Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
''Kaptansız Gemi'' için ilk adım atıldı
Türkiye'nin ilk sürücüsüz otomobili OKANOM'u geliştiren Okan Üniversitesi, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) ile "kaptansız gemi" projesini de içeren işbirliği protokolü imzaladı.

Okan Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, GİSBİR'in, Tuzla'daki merkez binasında düzenlenen törende, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran işbirliği protokolüne imza attı.

Gemi inşa sektörünün son yıllarda Uzak Doğu'ya kaydığını aktaran Kıran, "Uzak Doğu ile rekabet etmeye çalışıyoruz. Bunun için özellikle yeni projeler geliştirmeliyiz. Geleceğin gemileri daha tasarruflu, belki de elektrikle çalışan gemiler olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Tuncay, Türkiye'nin ilk sürücüsüz otomobili OKANOM'un ardından birbirleriyle haberleşen otomobiller üzerinde çalıştıklarını belirterek, "GİSBİR ile işbirliği yaparak elektrikli otonom (sürücüsüz) gemi üzerine çalışmalar yapabiliriz. OKANOM ile kazandığımız bilgi ve deneyimi bu projede kullanabiliriz. Limana kaptansız giriş-çıkış yapan gemiler geliştirebiliriz" dedi.

AnadoluAjansı

Eklenme tarihi: 07.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ


afferin
bravo bravo bravo şakşakşak alkış bravo bravo bravo bu ne akıl yav

Yazan: fati emir - 30.12.2012 03:27:22


eleştiri
siz kaptansız gemi yapacagınıza personelin maaş larına düzeltme yapın bence şirket ler truturmuş 1.200 tl ya ben yıllarmı verecem sizin verdiginiz maaşlara bakın bence o zaman en iyi üniversite olursunuz
Yazan: olgun akgün - 14.11.2012 00:57:52


KOMIK
Kaptansiz gemilerle biz cocukken oynuyorduk kumandali. en kolay sey yapilir universiteye falan gerek yok. sorun; kaptansiz gemiyi hangi liman alacak pilotu kim alacak inceyi kim atacak, yuk evragini kim imzalayacak protestoyu kim cekicek,dunyada o kadar denizcilik profesyonelleri var siz mi akil ettiniz helal olsun. gemilerinde kaptani birak fitersiz 100 mil gitmesi imkansiz adamlar hayal pesinde. keske bunlarinda sinavi olsa da herkesi yapmasalar. gemiyi hangi devletin limani kabul edecek acaba, gelecekte elektirikli gemi olacakmis bisikletmi yahu bu. daha bir tane bile japon gemisi kalitesinde gemi yapamamis. makinasi aksami disardan gelip sadece geminin kabugunu yapabilen adamlar(kaynakcilar) uzay cagina gectiler nerdeyse gercekten cok guldum :)beni guldurdunuz Allahda sizi guldursun:)
Yazan: UZAKYOL KAPTANI UGUR D. - 11.11.2012 00:21:04


Güdümlü füze değilki fırlat gitsin
Bir aracın insansız çalışması onu insansız bırakmak anlamına gelmez.Sonuçta insansız aracıda bir noktadan kontrol etmeniz lazım,hal böyleyken bu iş için daha çok yol katedilmesi gerekiyor.Şunuda belirtmek lazım tabi bu iş olmaz değil.Her şey ilk önce hayal etmekle başlar.Belki şirketler personel azaltacaz diye ağızlarının suyu akabilir ama hali hazırda şirketdeki işlerini doğru düzgün yönetmezken insansız deniz araçlarını nasıl yönetecekler?
Yazan: irfan yılmaz - 10.11.2012 21:30:54


doğa ve çevre
gunumuzde kaptanlı gemıler olduğu halde kazalar ve çevre deniz kirliliğinini önlemekte hala yeterli eğitimi ve tecrubesi olmayan gemi adamı varki herhangi bır kaza ve tehlıke boğaz veya iç denizde olduğunda felaket olur.allah korusun.şaban çapanoğlu
Yazan: şaban çapanoğlu - 9.11.2012 09:45:09


Tek Eksiğimiz Buydu.
Denizcilikle alakası olmayan bir kadroyla denizcilik bakanlığı yönetilirse herşeyi normal karşılamak gerekir. Bence Bakansız ve Elemansız Denizcilik Bakanlığı yapsınlar daha faydalı olur, Çünkü o kadar ne yaptığından bihaber elemana verilen maaşlar Ülke için daha faydalı yerlerde kullanılabilir.
Yazan: Sezgin BİLİR - 8.11.2012 17:06:21


Bu iş biraz zor ama.
Şayet bunu başarırlarsa , armatörler sıraya girer.
Yazan: can ferligil - 8.11.2012 01:14:53


kaptansız gemi yapma hayali
kaptansız gemi yapsınlar ilk girdiği büyük fırtınada batmazsa ben buradayım ... masa başından yaptıkları denizde tutmaz ... insansız keşif uçağı yaptın da neden boingi insansız sefere kaldıramıyorsun yada neden indiremiyorsunuz ? maket gemi yaparsınız marmara içi ... reisin takası ... açıköğretimle örgün öğretim aynı olabilir mi :) bayrak devletleri 4. zabite çıkarsak mı diye düşünüyor bunlar masabaşında çizmiş projeyi :) robot kaptan yapabilirsiniz ama kaptansız gemi asla ... ne çektiyse bu meslek işi bilmeyenler yüzünden, masabaşı oturanlar yüzünden çekti ...
Yazan: talha - 7.11.2012 23:12:14


yazık...
mesleğin her açısıyla oynanıldığı gibi bir de bu eksik..anasız evlat icat etmek gibi hiç hoş bir yanı yok..verilecek maaştan kar etmek için mesleği robotlaştırmaya gerek yok..dolap dümen bitti oto pilot geldi bu kadar rahatlı kafi bence..ötesine gerek yok
Yazan: serhat taşdemir - 7.11.2012 22:21:36




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UFUK DENİZ Gemici..
 YALİ Denizcilik
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 CEVAHİR Kara ve D..
 AKTUG Denizcilik
 AYKIN Deniz Nakli..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 DALYA-H Shipping
 GİSAN Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim