Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Askerlik süresi kısalıyor mu ?
AK Parti Kızılcahamam Kampı'nın son gününde Başbakan Erdoğan ve bakanlar, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Askerliğin kısalacağına ilişkin açıklama, milletvekillerinin Bakan Yılmaz'a bedelli askerliğe ilişkin soru yöneltmesi üzerine geldi. Milli Savunma Bakanı Yılmaz'a, "Bedelliaskerlik ile ilgili talepler var. Bu yönde yeni bir çalışma yapılacak mı?" diye soruldu. İkinci kez bedelli uygulamasına sıcak bakmadıklarını, bu konunun gündemlerinde olmadığını ifade eden Yılmaz'ın "Ancak belki ileride askerliği kısaltacak bazı adımlar atılabilir" dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, yeni bir bedelli askerlik süresinin kesinlikle gündemlerinde olmadığını belirterek “Ama askerlik sürelerini kısaltabiliriz. Süreleri daha makul bir seviyeye çekeceğiz” dedi.

Sürenin kısa dönem için 4 ay; uzun dönem için 12 ay olabileceği belirtiliyor. Başbakan Erdoğan askerliğin kısalmasına yönelik çalışma yürüttüklerini açıkladı. AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın son gününde Erdoğan yönetiminde tüm bakanlar, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin sorularını cevapladı. Söz alan vekillerden bir çoğu bedelli askerlikle ilgili talebi dile getirdi. Erdoğan da taleplerin çoğalması üzerine bedelli askerlik konusuna son noktayı koydu. Erdoğan şöyle dedi: “Daha önce bedelli uygulamamızı bir defaya mahsus yaptık. Üzerinden zaman geçmeden bir kez daha yapamayız. Kesinlikle gündemimizde olmadığını söyleyebilirim. Bize yakışan budur. Yerine askerlik sürelerini kısaltabiliriz. Buna yönelik, sürelere ilişkin yeni bir çalışma yürütüyoruz. Askerlik sürelerini daha makul bir seviyeye çekeceğiz.”

Erdoğan ve Yılmaz makul sürenin ne olacağı konusunda ayrıntı vermezken, yükseköğretim mezunları için kısa dönem askerlik süresi olan 6 aylık askerliğin 4 aya, 15 ay olan uzun dönem zorunlu askerliğin de 10-12 aya düşürülebileceği belirtiliyor. Genelkurmay’ın askeri personel ihtiyacı göz önüne alınarak yapılan çalışmaya göre kısalmanın ne kadar olacağı belirlenecek. Askerlik süresindeki kısalmanın 2013 sonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Düzenleme gerçekleştiği tarihte vatani görevini yapanların da yeni düzenleme çerçevesinde daha erken terhis hakkına kavuşacak. Düzenleme askerlik çağında olan milyonlarca genci ilgilendiriyor. Yılmaz uzman çavuşların statüsüne dair, kamuda atama önceliğinin hak ediliş süresinin 2 yıldan 7 yıla çıkartılacağını açıkladı. Böylece yeni yapılacak yasal değişiklikle 7 yıl görev yaptıktan sonra uzman çavuşluktan ayrılanlar kamu kurumlarına atanabilecek.


Eklenme tarihi: 06.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DELTA Marine Yach..
 ALESTA Denizcilik
 GİRİT Denizcilik ..
 IEC Denizcilik
 IBC Güler Dış Tic..
 KERMANTRANS deniz..
 TRIMORYA Denizcil..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 DİTAŞ Deniz işlet..
 YEŞİL DALYAN Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim