Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Fas balıkçı filosunu Türkiye'ye yeniletmek istiyor
Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB), Fas'ın Kıyı Balıkçılığı Konfederasyonu heyetini ağırlayarak bu ülkenin bir milyar doları bulacak tüm balıkçı filosunu yenilemek için ikili görüşmelere başladı.

GYİB açıklamasına göre, Fas Kıyı Balıkçılığı Konfederasyonu Başkanı Mohammed Ou Mouloud, beraberindeki 7 kişilik heyet ile Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Bir milyar doları bulabilecek iş birliğinin masaya yatırıldığı toplantıda Türk tersaneciler ürettikleri balıkçı teknelerinin modellerini ve teknik özelliklerini konuk heyetle paylaştı.

Her iki ülke temsilcileri ikili görüşmelerde iş birliğine sıcak bakarken, konuk heyet, balıkçı teknelerinin inşasının ilk etapta Türkiye'de başlanmasını, ardından üretimin Fas'a kaydırılmasını istedi.

Başta kıyı balıkçılığı olmak üzere 2 bin 500 balıkçı teknesini bulan önemli bir filoya sahip Faslı balıkçılar, Fas Hükümeti'nin de desteğiyle filosunu yenilemek istiyor. Eski teknolojiye sahip ve yaşları ortalama 30'u bulan 7 metreden 20 metreye kadar trol, gırgır ve parakete tipi balıkçı teknelerini yenilemek isteyen Fas Kıyı Balıkçılığı Konfederasyonu yeni teknelerini Türk tersanelerinde üretmeyi planlıyor.

Konfederasyon Başkanı Mouloud, ikili görüşmelerde güven ortamı yakalandığını belirterek, "Balıkçı filomuz, hükümetimizin finansal desteğiyle yenilenecek. Biz sizle iş yapmak istiyoruz. Önce bir grup gemimizi Türkiye'de üretin. Daha sonra üretimi Fas'a kaydırarak burada devam edin. Tüm üretim Türkiye'de olacaksa satın almada sınırlı sayıda kalabiliriz. Ama üretimi Fas'a kaydırırsanız tüm balıkçılarımız ürettiğiniz gemileri görerek taleplerini size yönlendirecek" ifadelerini kullandı.

GYİB Başkanı Başaran Bayrak da, görüşmeler sonunda iki tarafı da çok istekli gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizi Fas heyetiyle buluşturduk. Biz bu evliliği gerçekleştirmek istiyoruz. İkili görüşmelerde somut ürünleri ortaya koyup, Fas heyetinin de taleplerini dinliyoruz. Fiyatlar da ortaya çıkınca bir milyar doları bulacak bu projeye talibiz. Bazı firmalarımızın Fas'ta üretime sıcak baktığını biliyoruz. Bu işi bizim üreticilerimizin almasını istiyoruz."



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 01.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YOROZ Agency
 YAMAN Denizcilik
 IMB Shipping and ..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 ROYALMAR Denizcil..
 DENTA Denizcilik
 TANGO Denizcilik
 ESENYALI Gemi İşl..
 İSKOMARİNE Denizc..
 TUAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim