Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ambarlı limanı’nda gerçeğini aratmayan tatbikat
Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirilen, salgın durumlarında denizden hastayı karantina altına alma ve nakletme tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olan Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirilen tatbikatta, rol gereği Türkiye’ye gelmekte olan geminin içerisinde bulunan ve kızamık hastalığı geçiren 2 mülteciye müdahale edilmesi anlatıldı. Tatbikat sırasında acil durum esnasında neler yapılması gerektiği gözler önüne serildi. Salgın durumlarında denizden hastayı karantina altına alma ve nakletme tatbikatında rol gereği gemi 5 mil kadar denize açıldı. 2 saat süren tatbikatta Cüneyt Solokoglu adlı UN RO- RO geminin kaptanı, tele sağlık merkezini arayıp gemide bulunan 2 hasta için tıbbi bir yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi. Gemi kaptanı, gemideki 7 mülteciden 2’sinin hastalandığını bildirdi. Bunun Ambarlı Limanı’na deniz ambulansı yönlendirildi. Kısa sürede gemiye ulaşan deniz ambulansındaki sağlık personeli özel kıyafetleri ve negatif basınçlı sedyelerle gemiye girdi. Sağlık personeli gemiye girerken sahil güvenlik botları ve römorklar geminin çevresini sardı. Geminin kapıları açılır açılmaz hastalar ve diğer mülteciler aşağı indirildi. Hasta olduğu belirtilen mültecilerin ambulansa taşınmasıyla tatbikat başarıyla tamamlandı.

Ambarlı Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Sorumlusu Dr. Özgür Özyılmaz, istedikleri gibi bir tatbikat gerçekleştirdiklerin belirterek, “Geminin içerisinde bulunan 2 tane hastayı ve vatandaşları sağlıklı bir şekilde kıyıya indirebilmek için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geminin içerisine de dezenfektanlı bir sağlık ekibi gönderdik. Hastayla ilgili gerekli müdahaleyi yaptılar. Testler de hastanede yapılacak” dedi.




Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 30.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPELLA Denizcili..
 MEDITERRA LINE
 DEEP Maritime
 GENÇ Denizcilik
 NOVA Shipping
 BATU Shipping
 PLUTO Dalış Merk.
 SAAT VE SAAT
 İÇDAŞ A.Ş.
 HUG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim