Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ABD gemisi bir tekneye ateş açtı: 1 ölü
ABD donanmasına ait bir gemi dün Dubai açıklarında, uyarılara rağmen tehlikeli bir biçimde yaklaşan bir tekneye ateş açtı. ABD yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, teknede bir kişi hayatını kaybetti.

ABD Donanması medya subayı Greg Raelson, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "ABD donanmasına ait bir gemide bulunan güvenlik timi, uyarılara uymayan ve hızlı bir biçimde yaklaşan küçük bir tekneye ateş açtı" dedi ve "Olay dün yerel saatle 14:50'de, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Jebel Ali limanının 10 mil açığında gerçekleşti" şeklinde açıklamada bulundu.

Olay son dönemde tansiyonun arttığı Hürmüz Boğazı yakınlarında gerçekleşti. Bazı İranlı yetkililer bu yılın başında yaptıkları açıklamalarda, ABD'nin ülkenin nükleer çalışmaları konusunda artan baskısına karşılık, dünya petrol arzının beşte birinin geçtiği bu su yolunu kapatma tehdidinde bulunmuşlardı. İran halen nükleer çalışmalarının sivil amaçlı olduğu iddiasını sürdürüyor.

Al Arabiya televizyonuna göre, ateş açılan tekne, sahibinin Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olduğu bir balıkçı teknesi. BAE'de devlete ait WAM haber ajansı ise, ateş sonucu balıkçının hayatını kaybettiğini ve yaralanan üç kişinin ise Hindistan vatandaşı olduğunu bildirdi. Donanma'dan Raelson ise, bu detayları teyit edemeyeceğini ve konu hakkında soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Soruşturmanın sürmesinden dolayı ismini açıklamayan bir Amerikan yetkilisi, Donanma'nın Sealift Command birimi tarafından kullanılan ve mürettebatının çoğunluğunu sivillerin oluşturduğukargo gemisi The USNS Rappahannock'ın, yaklaşan tekneye ses, telsiz ve ışık sinyalleri yoluyla uyarılar gönderildiğini kaydetti.

bloomberght

Eklenme tarihi: 17.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERS Denizcilik
 UNIMARIN Denizcil..
 ATLANTİS Deniz Na..
 MCE KARGO
 CoShip
 ALPAGUL Denizcili..
 VATAN PLASTİK San..
 EN-KO Denizcilik ..
 NEGMAR Denizcilik..
 KALE Grubu
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim