Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
BUDO’nun ilk gemisi geldi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımı amacıyla Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO)'ne aldıkları ilk geminin Türkiye’ye geldiğini, diğer 2 gemi ile ilgili anlaşmaların sağlanmak üzere olduğunu söyledi.

Başkan Recep Altepe, Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak üzere raylı sistem, kara ulaşımı, deniz ve havayolu ulaşımı yönündeki çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Deniz ulaşımına yönelik satın aldıkları geminin Türkiye’ye geldiğini dile getiren Başkan Altepe, diğer 2 gemiyle ilgili anlaşma aşamasına gelindiğini ifade etti.

Gelen geminin, tersanede bakıma alınacağını dile getiren Başkan Altepe, diğer iki gemi gelmeden seferlere başlamayacaklarını kaydetti. Seferlere başladıktan sonra herhangi bir aksaklık yaşanmasını istemediklerini ifade eden Altepe, “Bizim hedefimiz kar etmek değil. Bunun için de en iyi hizmeti vermek için hazırlıklarımızı tam olarak yapmak istiyoruz. Gemilerimizin bakımlarını, gerekli düzenlemelerini yapıp yolcu taşımaya başlayacağız.” dedi.

YOLCU TAŞIMAMIZA ENGEL YOK

İDO’nun işletme haklarını alan firma ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan sözleşmede, şehir içi hatların güvence altına alındığı, şehirlerarası taşımaya ilişkin bir madde bulunmadığını ifade eden Başkan Altepe, bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul-Bursa arasında deniz yoluyla yolcu taşımasına bir engel bulunmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi’nden iskele kullanımına yönelik izinlerin alındığını ve sözleşme imzalandığını kaydeden Başkan Altepe, şunları söyledi: “İDO, bizim iskelemizi kullanıyor ve aylık yanılmıyorsam 95 bin TL kira ödüyor. Bu sistem devam edecek. Biz de gemilerimiz gelince yolcu taşımaya başlayacağız. Belediyeler bazı konularda düzenleyici olmak zorunda. Ekmek pişirmek belediyelerin işi değil ama bütün belediyeler ekmek üretimi yapıyor. Bursa’da tüketilen ekmeğin yüzde 20’sini biz üretiyoruz. Çünkü gerek fiyat, gerekse kalite açısından dengeleyici ve düzenleyici olmalıyız. Ekmek pişirip, satan belediye düzenleyici olmak amacıyla gemi de işletir, yolcu da taşıyabilir.”

Özellikle özelleştirmeden sonra yaşanan esnek fiyat politikasının vatandaşları mağdur ettiğini ve gelen tepkiler üzerine deniz ulaşımı konusunda çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, şöyle devam etti: “Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletme tarzında devam etseydi biz bu işe girmezdik. Bizim Bursa’da yapacak çok işimiz var. Ancak çok farklı parametrelerle sistem değiştirildi. Yan yana oturan yolculardan biri 1 TL diğeri 27 TL’ye yolculuk yapmaya başladı. Biletin alındığı yere göre fiyat uygulaması yapıldı. Bunlar vatandaşların tepkilerine yol açtı. İstanbul, ekonomik anlamda bizim en fazla yolculuk yaptığımız bir il. Bu işin düzene girmesi için deniz ulaşımına girmek zorunda kaldık. Bursa için bu kadar önemli olan bir konuyu kimsenin tekeline bırakamayız.”

SentezHaber

Eklenme tarihi: 19.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BORA Denizcilik S..
 DEN-TA Denizcilik
 KALKAN Denizcilik
 DETEK Deniz Tekno..
 HİLAY Denizcilik ..
 CTM Denizcilik
 EGE BİRLİK Taşıma..
 AKUA MARİN A.Ş.
 OZI Yatching
 MİLLER&FLAMA Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim