Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Avrasya Boat Show 15 Şubat’ta başlıyor
Dünyanın karada yapılan ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan CNR Avrasya Boat Show, bir yıl aradan sonra evine geri döndü. 15-24 Şubat 2013 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuar denize de açılacak. Fuar alanına sığmayan 24 metrenin üzerindeki tekneleri görmek isteyen ziyaretçiler limuzinle marinaya götürülecek.

Türkiye'de denizcilik sektörünün en büyük buluşması olan CNR Avrasya Boat Show, Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı, 1 yıl aradan sonra yeniden CNR tarafından gerçekleştirilecek. Türk Yatçılık Sektörü'nün temsilcisi Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) ile CNR, 2013, 2014 ve 2015 yılları için Avrasya Boat Show'u CNR EXPO' da gerçekleştirmek üzere anlaşma imzaladı. DENTUR işbirliğiyle, 2007 yılından bu yana CNR Holding şirketlerinden Pozitif Fuarcılık organizasyonu ile gerçekleştirilen Avrasya Boat Show, yapılan anlaşma ile sektörün tek fuarı olmayı sürdürecek.

Anlaşmanın kamuoyuna duyurulması amacıyla yapılan toplantıda konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Fuarcılık da yayıncılık gibidir. Yayıncılık sektöründe her yaptığınız eser bir öncekinden iyi olmalıdır, aksi takdirde okuyucu kaybedersiniz. Fuarcılıkta da her yıl bir önceki yıldan daha iyi bir fuar yapmazsanız kaybedersiniz. Biz yıllardır fuar organizasyonu konusunda işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz doğru katılımcıyı doğru alıcıyla bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle denizcilik sektörü bizi tercih etti” diye konuştu.

“Zarar etmemize rağmen sektörü bölmedik”

Boat Show Fuarı’nın geçen yıl başka bir fuar şirketine gitmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erem, “O dönem bizden ayrılmak isteyen firmalara paralarını geri ödedik. Başladığımız fuarı yarım bırakarak ciddi zarar ettik. İstesek alternatif bir fuar yapabilirdik, ancak sektörü bölmek istemedik. Çünkü maddi zarar bir şekilde çözülür ama manevi zararı ödeyemezdik” dedi. Erem, CNR Expo’nun ulaşım ve lokasyon avantajı, salon yerleşim konsepti uygulanabilirliğinin daha kolay olması, önceki yıllarda, Boat Show’un 17 kez bu mekanda yapılmış olmasının yarattığı ziyaretçi alışkanlığı ve katılımcı firmalar açısından lojistik avantajlarının olması sebebiyle Boat Show katılımcılarının tercihi olduğunu söyledi. CNR’ın kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan Erem, Autoshow’u da beklediklerini vurguladı.

Anadolu’dan ciddi ilgi var

Deniz tutkusunun zengin fakir tanımadığını ifade eden Ceyda Erem, Boat Show’da her bütçeye uygun tekne ve yat olduğunu söyledi. Fuara özellikle Anadolu’dan ciddi ilgi olduğuna dikkat çeken Erem, “Denizi olmayan şehirlerden ciddi bot ve tekne talebi geliyor. Örneğin Konya ve Ankara’dan fuarımıza ciddi anlamda ziyaretçi bekleniyor. Çünkü insanlar artık denizin tadını çıkarmak istiyor” dedi.

Sektör Show’unu CNR’da yapacak

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu da sektörün ülke lokasyonu nedeniyle hızla geliştiğine dikkat çekerek, “Biz de 2007’den bu yana CNR çatısı altında sektörü ülkemize yaraşır şekilde üst düzeyde temsil ediyoruz” dedi. Geçtiğimiz sene Şubat ayında CNR’la olan birlikteliklerine ara verdiklerini belirten Sirkecioğlu, “Dernek olarak Şubat ayında yaptığımız genel kuruldan sonra bundan sonraki fuarlara odaklandık. Bir şartname düzenleyerek üç ana fuarcılık firmasıyla paylaştık. Sonunda bu konuyu kesinleştirdik. 2013-2014 ve 2015 yıllarında Avrasya Boat Show Fuarı’nı, CNR işbirliğiyle düzenleme kararı aldık” diye konuştu. Alpaslan Sirkecioğlu, fuarcılık sektöründe iki show olduğunu söyleyerek, “Bunlardan biri Boat Show diğeri ise Autoshow. Bunlar emtiaları gereği ihtisas fuarlarından farklıdır. Tam bir show havasında fuarlardır. CNR’da show’umuz kaldığı yerden devam ediyor” dedi.

CNR’dan marinaya limuzinli servis

CNR’ın sektöre karşı duruşunu saygıyla karşıladıklarını ifade eden Sirkecioğlu, “Geçtiğimiz sene biz Boat Show’u başka bir fuarcılık şirketi ile düzenlediğimizde CNR isteseydi farklı bir Boat Show’u kendisi düzenleyebilirdi. Ama yapmadılar kurum olarak sektöre darbe vurmak istemediler. Bunun için ayrıca sektör adına onlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Alpaslan Sirkecioğlu, denizcilik sektörünün her geçen gün daha da büyüdüğünü, Türkiye’de 1 milyar dolara yakın iş hacmi olduğunu söyledi. Fuarında böyle bir sektöre katkısının büyük olacağını belirten Sirkecioğlu, “Boat Show’u daha da etkili bir fuar haline getirmek istiyoruz. Bu yıl kapalı alanda tutmanın zor olduğu 24 metrenin üzerindeki tekneleri büyük marinada tutarak, ziyaretçilerimizi limuzinlerle marinaya götüreceğiz. Böylelikle ziyaretçilerin görkemli tekneleri de görme şansı olacak” diye konuştu. Bu yıl fuara ilk kez resmi düzeyde ülke katılımları olacağına dikkat çeken Alpaslan Sirkecioğlu, İtalya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin de fuarda kendilerine ait pavilion kurmalarını beklediklerini söyledi.

1000’in üzerinde marka CNR Avrasya Boat Show’da

Türk denizcililik sektörünün dünyada söz sahibi olmasının amaçlandığı CNR Avrasya Boat Show’a deniz tutkunları ve sektör her yıl yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl 85 bin metrekare alanda düzenlenecek fuara 1000’in üzerinde marka katılıyor. Türk yat ve tekne endüstrisinde tüketicilerin en köklü buluşma noktası olan fuarda ziyaretçiler tarafından görülebilecek büyük markalardan bazıları şöyle: Princess, Absolute, Benetti, Numarine, Jeanneu, Azimut, Bavaria, Benetau, Azuree, Fairline, Uniesse, Sessa, Stingray, Rinker, Chris Craft, Dufor, Honda, Monte Carlo, Searay, Sanlorenzo, Monterey, Merkury, Northstar, Alson, Hanse, Larson, Galeon, Bayliner, Prestige, Delphia, Tau, Rockharbour, Yamaha ve Zarboat.

Fuarın en büyük tekneleri

CNR Avrasya Boat Show, üstün performanslı, şık dekorasyonlu dünyaca ünlü mega yat, motor yat, yelkenlileri bir araya getirecek. Sessa 68, Monte Carlo 65, Princess V62, Absolute 70, Fairline 65, Numarin 78, Uniesse 65 ve Azimut 64 fuarın en büyük tekneleri arasında bulunuyor.

Sektör yeni pazarların kapılarını fuarda aralayacak

Mega yat üretiminde, ekipman ve aksesuar konusunda dünyanın üçüncüsü konumunda yer alan Türkiye, fuar aracılığıyla Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu, Körfez ve Arap Baharı pazarlarına ulaşmayı hedefliyor. Sergilenen teknelerin tamamının alıcı bulduğu CNR Avrasya Boat Show, sektöre 1 milyar dolar düzeyinde iş hacmi yaratıyor. İtalya, Hollanda, İngiltere ve Fransa’dan çok sayıda profesyonelin ziyaret edeceği fuarda ayrıca Hollanda'dan gelecek seçkin konukların katılımıyla sektörle ilgili konularda seminerler de düzenlenecek.

Fuarın ürün grupları arasında tekne aksesuarları ve tekne yapım malzemeleri, sürat ve gezi tekneleri, motor yat ve güç ekipmanları, motorlu tekne, yelkenli tekne, marinalar ve donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları, deniz kurtarma ve acil durum malzemeleri, alternatif sporlar, deniz turizmi ve charter firmaları, havalandırma, ısıtma, soğutma sistemleri, güvenlik ve alarm sistemleri, elektrik cihaz ve donamları yer alıyor.

www.gemipersoneli.com


Eklenme tarihi: 13.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HALİKARNAS Denizc..
 GRANMAR Denizcili..
 TAN Tanker
 MİNA Denizcilik v..
 MAKSİMUM Denizcil..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 ADECCO Hizmet ve ..
 SAMBURCO Denizcil..
 DEK Shipping
 ADAMARİN Tur. Taş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim