Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemisine Yunanlılar'dan izin yok
Tugay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Vacide Tugay, Bodrum-Kos seferini yapan Akçakoca gemisinin dönüş seferi için hazırlık yaptığı sırada engellendiğini iddia etti.

Gemiyle, Bodrum'a 101 yolcu getireceklerini belirten Tugay, "Ancak, Yunan gemi firmalarının personelleri tarafından, limandan yolcu almamız engellendi. Rutin seferlerini iptal eden Yunan firmalarına ait gemiler limanda gemimize engellemede bulundu" dedi.

Söz konusu seferleri karşılıklılık esasına göre yaptıklarına işaret eden Tugay, Yunan gemilerinin de aynı şekilde Bodrum'dan yolcu alarak taşıdıklarını ifade etti. Kendi şirketlerinin seferlere başlamasının Yunan tarafında rahatsızlığa neden olduğunu iddia eden Tugay, "Bundan dolayı bir eylem yaparak, yabancı turistlerden oluşan yolcuların gemimize binmesini engellediler. Yunanistan'da kitle turizmi yapan büyük tur operatörlerinin bazı rehberleri ve gemiye binmek isteyen misafirlerimize karşı bazı fiziksel saldırılar gerçekleştirildi. Bununda ilgili de gerekli temaslarda bulunuyoruz" diye konuştu.

Kos Limanı'nda bekleyen gemilerinin 17.30'da Bodrum'a doğru hareket edeceğini anlatan Tugay, yarından itibaren rutin seferlerine devam edeceklerini kaydetti. Tugay, geçen yıl başlattıkları Rodos Adası ile karşılıklı seferlerde benzer sorunların yaşanmadığını dile getirdi.

KAPIDA VİZEYE YOĞUN İLGİ

Vacide Tugay, Yunan adalarına giden Türk vatandaşlarına bugünden itibaren vardıkları limanda vize verilmeye başlandığını bildirdi.

Bu uygulama ile Yunan adalarına gitmek isteyenler için konsolosluklarda sıraya girme dönemini kapattığına dikkati çeken Vacide Tugay, şunları ifade etti:

"Çok yeni bir haber olmasına rağmen, çok sayıda telefon almaya başladık. Türk vatandaşlarından yoğun bir ilgi var. Şu an 5 Yunan adası Rodos, Midilli, Sisam, Sakız ve İstanköy (Kos) için geçerli bir uygulama. Türk vatandaşları artık konsolosluğa gitmeden, kapıda vizelerini alabilecekler. İstenilen evraklar şirketimizi iki gün önce ulaştırıldığı takdirde biz tüm işlemleri gerçekleştiriyoruz."

İnternethaber

Eklenme tarihi: 07.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 M&M
 ANTMARİN A.Ş
 YAVUZNAZ Denizcil..
 TURGUT REİS Deniz..
 RANMARİNE Denizci..
 HASRETLER Gemicil..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 TUBA Denizcilik
 DMV Denizcilik
 CSM Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim