Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Vikinglerin ekmek teknesi Tersan'dan
Türk şirketi Tersan'ın, Norveç şirketlerinden Strand Rederi AS için inşaa ettiği, HAVSTRAND (deniz kumsalı) isimli balıkçı gemisinin isim töreni, kıyı şehirlerinden Ålesund'de gerçekleşti. Törene, Tersan Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, Strand Rederi AS'nin sahibi Olav Strand ve Norveçli işadamları katıldı. Törenden sonra gemiyi gezen katılımcılar için gemide bir resepsiyon düzenlendi.

Törenden sonra Cihan'ın sorularını cevaplayan Olav Strand, Tersan'ın inşa ettiği balıkçı gemisinden son derece memnun kaldığını belirtti. Strand, geminin tüm üretim aşamasını 6 hafta kadar Tersan'da kalıp yakından takip ettiğini kaydetti.

Olav Strand, Tersan'ı seçme nedenini ise gemilerinin kalitesine bağladı. Strand, "Ayrıca Tersanla yapıtığımız toplantılarda kendilerinin oldukça cana yakın, bilgili ve donanımlı olamaları, bizim üzerimizde pozitif etki bıraktı." dedi. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'in daha önce Tersan'a yaptığı ziyareti de değerlendiren Olav Strand, "Başkanımızın Tersan tersanelerini ziyareti, 'her kim yeni bir gemi yaptıracaksa Tersan'a gitmeli' gerçeğini gösteriyor." açıklamalarında bulundu.

Törene katılan Norveç Balıkçı Gemileri Organizasyonu Başkanı Jan Ivar Maråk ise gemiyi 'en son teknolojik imkanlar ile üretilmiş mükemmel bir araç olarak' nitelendirdi. Maråk, balıkçılığın hem Ålesund şehri hem de Norveç için önemli bir geçim kaynağı olduğunu söyleyerek, "Tersan'ın inşaa ettiği gemi, Norveç'in balıkçılık filosunu güçlendirecektir." şeklinde konuştu.

Tersan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, Norveçli alıcı firmaların, inşa ettikleri gemiler hakkında her zaman memnuniyetlerini dile getirdiklerini aktardı. " En güzel şey, bize yeni siparişler vermeleri ve başka Norveçli gemicilere de bizi tavsiye etmeleridir." diyen Paksu, ileride, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceği temennisinde bulundu.

Osman Nurettin Paksu, HAVSTRAND adı verilen geminin, 70 metre uzunluğa ve 15,40 metre genişliğe sahip olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu gemi, trol fabrika tipi bir balıkçı gemisidir. Gemi, yakalanılan balığı bünyesinde mevcut olan fabrikada işliyor ve bu balıkları geminin altında yer alan 900 tonluk soğuk hava deposunda depoluyor. Geriye kalan balık atıklarını ise işleyip, balık yağı ve balık unu haline getiriyor. Norveç'e petrol destek gemisi, platform ve balıkçı gemileri olmak üzere 5. gemiyi teslim etmiş olduk."


Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 01.06.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLNAK Denizcilik
 TOPKAPI GROUP
 AY İnşaat Turizm ..
 ADRASAN Denizcili..
 MARMARA Deniz Taş..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 SANTRA Denizcilik..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 ELİT Denizcilik S..
 CSR Denizcilik Sa..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim