Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakan yıldırım’dan ikinci tüp geçit müjdesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’a kardeş bir proje daha yapıldığını belirterek, "Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi 2015 sonunda tamamlanarak hizmete açılacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında Marmaray’dan Avrasya Karayolu Tüp Geçiş Projesi’ne, 3. Köprüden Ankara-İstanbul YHT hattına, internette yapılacak yasal düzenlemelerden Ankara metrolarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

5-7 Eylül 2013’te İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak 11. Ulaştırma Şurası ile ilgili bilgi veren Bakan Yıldırım, Şuraya dünya ve Türkiye’den 5 binin üzerinde katılımcının geleceğini açıkladı. Şura da, 2023’e giderken Türkiye’nin ulaşımla ilgili hedefleri tekrar şekilleneceğini belirten Bakan yıldırım, 2035’e yönelik de bir vizyon ortaya konulacağını ifade etti. Kalkınan büyüyen Türkiye’nin ulaşım ve iletişimdeki yerinin tartışılacağı şuranın temasının ‘Herkes İçin Ulaşım Hızlı Erişim’ olduğunu belirten Yıldırım, “Şura, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün iştirakleriyle İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak 3 gün sürecek. Birinci gün bakanlar oturumu var. 25 civarında bakan ve yardımcısı, bölgesel işbirliği ve geleceğe yönelik fırsatlar masaya yatıracak. Bizim şuradan beklentimiz, Türkiye son 11 yılda ülkemizde var olan siyasi istikrar ve güven sayesinde birçok büyük projeyi hayata geçirme fırsatı buldu. Önceki yıllarda hep hayal edilirdi ama maalesef yeterli süre olmadığı için projelere başlanamazdı ve devam ettirilemezdi. Dolayısıyla Türkiye’nin istekleri beklentileri hep başka döneme kalırdı. Son 11 yıl geride bıraktık konuşulan fakat adımı bir türlü atma fırsatı bulunmayan birçok projeye başladık. Hal böyle olunca dünya şartlarına da bakıyorsunuz değişen durumlara göre bizim hedeflerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekir” dedi.

"KÜRESEL KRİZE RAĞMEN DEV PROJELERİ HAYATA GEÇİREN TEK ÜLKEYİZ"

Daha önceki dönemlerde şuraların 10 yılda bir yapıldığını hatırlatan Yıldırım, “Bu şura 2011’de kanun değişikliğinden önce 10 yılda bir yapılırdı. Biz Bakanlığın yeni teşkilat kanununda bunu 5 yıla düşürdük. Çünkü 10 yıl çok uzun bir süre, eski dönemlerde 10 yıllık hedef konulabilir. Ama teknoloji gelişti, iş yapma hızı arttı, dünyadaki dengeler ile pazar dengeleri değişiyor. Ülkelerin ekonomik ilişkileri bölgesel olarak değişiyor. Bu yüzden biz bunu 5 yıla düşürdük. Türkiye’nin 2023 hedefleri zaten belli. Bu sene hedefleri gözden geçireceğiz. Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisinde olacak. Altyapısını iletişimini ülkenin her köşesine aynı kalite ve hızda sağlamış olacak. Bundan sonraki hedeflerine yoğunlaşacak. Bu bağlamda şuranın asıl konusu projeleri tek tek tartışmak yerine hedefleri koymak. Örnek vermek gerekirse otoyol hedefi ne olacak. Türkiye’nin 2023’te otoyol hedefi, demiryolu ağı ne olacak, iletişimde hız ve kapsama durumu ne olacak. İletişimin milli gelir üzerindeki çarpan etkisi ne olacak gibi konular tartışılacak. Türkiye dünyada yaşara küresel krize rağmen büyük projeleri başlatan hemen hemen tek ülke diyebiliriz. Türkiye’nin başlattığı projelerin büyüklüğü çok fazla ve aynı zamanda stratejik öneme sahip. Örnek Marmaray, İstanbul-Ankara YHT projesi, İstanbul-İzmir Otoyolu, İkinci Tüp geçiş Projesi, 3. Hava Limanı Projesi. Bunlar dünyanın izlediği dev yatırımlar” diye konuştu.

"3. KÖPRÜDE PLANLANANIN ÖNÜNDEYİZ"

3. köprünün temelinin 29 Mayıs’ta atıldığını söyleyen Yıldırım, çalışmaların planlandığı gibi gittiğinign altını çizdi. “Köprünün Anadolu ve Avrupa yakasında ayakları yükseliyor. Köprünün kara tarafındaki bağlantıları yapılıyor. Köprüden sonra devam edecek yolun izi belili oldu. Yol koridoru açıldı, viyadük inşaatlarına başlandı.” diyen Bakan Yıldırım, projede planlananın bir miktar önünde gittiklerini söyledi. Yıldırım, “2 yılda köprü artı yolları yapmak bir rekordur. Bu büyük bir başarı. İnşallah bu hedefi tutturacağız” dedi.

Bakan yıldırım, Marmaray’a kardeş Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi’nin İstanbullular başta olmak üzere vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından bilinmediğine dikkati çeken Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Marmaray, bir demiryolu projesidir. Uzakdoğu’dan Batı Avrupa’yı birbirine bağlayacak kıtalar arası boğazın 60 metre altından geçen bir proje. Türkiye’nin 1,5 asırlık rüyasıdır. Onda da sona yaklaşıyoruz. 29 Ekim itibariyle Anadolu Yakası’nda Ayrılık Çeşme ile Avrupa Yakası’nda ise Kazlı Çeşme arasında hattı açıyoruz. Hemen onun paralelinde ve biraz güneyinde Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi var. Marmaray, Üsküdar’dan denize geliyor, Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi ise Haydarpaşa Limanı içinden girip Sarayburnu’ndan çıkan 5,5 kilometrelik deniz altından giden tüp geçit var. Marmaray’ın kardeşi dediğimiz Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi’ni de 2015 sonuna kadar açacağız. Bunun özelliği Marmaray, iki gözden oluşuyor; bir gidiş, bir geliş. Tüp geçit ise tek tüp altlı üslü; alttan gidiş, üsten geliş var. Bu projeler İstanbul’a büyük katkı sağlayacak. Bugün İstanbul’un bir numaralı konusu trafik veya ulaşımdır. Gerek Marmaray ve ikinci tüp geçiş İstanbul’un trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak. Marmaray’la Üsküdar’dan binen vatandaş, 4 dakikada Sirkeci’de inecek. Trafik olmayacak. Tüp Geçit’te ise direkt Sarayburnu’ndan girip, Karacaahmet’ten çıkacak.”



Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 03.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VEYSEL VARDAL Gem..
 ELİT Denizcilik S..
 MY SHIP Group S.A..
 NİSA Denizcilik
 ARSLAN Shipping
 ÖZGÜN Company
 KALYONCU Denizcil..
 ERK Denizcilik
 NEMTAŞ Denizcilik
 ONUR Makina San. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim