Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Boğaz'da gemi arızalandı, kablolara büyük zarar verdi
İstanbul Boğazı'nda sürüklenen tanker Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında fiber optik kabloların bulunduğu noktada demirledi. Bu arızanın internet ağının gitmesine neden olabileceği belirtildi. Kıyı Emniyeti 3 adet kablonun demir tırnaklarına takılı olduğu, 1 adet fiber optik kablonun kopuk, diğer 2 kablonun ise ağır hasarlı olduğunu açıklarken Türk Telekom yetkilileri deniz altı kablolarının hasar gördüğünü doğruladı. Ancak Telekom yetkilileri kurulan alternatifli yapı sayesinde internet erişiminde bir sorun olmadığını vurguladı. Öte yandan gemi yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından tekrar demir aldı ve yoluna devam etti.

İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında arıza nedeniyle sürüklenmeye başlayan YM Miranda isimli tankerin kaptanı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün tam altında demir attı. İstanbul Boğazı geçici süre deniz trafiğine kapandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, geminin demirlediği yerde su altında bir çok kablonun geçtiğini belirtti. Geminin bulunduğu noktaya varan kıyı emniyeti ekipleri kabloların zarar görüp görmediğini araştırıyor. Konuyla ilgili uzmanların olay yerine ulaşması bekleniyor.

YAVAŞLAMA OLABİLİR

Konu hakkında açıklama yapan İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, boğazdaki fiber kabloların kopması halinde internette yavaşlama olabileceğini ancak, uydu üzerinden internet bağlantısının devam edeceğini söyledi.

Özeren, “ Karasal hatların yanında uydu üstünden de internet çıkışları mümkün. Şu anda yedekleme anlamında da direkt çıkış olarak kullanılıyor. Sadece Türk Telekom’un değil, diğer şirketlerinde ayrıca kendi uydu çıkışları var. Hepsinin yedekleme sistemi var. Zaman zaman fiber üstündeki yoğunluğu azaltmak için de uydu sistemi zaten kullanılıyor. Uydu sistemi sürekli aktif halde kullanılıyor. Yalnızca yavaşlık olabilir. Ancak bu yurtdışına internet çıkışı olmayacak anlamına gelmez” şeklinde konuştu.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 28.10.2013




Share |




YORUMLARINIZ


MARMARAY
Bu durum maddi kayba yol açsa da bir şekilde atlatılır. Benim daha da merak ettiğim bir konu var, yarın 29 Ekim 2013 MARMARAY açılışı yapılacak. Günün birinde, büyükçe geminin biri arıza yaparak boğazda demir atmak zorunda kalsa ve bu demir MARMARAY tünellerine takılsa sonuç ne olur? Bu tüneller bu tür durumlara ne kadar dayanıklı?

Yazan: Kemal Yörüklü - 28.10.2013 22:04:38




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLNAK Denizcilik
 HUG Denizcilik
 DRAGUT Denizcilik
 CEVAHİR Kara ve D..
 BEYTUR Turizm
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 ROYALMAR Denizcil..
 BYZAS Turizm
 ERŞEN Denizcilik
 AYGÜN Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim