Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TIR’cılar U.N. Ro-Ro’ya talip
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ergun Bilen, "Türkiye ihracatının yüzde 62’sini taşıyoruz ama TIR'larımızı yüklediğimiz gemi şirketi U.N Ro-Ro ile ciddi sıkıntılarımız var. Bunları aşmak istiyoruz ve U.N Ro-Ro’ya talibiz’’ dedi.

Uluslararası taşımacılıktaki problemlerle ilgili açıklamalarda bulunan UND Genel Başkan Yardımcısı Bilen, Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin TÜSİAD’dan sonra ikinci meslek örgütü olduğunu ve şu anda bin 50 uluslararası nakliyeciyi bünyesinde bulundurduğunu kaydetti. Bilen, Çalışma Bakanlığına kayıtlı toplam bin 950 uluslararası taşımacılık yapan meslektaşı bulunduğunu, üye olmayan 900 nakliyeci meslektaşlarını da yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu olarak bünyelerine katmak istediklerini bildirdi.

UND olarak Türkiye’nin ihracatının yüzde 62’sini taşıyan bir meslek örgütü olduklarını vurgulayan Bilen, "İhracatın geri kalanı da deniz yolu ile yapılıyor. Uluslararası kara nakliyatının yüzde 62’sini biz taşıyoruz. Böyle bir meslek grubuna sahibiz. Geçmiş yönetimde 3 dönemdir ben yönetim kurulu üyeliği yapıyordum. Daha sonra Ömer Çetin Nuhoğlu başkanın yönetiminde yeni bir oluşum yaptık. Derneğimizi 17. Olağan Kurul'a götürdük. Geçen hafta seçimlerimizi yaptık. Seçime tek liste olarak girdik. Tabii bu arada Ömer Çetin Nuhoğlu başkanlığında Türkiye’de 9 bölgede seçimler yaparak burada yönetim kurulu arkadaşlarımızı seçtik’’ dedi.

UND'nin Kayserili Başkan Yardımcısı Bilen, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz Kayseri olarak, 45 tane uluslararası nakliyeciler derneği üyesiyiz. Kayseri’de geçmiş dönemlerde bu aktif görevler çok olmuyordu ama biz bu dönem Kayseri bölgesi olarak birlik ve beraberlik örneği gösterdik. Hatta sizlerin de bildiği gibi Başkanımıza Kayseri’de karşılama yaptık. Ben genel başkan yardımcılığı görevimi devam ettireceğim inşallah. Kayseri’deki Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanlığına devam etmekteyim. Burada arkadaşlarımın isteklerini, arzularını, dertlerini İstanbul’daki derneğe taşıyarak inşallah çözümlemeye çalışacağız.’’

DENİZDE SIKINTIMIZ VAR

UND olarak, taşımacılık yaptıkları TIR'ların bir limandan başka bir limana ulaşmasında sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Bilen, "Sektörümüzde U.N Ro-Ro ile problemimiz var. 1993 yılında kurulan UND Deniz Şirketi'ne bağlı gemilerle TIR'lar taşınıyordu. 2007 ya da 2008 yılında bu şirket satıldı. UND Deniz, yaklaşık 5 yıllık zaman içerisinde de Amerikalı bir fon şirketinin elinde bulunuyor. Nakliyecilerin ciddi anlamda sıkıntıları bulunuyor. Bu şirket, şu anda ihracatın yüzde 62’sini taşıyan bir sektörün tekeli olmuş durumda’’ diye konuştu.

Bilen, şu ifadeleri kaydetti:
"Yani bizim Bulgaristan ve İpsala’dan çıkışlarımızın yaklaşık yüzde 60’ı da bu deniz yolu ile oluyor. Ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bunları aşmamız lazım. 2 yıl öncesinden örnek verecek olursak Mersin’de koymuş oldukları bir hatta Hatay, Mardin, Antep, Kayseri, Konya gibi firmaları Mersin’den binerek İtalya'nın Trieste Limanı'na varıyoruz. Dağılımlar burada yapılıyor. U.N Ro-Ro, Mersin’den Trieste’ye bir TIR'ın taşınması için bize bin 350 avrodan başlangıç yaptılar. Şu an da geldiğimiz nokta 2 bin 650 avro. Yaklaşık 2 misli durumunda. Bu zammı yaparken neye dayanarak yaptı? Hiçbir dayanağı yok. Yüzde 20 civarında mazota gelen bir zam var ama yüzde 120 gemiye zam gelmiş. Bin 350 avroluk bir gemi, şu an 2 bin 650 avro olmuş durumda. Bu nakliyecinin dar kar marjını, sektörde tekel olmasından dolayı nakliyecinin her arabasının cebinden alarak kendi bünyesine geçirdi. Çözüm yolu, biz bu U.N Ro-Ro’ya talibiz. Talip olamazsak alternatif bir yol bulacağız. Artık yeni bir gemi şirketi mi kurulacak ya da gemiler mi alınacak? Biz dernek olarak bu şirkete talibiz çünkü başkanla seçimlerde biz vaatler vererek yola çıktık. Bu şirket 2013-2014 yılında halka ve borsaya açılacak. Pazarlık aşaması ve borsaya açılmadan satılması uyarsa biz bu şirkete talibiz. Bu alınmazsa biz UND olarak bu işe çözüm bulmak zorundayız. Bulmadığımız takdirde bu Amerikan şirketi her geçen gün nakliyeciyi sömürecek.’’

Gemi ile nakliye araçlarının taşınmasında sıkıntı yaşayan nakliyecinin bu sıkıntıyı ihracatçıya yansıttığını belirten Bilen, "2 yıl içinde bin 350 avrodan 2 bin 650 avroya çıktığı zaman oradaki bin 400 avroluk bir zammın 700-800 avrosunu biz finanse ederken, 700-800 avro da ihracatçıya yansıyor. Bu Türk ihracatçısının cebinden çıkan bir para oldu. Nereye gidiyor? U.N Ro-Ro’ya gidiyor. U.N Ro-Ro nedir? Temeli Amerikan olan bir fon şirketi. Biz bu soruna inşallah 'dur' diyeceğiz. Ciddi anlamda problemler var. Bunları aşmak istiyoruz’’ dedi.

HaberX

Eklenme tarihi: 25.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİNTEK Danışman..
 HAKER Turizm Otel..
 DERIN Denizcilik
 H M Denizcilik
 SEA JOGGERS
 ÖZEL Martı Denizc..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 REKA Denizcilik
 TİM Gemi Mühendis..
 PEARL NAVAL GLOBA..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim