Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İlk gemi 2015'te yanaşacak
Çandarlı Körfezi'nde yapımı devam eden ve bittiğinde dünyanın en büyük 10 limanı arasında olacağı belirtilen Kuzey Ege Limanı'nın inşaatı devam ediyort

Türkiye'yi deniz taşımacılığında iddialı hale getirecek Kuzey Ege Limanı projesinde ilk etap olan mendirek inşaatında tamamlanma oranı yüzde 78'e ulaştı. Yıl sonunda tamamlanması beklenen ilk etabın ardından yap-işlet-devret modeliyle 2 kilometrelik rıhtımın yapımına başlanacak. Limana ilk geminin 2015'de yanaşması bekleniyor.

Karada, denizde ve su altında olmak üzere üç alanda devam eden çalışmalar, takvimin 4 ay önünde ilerliyor. Çalışmalar sonucu toplam bin 700 metre uzunluğunda olacak mendireğin yüzde 78'i tamamlandı.

Limana çok yakın konumda bulunan Zeytindağ beldesindeki bir ocaktan her gün çıkarılan 25 bin ton taş dolgu malzemesi, günde 800 kamyon seferiyle inşaat için kurulan geçici limana götürülüyor ve gemilere yükleniyor. Üç gemi, gün boyu sefer yaparak dolgu malzemesiyle mendireğin zemin ıslahını yapıyor. Bugüne kadar yaklaşık 6 milyon ton dolgu malzemesi kullanıldığı, çalışma tamamlanana kadar yaklaşık 1 milyon 250 bin ton malzemenin daha kullanılacağı ifade ediliyor.

İkinci etabın ihale çalışmaları devam ediyor

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3. Bölge Müdürü Ömer Tekin, 400 işçinin çalıştığı projenin dünyanın önemli liman yatırımlarından birisi olduğunu, mendirek tamamlandıktan sonra rıhtım ve liman bölümü için yap-işlet-devret yöntemiyle ihale açılacağını kaydetti.

Tekin, ''11. ay itibarıyla mendireğin biteceğini düşünüyoruz. Projenin ikinci etabı için Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ihale çalışmalarını sürdürüyor. İkinci altı ay içinde ihale edilmesi durumunda teknik şartnamelere bağlı olarak liman yatırımının başlamasını bekliyoruz. Öyle tahmin ediyoruz ki 2015'de bu limana ilk gemi yanaşmış olur'' dedi.

6 gemi aynı anda yanaşabilecek

Dünyanın en büyük 10 limanından biri haline gelecek liman için 2 bin metrelik rıhtım düşünüldüğünü, buna göre limana 300 metre boyunda 6 geminin aynı anda yanaşabileceği belirten Tekin, bu rıhtımın gerisinde 3 milyon metrekarelik bir liman sahası planlandığını dile getirdi.

Ülke genelinde yapılan konteyner taşımacılığının yaklaşık yarısının Kuzey Ege Limanı'nda elleçleneceğine işaret eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İzmir, geçmişte dünyaca tanınan bir ticaret merkeziydi. Zaman içinde çeşitli nedenlerle bu niteliğini kaybetti. Alsancak Limanı, hem kapasitesinin dolmak üzere olması hem de derinlik sorunu nedeniyle büyük gemileri karşılayamıyor. Kuzey Ege Limanı projesi, İzmir'i yeniden küresel bir ticaret merkezi haline getirecek. İkinci İpekyolu'nu buradan başlatmış olacağız. Bu liman, Asya ile Avrupa arasında çok önemli bir deniz geçiş noktası olacak. Yunanistan'ın Pire Limanı'nın kapasitesini de aşmış olacağız. Anadolu'ya gelen yükler önce Pire Limanı'na yanaşıyor burada küçük gemilere dağıtılıyordu. Kuzey Ege Limanı sayesinde artık tüm gemiler doğrudan Çandarlı'ya yanaşabilecek.''

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
10.05.2011 - Kuzey Ege Limanı Temeli Pazar Günü Atılıyor
15.04.2011 - Ulaştırma Bakanı'ndan İzmir'e çifte müjde
09.03.2011 - İzmir'e 4 liman yapılacak
16.02.2011 - Çandarlı Kuzey Ege Limanı için ihale tarihi açıklandı
22.11.2010 - Çandarlı Limanı ihaleye çıkarılıyor



Eklenme tarihi: 04.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CHISIEL Dış Ticar..
 İNTA Denizcilik
 VİYA Yachting
 ASYELKEN Gemi Ace..
 STATU Gemi Kirala..
 REYSAŞ Denizcilik
 BAASE & ELSEK
 ALAPINAR Su Ürünl..
 HİLAY Denizcilik ..
 DEVAL A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim