Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de Kruvaziyer rekoru
İzmir Alsancak Limanı’nda tarihi bir gün yaşanarak yeni bir rekora imza atıldı. Aynı günde gelen 4 kruvaziyer gemisi, İzmir’e 13.626 yolcu taşıdı.

Alsancak Limanı ilk kez 4 büyük gemiyi aynı anda ağırladı. Norwegian Spirit, Aida Aura, Aida Diva ve Msc Divina gemileri, 13.626 turist ve mürettebatı İzmir’e getirdi. 4 geminin aynı anda gelmesi nedeniyle, ilk kez bir kruvaziyer gemisi yük rıhtımına yanaştırıldı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yoğun bir gün olmasına ve limanın elde olmayan fiziki zorluklarına karşın İzmir'in gelen turistleri mutlu etmeye son derece açık bir şehir olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, 2003’de bir yıl boyunca İzmir’e gelen kruvaziyer yolcu sayısının 3271 olduğunu belirterek
"Bugün sadece bir günde 13.626 yolcuyu İzmir’e getiriyoruz. Kruvaziyer turizminde İzmir’in başarısı rakamlarla ortada” diye konuştu.

Bu yoğun günü başarıyla geçirdiklerini anlatan Demirtaş, "Geçen yıl 504 bin turist ağırlamıştık. Bu yıl 650 bin turiste ulaşacağız. Bugün gelen 4 gemi de İzmir'in her geçen gün kruvaziyer turizmde nasıl geliştiğinin güzel bir kanıtı" dedi.

KRUVAZİYER DEVLERİ İZMİR’DE YARIŞ HALİNDE

Kruvaziyer turizminde yeni seferlerin yolda olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: “İzmir’in konu hakkında gelişimi ve performansı kruvaziyer şirketlerini harekete geçirdi. Costa Fascinosa, ilk seferinde İzmir’e geldi. MSC'nin yeni kruvaziyer gemisi Divina ise bu yıl İzmir'e yapacağı 23 seferle yaklaşık 70 bin yolcu getirecek. Aida şirketi, 14 günde bir Diva ve Aura gemilerini İzmir’le buluşturuyor. İzmir'e en çok yolcu getiren MSC Crociere ve Costa Crociere firmaları en yeni gemilerini İzmir'e getirmek için birbirleriyle yarışıyor.”

HEDEFİMİZ ANA LİMAN OLMAK

Kruvaziyer turizminde 8 yılda ulaşılan rakamların İzmir’in bu konudaki iddiasını ortaya koyduğuna dikkat çeken Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir olarak artık sadece gemilerin gelmesini beklemeyeceğiz. Tedarik ve homeport hedefi ile Akdeniz'in ve dünyanın parmakla gösterilir limanları arasında yer alacağız” Kruvaziyer şirketlerinin ana limanlarından çok büyük alımlar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Demirtaş, sözlerineşöyle devam etti: “Gemilerin daha uzun sürede İzmir’de kalmaları ve yolcuların daha çok alışveriş yapmalarını istiyoruz. Ama bunun yanı sıra gemi içindeki büyük endüstriden de pay almalıyız. Ülke olarak kalite ve fiyatlarımız sektöre hitap edebilecek kapasitede. Tekstilden gıdaya her yıl 5 milyar euroluk mal alımı yapan kruvaziyer firmalarının tedariklerini İzmir’den yapmalarını hedefliyoruz.”

Haberx

Eklenme tarihi: 17.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CİHAN Gemi Elektr..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 SARP Turizm
 ATLANTİS Deniz Na..
 DESAS A.Ş.
 UFUK DENİZ Gemici..
 MİNA Denizcilik v..
 SELAY Shipping
 KOÇ Topluluğu
 SERVER Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim