Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mısır'a Ro-Ro taşımacılığının durduğu haberi yalanlandı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ro-Ro taşımacılığı kapsamında Mısır'a gitmek üzere İskenderun ve Mersin limanında bekleyen araç ve gemi bulunmadığını bildirdi. Bakanlık, dün bir gazetede yer alan “Ortadoğu'ya ihracatımız durdu!” başlıklı haberde Ro-Ro gemileriyle Mısır üzerinden Körfez ülkelerine yük taşıyan yaklaşık 450 TIR'ın Mersin ve İskenderun limanlarında bekletilmeye başlandığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'daki karışıklıktan dolayı 5 gündür gemilerin çıkışına izin vermediği yönündeki haber üzerine yazılı açıklama yaptı.

Mersin Limanı ile Mısır'ın Port Said ve Damietta limanları arasında yapılan düzenli Ro-Ro seferlerinin 26 Nisan 2012 tarihinde başladığı ve 07 Haziran 2013 tarihine kadar sorunsuz şekilde devam ettiğine işaret eden Bakanlık açıklaması, “Bu tarihten sonra Ro-Ro seferi yapan gemi, ilgili acente ve nakliyecilerin talepleri çerçevesinde seferlerini İskenderun Limanı'ndan yapmaya başlayarak sürdürmüştür. Hali hazırda Mersin Limanı'nda Ro-Ro ile Mısır'a gitmek için bekleyen herhangi bir TIR bulunmamaktadır. Diğer taraftan, İskenderun-Port Said (Mısır) arasında düzenli olarak 22 Ağustos 2012 tarihinde başlamış olan Ro-Ro seferleri bugüne kadar devam etmektedir.” denildi.

“HABER ASILSIZ”

Açıklamada, bugün itibarıyla, İskenderun Limanı'ndan gümrük işlemleri nedeniyle bekleyen herhangi bir araç veya gemi bulunmadığını vurgulanarak, “ Mevcut durumda limanda işlemleri zamanında tamamlanmış olup gitmeyi bekleyen 270 araç bulunmaktadır. Beklemelerin; Ro-Ro şirketi, acente ve nakliyecilerin Mısır'da yaşanan gelişmeler karşısında ihtiyat amaçlı yaptıkları ayarlamalardan kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Konu, durumun muhatapları ile yakından takip edilmekte olup, herhangi bir problem yaşanmaması için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır. Bu itibarla, haberde belirtilen; Mersin ve İskenderun limanlarında Ro-Ro ile Mısır'a gitmek için TIR'ların bekletildiği ve Gümrük İdaresi tarafından gemilerin çıkışına izin verilmediği haberi asılsızdır." görüşünü aktardı



Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 10.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CENGİZ Denizcilik
 MİLENYUM Denizcil..
 GİRİT Denizcilik ..
 AYNACI Denizcilik
 VBG Denizcilik
 BEKO Ticaret A.Ş.
 NEOPLİS Otel
 DALYAN Denizcilik
 KURŞUN Denizcilik..
 ATLAS GRUP Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim