Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Hacı İbrahim gemisi battı: 5 denizci kayıp
Yalova'nın Armutlu ilçesi açıklarında, “Hacı İbrahim” adlı yük gemisinin battığı, olayda 4 kişinin kurtarıldığı, 5 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Yalova'nın Armutlu İlçesi açıklarında batan yük gemisindeki mürettabattan 4'ü kurtarılırken, 5 kişi ise kayboldu. Sahil Güvenlik botları kayıp denizcileri bulmak için bölgede araştırmalarını sürdürüyor.

"Hacı İbrahim" adlı yük gemisi, dün saat 23.30 sıralarında Armutlu İlçesi'ne bağlı Bozburun sahil kesimine 10 mil açıkta henüz belirlenemeyen bir nedenle battı. Verilen S.O.S. üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, botla hızla bölgeye hareket etti.

Kısa sürede bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik botu, denizde dalgalarla mücadele eden mürettebattan ikinci kaptan Mustafa Bahar ile Emin Salut, Mehmet Emin Büyükaydın ve Baki Şentürk'ü kurtardı.

Kazazedeler, Çınarcık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Daha sonra kurtarılan 4 kişilik mürettebat, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı “Sağlık 12” adlı botla, KEGM'nin İstanbul Harem Acil Müdahale İstasyonu'na götürüldü.

2. Kaptan Mustafa Bahar'ın verdiği bilgi doğrultusunda, geminin kaptanı Mehmet Çelik'in de aralarında bulunduğu 5 kişilik mürettebatı bulmak amacıyla çalışmalar aralıksız sürüyor.

GEMİNİN BATIŞ NEDENİ HENÜZ KESİNLEŞMEDİ

Gemlik'ten Samsun'a gübre taşırken sulara gömülen 69 metre uzunluğundaki “Hacı İbrahim” adlı yük gemisinin batışıyla ilgili kesinleşmiş bir bilgi bulunmadığı bildirildi. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri (KEGKİ) Genel Müdür Yardımcısı Faruk Yersel, yaptığı açıklamada, 1250 ton gübre taşıyan “Hacı İbrahim” adlı geminin battığına dair ihbarda bulunulmasının ardından, hem KEGKİ hem de Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kısa sürede bölgeye ulaştıklarını söyledi. Yapılan çalışmalar sonucu biri 2. kaptan 4 mürettebatın kurtarıldığını ve İstanbul'a götürüldüğünü belirten Yersel, şöyle konuştu:

“Ekiplerimiz, kayıp olduğu bildirilen 5 kişilik mürettebatı bulmak için bölgede çalışmaları sürdürüyor. Geminin batış nedeniyle ilgili şu an için kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor. Olayın nedeni hakkında henüz yeterli delil yok. Onun için kesin konuşmak yanlış. Bir takım çekimler, belirlemeler yapılıyor. Gemi tamamen batmış durumda. Batış nedeniyle ilgili izler arıyoruz.”

Geminin batışıyla ilgili başlatılan soruşturmanın Sahil Güvenlik Komutanlığı, adli takibin ise İstanbul Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüldüğü bildirildi.

KURTULANLAR ANLATIYOR

Olaya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ikinci kaptan Mustafa Bahar, gemide 9 personel bulunduğunu belirterek, “Biz 6 kişi gemiyi terk ettik; 4'ümüz kurtuldu, diğerlerinden haberimiz yok. Karşımızdaki geminin bize yardım etmemesi nedeniyle 2-2,5 saat suda mahsur kaldık” dedi. Aşçıbaşı Baki Şentürk ise olay sırasında kamarada oturduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Kamarada oturuyordum. Bir anda bir gürültü koptu. Gemi tam bize sancak tarafından vuruyor. Zaten o anda ne olduğunu anlayamadık. Aşağı yukarı gemi kafasının üzerine dikildi. 10-15 dakika geminin kıç tarafında kaldık. Ondan sonra aşağı düşen can salına bindik, 3 arkadaş ve geminin 2. kaptanı olmak üzere 4 kişi kurtulduk.”

Şentürk, geminin batma nedeninin sorulması üzerine de “Onu bilemiyorum. Ben içerde kamarada oturuyordum. Birden ses geldi, gemi kafasının üzerine dikildi ve 10-15 dakika sonra battı zaten” yanıtını verdi.

İRAN GEMİSİ İHBAR ETTİ

“Hacı İbrahim” adlı geminin battığına dair ihbarın, bölgede bulunan bir İran gemisi tarafından yapıldığı öğrenildi. İran gemisinin ihbarı üzerine harekete geçerek İstanbul'un 17 mil güneyine giden “Kıyı Emniyeti 10” adlı acil kurtarma botunun, olay yerinde “Hacı İbrahim”e ait tahliye sandalları ile can simitleri bulduğu bildirildi.

Çevrede yapılan araştırmada, geminin 4 kişilik mürettebatı kurtarıldı. Mürettebatın, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı “Sağlık 12” adlı bota alındığı ve tedavilerine burada başlandığı kaydedildi.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 26.04.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRIO Denizcilik İ..
 KARADENİZ Yatçılı..
 LOTUS Shipping
 DESTİNA Deniz Taş..
 HOLIDAY Yachts
 GÜRMAR Denizcilik..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 CVS Denizcilik
 MS Denizcilik ve ..
 MORGÜL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim