Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Tur teknesindeki sahte içki davasında 90'ar yıl hapis
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2011 yılında 5 Rus turist rehberinin içtikleri içkiden zehirlenerek yaşamını yitirmesinin ardından açılan dava sonuçlandı.

Bodrum'da 27 Mayıs 2011 gecesi yaklaşık 120 kişilik grup ile Orkan Denizcilik Şirketi'ne ait "Orkan 5" adlı tekneyle denize açılan Rus rehberlerden 30'u sabaha karşı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Rehberlerden Maria Shalyapina, Zalyaeva Auilia, Alexandr Zhbckov, Marina Sevelyova ile Victoria Nikolaeva, Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde yaşamını yitirmişti. Olayın ardından Bodrum Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, 3 Haziran 2011’de şirketin Alanya'da faaliyet gösteren diğer teknesi Starcraft'ta 362 şişe sahte içki ele geçirilmişti.

90'AR YIL HAPİS

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde içki firması sahibi, tekne sahibinin de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık hakkında kasten adam öldürme suçlamasıyla açılan dava 2 yıl sonra sonuçlandı. 5 Rus rehberin ölümüne neden oldukları iddiası ile yargılanan Naz Gıda Limited Şirketi yöneticisi S.D, yeğeni ve şirketin dağıtıcıları T.D, E.S, Anemon Şirketi sahibi İ.A yaklaşık 90’ar yıl, geziyi düzenleyen Orkan Denizciliğin sahipleri Ö.Kı, Fatih Kabakçı ve teknenin kaptanı S.S hakkında ise 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Olay günü teknede barmenlik yapan S.S ise beraat etti. Sanık avukatları tarafından kararın,Yargıtay’a gönderileceği belirtildi.

CEZAYI AZ BULDULAR

Olayda yaşamını yitiren Aleksandr Juçkov’un avukatı Mehmet Dilek, üç kişiye verilen 7’şer yıl 6’şar aylık mahkûmiyet kararını itiraz edeceklerini belirtirken, "Olası kasıtla birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten ve yaralamaktan dolayı dava açılmasına rağmen ‘Taksirle ölüme neden vermek’ten dolayı bir kısım sanıklar hakkında karar verildi. Bu karara itirazımız var. Bu 3 kişiye verilen cezaların arttırılması için temyize başvuracağız" dedi.

Rus ailelerin avukatlarından Ruhittin Kader, "Tam iki yıldır devam eden dava sonuçlandı. Dava sonunda bir kişi beraat etti, 3 kişi hakkında 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. 4 sanık hakkında ise olayda yaşamını yitiren Rus rehberlerin her birinin ölümü için 16’şar yıl 8’er ay hapis cezası çıktı. Diğer suçlarla birlikte toplamda mahkeme heyeti tarafından yaklaşık 90’ar yıl hapis cezası kararı çıktı" dedi.


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 22.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAY Shipping
 SEA PARTNER Inc.
 AKMAN Dalış Merke..
 DENİZ Destek
 EFE Gemi İşletmec..
 İSKELE Denizcilik..
 INTERGLOBAL Deniz..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 MS Denizcilik ve ..
 DENİZ RASPA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim