ‘Jale 6’ adının verildiği belirtildi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız, Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu genç Gemi Mühendisi Ali Jale, Deniz Turizmi ile ilgili yönetmelik değişikliği nedeniyle firmalarına gezi teknelerindeki yolcu kaybının yüzde 50 civarında olduğunu kaydederek, “Bu yüzden de yaklaşan turizm sezonunda mevcut gemilerimizle talebi karşılayamayacağımızı düşünerek babam ve amcama ait firmamızın Cunda adasında ki tersanesinde bir gemi yapmaya karar verdik. Ancak bu gemiyi turizm sezonuna yetiştirmemiz gerekiyordu. Bu yüzden de yeğenim Ahmet Jale ile birlikte aylarca gece gündüz çalışarak yönetmelik standartlarını taşıyan yeni gemimizin plan ve projesini tamamladıktan sonra gerçekten yoğun bir çabayla bugün gemimizi denize attık. Çok mutluyum” dedi.

Tersanede geminin inşasına başladıklarında geminin yaz sezonuna yetişmesinin mümkün olmadığını düşünenlerin kendilerine inanmadığını kaydeden Jale, “6 ay 15 gün gibi bir sürede; 697 kişilik yolcu kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük ve en yüksek günlük tur teknesini yapamayacağımızı düşünenlere, her defasında bunu yapmaya çalışacağımızı söylüyorduk. Sağolsunlar başta babam Eşref Jale ve amcam Fatih Jale olmak üzere, eşlerimiz, kayınvalide ve kayınpederlerimiz desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemediler. Bunun yanı sıra Bandırma’dan ekibiyle gelerek bizlere destek olan Rüstem Ustamıza da teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

Yeni gemileriyle ilgili müşteri kaygısı taşımadıklarını belirten Ali Jale, “Önemli olan bu büyük emeği denizde görebilmekti. Çok şükür bugün bu mutluluğu yaşıyoruz. Ayvalık’ımız için gemimiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Halen daha bazı eksikliklerinin tamamlanılmasının ardından hizmete girmesi beklenen gemide 1 Temmuz’da TÜSİAD’ın eski Başkanlarından Halis Komili’nin dostlarına yönelik bir parti düzenlemek istediği öğrenildi.

Hberfx.net

Eklenme tarihi: 05.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Pruvası neta,denizleri sakin olsun.
Vatana,millete, jaletur'a hayırlı uğurlu ve bol kazançlı olsun...

Yazan: can ferligil - 7.06.2012 11:19:47




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATİPOST Turizm
 SUNSAİL
 THE MOORİNGS Yach..
 ADAMAR Denizcilik
 ALGEM Denizcilik
 VATAN PLASTİK San..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 SINKO Internation..
 SMARİNE Elektrik
 POLARİS Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim