Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Shell'in sondaj gemisi Alaska’da karaya oturdu
Petrol devi Shell’e ait bir sondaj gemisi Alaska Körfezindeki Sitkalidak adası yakınlarında karaya oturdu. 150.000 gallondan fazla yakıt taşıdığı belirtilen ‘Kulluk’ adlı gemi, yapılan açıklamaya göre yakalandığı fırtınadan kaçmaya çalışırken hakimiyetini kaybetti. Mürettebatın sahil güvenlik ekiplerince tahliye edildiği gemiden, yetkililerin havadan yaptığı gözlemlerin sonucunda bir sızıntı belirtisi görülmediği açıklandı.

150,000 gallon ultra-düşük sülfür dizel yakıt, 12,000 gallon motor yağı ve hidrolik yağ taşıyan gemide çalışan 18 kişi kurtarma ekiplerince tahliye edildi. Hasar tespit çalışmaları ise sürüyor.

Nijerya, İskoçya, ABD ve daha birçok ülkede sayısız çevre felaketine neden olan Shell firması, geçen sene buzulların erimesi sonucunda ortaya çıkan petrol rezervlerinde de petrol çalışmalarına başlamıştı.

Kuzey Kutbuna doğru harekete geçtiği ilk günlerde “Noble Discoverer” adlı gemisi karaya oturan, Chukchi Denizi’nde çalışmalarına başladıktan 24 saat sonra sondaj gemilerinin üzerine gelen devasa buz parçalarından ötürü çalışmalarını durdurmak zorunda kalan firma, 2012 ilk günlerinde de dünyayı yeni bir tehlike ile karşı karşıya getirmişe benziyor.

Doğal Yaşam Derneği’nin ArktikaBölgesi çalışmalarından sorumlu direktörü Lois N. Epstein sondaj gemisinin karaya oturması sonrasında yaptığı açıklamada, “Bu rahatsız edici kazanını etkileri açık: Shell firması ve taşeronları ne yükleme aşamasında ne de taşıma aşamasında Alaska’nın hava ve deniz şartlarını kaale almıyor!” dedi.

Kazanın meydana geldiği Kodiak takımadaları, boynuzlu kutup martısı, kırmızı yüzlü karabatak ve Harlequin ördekleri de olmak üzere 250’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Alaska’nın en yüksek kış kuşu populasyonunu barındıran adalar aynı zamanda somon balığı ile beslenen Kodiak kahverengi ayısının da anavatanı.

Yeşilgazete

Eklenme tarihi: 02.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TROY M.A.T.
 MARMARA RoRo
 NARAL Denizcilik
 BEYAZ Deniz Taşım..
 LCM ROTA Denizcil..
 KARAN Gemi İşl. İ..
 SEAHORSE Shipping..
 FENWICK MARITIME
 BEŞERLER Denizcil..
 ŞENER Petrol Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim