Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Hızır Sofuoğlu' personeli zor durumda
Ürdün’ün Akabe Limanı’nda borcundan dolayı rehin tutulan “Hızır Sofuoğlu” adlı geminin mürettebatı Türkiye’deki yetkililerden acil yardım bekliyor. Gemiden ayrılmalarına izin verilmeyen denizcilerden İsmail Aksoy, telefonla görüştüğü İHA muhabirine, “Bir dakika dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. Genç denizcinin İstanbul’da yaşayan ailesi de yetkililerden bir an önce sorunu çözmeleri için yardım talep etti.



Yaklaşık 6 ay önce Ürdün’ün Akabe Limanı’nda, “Hızır Sofuoğlu” isimli Türk gemisi makine arızası yaptı. 1 ay a yakın süren tamir çalışmaları sırasında oluşan masrafı gemi sahibi firma yerel acenteye ödemeyince, gemi ve içinde bulunan 8 personel Akabe Limanı demir sahasında rehin tutulmaya başladı. İddiaya göre, gemi personeli 6 aydır gemide rehin tutuluyor ve Türkiye’ye dönmelerine izin verilmiyor. İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) gemi personelinden İsmail Aksoy ile yaptığı telefon görüşmesinde, halen gemide rehin tutulduklarını söyleyen İsmail Aksoy, “Bir dakika dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Yaklaşık 6 aydır Ürdün’ün Akabe Limanı’nda rehin tutulduklarını anlatan Aksoy, “Biz burada denizin ortasında elektriksiz, susuz, 5 para almadan bu gemiye bekçilik yapıyoruz. Şirketimizin acenteye olan yaklaşık 120 bin dolarlık borcundan dolayı bizi burada esir tutuyorlar” şeklinde konuştu. 2 gün önce tüm personel olarak gemiden karaya çıktıklarını anlatan Aksoy, “İki gün sokaklarda, banklarda yattık. Hiç paramız yok. Etrafımız polisler tarafından çevrildi. Bizi o şekilde tuttular. Sonunda bazı arkadaşlarımızın dayanacak gücü kalmayınca bizi karakola aldılar ve akabinde tekrar gemiye yolladılar” dedi.

Gerekli tüm yetkili mercilere başvuru yaptıklarını ifade eden Aksoy, “Ancak 6 aydır buradayız. Ne para aldık, ne başka bir şey. Hiç kimse elimizden tutup, hiçbir şey yapmadı. Kimse bizi burada görmüyor. Günde 4-5 saat elektrik ve su kullanabiliyoruz. Kumanyamız kısıtlı. Yaklaşık 55-60 derece sıcaklık altında bu mübarek Ramazan ayını geçirmeye çalışıyoruz. Artık dayanamıyoruz. Kimsenin bir dakika bile dayanma gücü kalmadı. Buradan bir an önce kurtulmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Telefon konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan İsmail Aksoy’u, annesi Tülay Aksoy da gözyaşları içinde dinledi. Kimsenin dayanma gücü kalmadığını söyleyen İsmail Aksoy, en son çare olarak gemiyi yakmayı düşündüklerini söyledi.

Öte yandan İsmail Aksoy’un İstanbul Beykoz’da yaşayan ailesi de perişan durumda. Gözüyaşlı anne Tülay Aksoy, oğlunun “Hızır Sofuoğlu” gemisinde staj için Ocak ayında çalışmaya başladığını belirterek, “Sonra Ürdün’e gittiler ve gemileri bozuldu. 1,5 ay kadar tamirat sürdü. Ancak gemi daha sonra hiç hareket etmedi. Konuştuğunuz zaman “Anne 15 güne geleceğim” diyordu ama 3-4 ay oldu hala oradalar. Gemiyi terk edip konsolosluğa gittiler ama kimse yardımcı olmadı. Ne yiyip ne içiyorlar bilmiyorum. Hangi şartlar altında yaşıyor bilmiyorum” dedi.

15 günde bir oğlunun kendini aradığını anlatan Aksoy, “En son dün akşam konuştuk. Onlar gelmek için limana inmişlerdi. Ancak ellerinde tutmak istedikleri için polisler zorla gemiye yollamışlar. Yetkili mercileri arıyoruz. Herkes ‘10 gün daha, 15 gün daha’ diyor. Ancak aylar geçti. Artık yetkililerin yardımcı olmalarını istiyorum” diye konuştu.

Baba Hüseyin Aksoy ise gemi sahibi firmanın kendilerine yardımcı olmadıklarını savunarak, “Biz para pul istemiyoruz. Ben çocuğumu kurtarmanın peşindeyim” şeklinde konuştu.

Haberciniz.biz

Eklenme tarihi: 10.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Erler denizcilik kapandimi
Beni 2005 yilinda denizci yapmak istemisti mustafa bey suan sirketi kapali ulasamiyorum

Yazan: Gokhan deniz - 3.09.2019 19:43:24


hızır sofuoğluna
Allah yardımcıları olsun
Yazan: m a g - 6.09.2017 17:21:46


hakan yanar mi ?
hakan ben siz mustafa er 'in eski muhasebe müdürü degilmisiniz.benmi yanlis hatirliyorum??
Yazan: ben bilirimm - 27.04.2013 01:46:32


rahat uyuyomusun mustafa efendi
her önüne gelen armatör olmaya kalkarsa insanlar çile çeker.
Yazan: fahrettin er - 27.08.2012 00:42:49


Utanç
Aslen rizeli olmaktan utanç duyuyorum şirket yönetiçileri ve gemi sahipleri yüzünden aylardır o geminin kaptanını bekleyen bir bayan olarak perişan oldumm mustafa bey size yazıklar olsunn nasıl bir rizelisinn nasıl bir müslümansınn nasıl bir şirket sahibisinn o yaşta patron oldun ama adam olamassınn hele iş adamı aslaa ne yiyolar ne içiolar ne elektrik var ne su varr biz burada üzülmekten perişankenn sen aradığımız halde duyarlı olmuyorsunnnnn *******:((((
Yazan: mürüvvet öksüzoğlu - 17.08.2012 00:07:02


xxx
Sen git myanmar için somali için göz yaşları dök ama kendi vatandaşın,denizcin için kılının kıpırdatma Allah sizileri bildiği gibi yapsın.
Yazan: Ali ihsan kıraç - 16.08.2012 14:49:59


allah yardımcınız olsun
hani biz büyük devlettik akdeniz bizden sorulurdu araplara sınırı acıp hamilik yapmakla bu işler yurumez.buyuk devlet zengin armatörleri kollayıp bakan yapmaz..büyük devlet denizcisine vatandasına her yerde sahip çıkar.o arkadaşlarımız rus vatandaşı bile olsalardı çok rus devleti onları kurtarmıştı yada baska bir devlet...bizdekiler sadece nutuk atar...şirkete gelince personel alırken bir sürü kıllık yaparlar adam beğenmezler...az para verirler..böyle durumda bütün foyaları ortaya çıkar..allah bilir onlara ne yapacağını onun adaletinden kaçılmaz...
Yazan: ertan altıntaş - 12.08.2012 15:22:20


yazıklar olsun
biz öyle milletizki askerimiz ölür vatan sağ olsun deriz denizcimiz rehin alınır hiç umursamayız sadece olan annelerine babalarına oluyor allah onlara yardımcı olsun ama ben bir denizci olarak şu anda onların yerine bende olabilirdim. kardeşlerim inşallah hemen evlerinize gelirsiniz saygılarımla
Yazan: ömer tamdogan - 11.08.2012 21:32:22


armatörlük
gemi sahibine yazıklar olsun orada personelini burada çoluk çocuğunu madur ediyorsun. kardeşim paran yoksa bu işi yapma insanların hayatlarıyla oynama git pazarda limon sat.allaha karşı nasıl hesap vereceksin.mersedesini ,jipini sat önce borçlarını öde.insanların yüzüne bakabil
Yazan: hakan yanar - 11.08.2012 10:07:43


konu
ondan sora müslümanlıktan bahsederler.tabii gmileri oradaki aç insanlardan daha değerli.kim düşünür gemicileri.yakın gemii arkadaşlar.
Yazan: erdal erenay - 11.08.2012 09:53:59


yazıklar olsun
bu insanlardan ne istiyorlar gemi onların olsun bıraksınlar insanı gemi sahibine yazıklar olsun o insanları orda muhtaç ediyorlar adamlar çoluk çocuğunun rızkı için çıkıyor onlardan ayrı kelle koltukta bu işe bari gemine sahip çıkıyorlar diye bi hatrı olmalı bu nsanların yazıklar olsun o şirkete gece rahat uyuyabiliyormu acaba sormak isterim kendilerine
Yazan: yıldıray yörük - 10.08.2012 13:27:08




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 BERRGANİ Denizcil..
 İMDAT Gemicilik S..
 TURGUT OKAN Deniz..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 KARYAT Karadeniz ..
 KARAS Denizcilik
 BİLGİLİ Denizcili..
 BAASE & ELSEK
 AY İnşaat Turizm ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim