Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ölümden dönen kaçaklar Türkiye'de
Bahama bandıralı Noordam adlı dev turistik geminin Kuşadası açıklarında kurtardığı 22 yabancı uyruklu kaçağı Türkiye kabul etti

Kuşadası'nda batan kaçak teknesinden sağ kurtarılan yolcular krize yol açtı. Bahama bandıralı dev turistik geminin kurtardığı yabancı uyruklu kaçakları Türkiye önce kabul etmedi. Altı yıl önce yaşanan gay krizinin ardından limanda en sancılı saatler yaşanırken, iki olayın kahramanı gemilerin de aynı şirkete ait olduğu ortaya çıktı.
Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında, Yunan karasularında denizde boğulmak üzereyken kurtardığı 22 kaçağı ve 6 yaşlarında bir erkek çocuk cesedini Kuşadası Limanı'na getiren Bahama bandıralı "Noordam" gemisinin kaptanı, Türk makamlarının mültecileri kabul etmesini istedi. Kaptan, "Ben hayat kurtardım. Bu insanları almanız gerekir" derken Türk yetkililer "Yasalarımıza göre Türkiye'ye giriş yapmanın kuralları bellidir, herkes giriş yapamaz. Gemiden inişlerine izin verilmeyecektir" dedi.
22 kaçak için Ankara devreye girdi. Kaçaklar, Türk yetkililere teslim edildi.
Krizin Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının devreye girmesiyle aşılmasının ardından 22 kaçak dün öğle saatlerinde Noordam adlı yolcu gemisinden alınıp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Kaçakların sorgusuna devam edildiği belirtildi.
Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, 9'u Somalili, 7'si Moritanyalı, 4'ü Filistinli ve 2'si Iraklı 22 yabancı uyruklunun, teknelerinin Sisam açıklarında battığının ve gemi kaptanı tarafından kurtarıldığının anlaşıldığını belirterek, "Gemi kaptanı haklı bir görevi yerine getirmiştir. Ne var ki bizlerin araştırmasında da doğal bir süreç yaşanmıştır" diye konuştu.

Denizden topladık

Noordam'la seyahatlerini sürdüren yabancı turistler ise zorunlu misafirliği, Kuşadası'nı dolaşıp bol bol alışveriş yaparak değerlendirdi. Turistler sonucu merakla beklediklerini belirtirken, seyahate eşiyle Avustralya'dan katılan Les Gerendas, "Denizden birtakım sesler duyuldu. Baktığımızda insanlar denizin üzerindeydi. Kurtarma filikaları denize indirilip mülteciler denizden toplandı. Dün sabahtan itibaren buradayız. Olay üzücü ama Kuşadası'nda bir gün daha kalma imkânı bulduk" şeklinde konuştu.


Eklenme tarihi: 12.06.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 FENWICK MARITIME
 RİMİT Denizcilik
 NOVA Shipping
 ONURSAN
 DERİN Dalgıçlık
 DOLPHİN Scuba Tea..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 GENÇ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim