Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İngiliz Yatçılık dergisinden Türkiye'ye övgü
TÜM dünyada satılan İngilizler'in ‘Pratical Boat Owner' adlı denizcilik dergisi, kasım sayısında beş sayfa ayırdığı Türkiye'den, insanlarından ve marinalardan övgüyle sözetti. Yatçılara, kışı geçirecekleri adres olarak Türkiye'yi ve marinalarımızı önerirken çeşitli fotoğraflara yer verdi.

İngiltere'nin en büyük ve en çok satan yat magazin dergisi ‘Pratical Boat Owner'ın kasım sayısında Türkiye'ye, beş sayfa ayrıldı. Bu sayfalarda 1999'dan bu yana uzak denizlerde yatıyla yol alan ve gezdiği yerler hakkında raporlar hazırladığı belirtilen David Campbell'in Türkiye hakkındaki izlenimleri, bilgileri, Marmaris Yat Marin'in havadan çekilmiş yaklaşık yarım sayfalık bir fotoğrafı, Marmaris Kalesi önünde uzanan Yat Limanı, Bodrum Kalesi'yle Finike Marinası'nın fotoğrafları kullanıldı.

‘Türkiye'de deniz seyahati ve kışlamak' başlığıyla verilen yazıda Türkiye'nin, turistik alanlarının yakın zamanda çok sayıda terör saldırısına uğramasına karşın hala çok güvenli bir ülke, deniz gezisi yapmak ve yatların kış sezonunda bırakılması için de mükemmel bir bölge olduğu vurgulandı.

David Campbell, yazısına Türkiye'deki ilk durağı Marmaris'ten başladı. Atina yakınlarındaki Korint Kanalı'ndan sonra Marmaris Yat Marin'e geçtiklerini belirten David Campbell, burada karşılaştığı insanlar ve gösterilen ilgi için “Bize burada her yerden daha çok dostça ve misafirperverce davranıldı” ifadelerini kullandı. İlk kez Marmaris'te tanıştığı ülkemizdeki insanların her zaman kendisine dostça ve misafirperverce davrandığının altını çizen David Campbell, dergi okuyucularına Türk marinaları hakkında bilgi de aktardı.;

HIZLI GELİŞME

Campbell, dergi okurlarına, Türkiye'de marinacılığın son 15 yıl içinde gelişmeye başladığını ve bugün kuzeyde İstanbul'dan, güneyde Antalya'ya kadar uzanan şeritte yatlara her türlü olanağı sunan 19 marinanın bulunduğunu duyurdu. 1993 yılında toplam bin 846 deniz aracını barındıran marinaların, 2004'te 3 bin 185 araçlık kapasiteye ulaştığını, aradan geçen iki yıl içinde yüzde 37 daha büyüdüğünü yazdı.

İNGİLİZLER İLK SIRADA

Campbell'e göre, Türk marinalarındaki yabancı yatlar arasında İngiltere bayraklılar, yüzde 32'yle ilk sırada. Yüzde 22'yle Almanya, yüzde 20'yle İskandinav ülkeleri, yüzde 6'yla Fransa, yüzde 10'la diğer Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi daha uzak denizlerin ülkeleri de toplamda yüzde 10'la İngiltere'yi izliyor.

Campbell, yazısında duş, tuvalet, market, bakım- onarım imkanlarını da verdiğini belirttiği marinaların kış ayları süresince bağlama ücretlerini de yer verdi. Dokuz metrelik bir deniz aracının 800 eurodan bin 200 euroya, 13 metre ve daha büyük araçların boyutlarına göre bin 650 euro ile 3 bin 650 euro arasında değişen fiyatlarla Türkiye marinalarında 120 gün bağlanabileceğini belirtti. Campbell, bu fiyatların diğer Akdeniz ülkelerinden ve Güney İngiltere'dekinden daha az olduğuna da dikkat çekti.

AYRILMAK ZOR OLDU

‘Pratical Boat Owner'ın Türkiye'ye ayrılmış sayfalarında, Rihard- Rose Shotton, Pete- Bo Voughman ve John- Barbara Bowes, adlı yat sahibi üç çiftin de ülkemiz hakkındaki görüşleri yer aldı. Pete- Bo Voughman çiftinin görüşleri şu şekilde aktarıldı:

“Türkiye bizim için büyük bir sürpriz oldu. Bir kışı ve takip eden sezonu burada geçirdik. Kış iklimi çok güzeldi. Fiyatlar ucuz, yiyecekler çok lezzetliydi. Burada geçirdiğimiz süre balayı gibi mükemmeldi. Ayrılmak çok zor oldu”


Eklenme tarihi: 11.11.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLCEM Denizcilik..
 TUAN Denizcilik
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 A1 Denizcilik
 MİDSHİP Maritime
 SANBER Denizcilik..
 DENİZ RASPA
 LİDER Gemi işletm..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 TAN Tanker
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim