Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Belalı gemi İrlanda'nın başına bela oldu
Geçen yıldan beri başı boş kalıp Atlantik Okyanusu'nda serseri mayın gibi dolaşan terk edilmiş Rus gemisi, şimdi İrlanda'nın başına bela oldu. MV-Lyubov Orlava adlı sahibi çıkmayan, kimsenin sahiplenmediği, halat koparıp okyanusta sürüklenen gemi içindeki farelerle beraber İrlanda sahillerine dayandı.



Geçtiğimiz seneden bu yana yapılan haberlerimizde yer aldığı gibi Lyubov Orlava gemisi liman-gümrük-icraa ve mahkeme sorunları yüzünden Rus sahiplerince Kanada sahilinde terk edilmiş, önce Kaptan dahil olmak üzere 34 kişilik mürettebatı gemide mahsur kalmıştı. Rus mürettebat nihayetinde canlarını kurtarıp ancak maaşlarını alamadan Rusya'ya geri döndü, fakat vergi ve kamu alacakları sorunu yüzünden tekne Kanada tarafından müsaadere altına alınmıştı.

Daha sonra, geminin bağlı bulunduğu limandan henüz anlaşılamıyan bir biçimde serbest bırakıldığı, teknenin halat attığı öğrenildi. Lyubov Orlava gemisinin Rus armatörü mahkemede hakkını aramaya devam ederken, karşıt taraf görünen Kanada ve hatta ABD hükümetleri de liman haklarını aramak üzere hakim karşısına çıkmıştı. Sonrasında bir süre derin sessizliğe bürünen bu haber, geçtiğimiz günlerde İrlanda Sahil Koruma Dairesi tarafından yapılmış bir açıklamayla tekrar gündeme geldi.

Atlantik Okyanusu'nda başıboş kalmış, bir talih eseri dalgalara karşılık hâlen batmamış bulunan tekne, nihayet yüze yüze İrlanda sahillerine kadar gelmiş, dayanmıştı. Şu sıralarda İrlanda adasına 50 mil kadar açıkta bulunan gemi uzaktan müşahade altında tutuluyor. İrlandalı yetkililer tekneyi salimen karaya bağlamayı düşünüyor, ancak gemide salgın hastalık taşıyan farelerin olduğu iddiasıyla şimdilik buna yanaşmıyor.

Baştan sona gizem içeren bu gemiye ait hikâyenin nerede sonlanacağı şimdilik bilinemiyor, zira iki yıla yakın süredir gemi açık denizde salınıp duruyor. Gemide olduğu kabul edilen farelerin ise nasıl beslendiği, nasıl hayatta kaldığı bir başka muamma olarak ortada bulunuyor.

Bu arada İngiliz deniz komandolarından oluşan bir askerî ekibin gemiye özel tasarlanmış kıyafet ve ekipmanla girip durumu ortaya çıkartması söz konusu olunca tekrar dikkatler buraya çevrildi. Yugoslavya Devleti zamanlarında, bundan 40 yıl evvel Adriyatik tersanelerinde inşa edilip Rus bandırası çekilmiş gemi İrlanda sahillerine vurmadan içine İngilizler girecek mi, girmeyecek mi, işte şimdilik ne olacağı merak edilen sorunun karşılığı bu biçimde görülüyor.
AçıkGazete - Mahmut Şenol

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

05.02.2013 - Bu bela gemi bir batsa da kurtulsak !
21.01.2012 - Rus Gemicilerin 2 yıllık zorunlu tatili bitti !



Eklenme tarihi: 26.10.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAMOĞLU Denizcil..
 KURŞUN Denizcilik..
 GAMMA Shipping
 ALEV Deniz Taşıma..
 ÇAVANOZ Motor
 İSTANBUL Denizcil..
 NUR Denizcilik
 EDITH Yatçılık
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 NEOPLİS Otel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim