Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörü Aliağa’da buluştu
Aliağa Ticaret Odası(ALTO) denizcilik sektöründe var olan gelişmelere ışık tutmak ve yaşanan müşterek sorunlara çözüm bulmak için 9 Kasım 2013 Cumartesi günü Oda seminer salonunda 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesini gerçekleştirdi.

ALTO’nun, EBY Summit CEO’su Yaşar Susek ile birlikte yürüttüğü çalışmalara Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, UTIKAD, TURKLIM başta olmak üzere, Nemport, Ege Gübre ve diğer Aliağa limanları destek verdi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı zirvede İzmir üniversitelerinin liman ve lojistik bölümlerinde okuyan öğrenciler de yer aldı. İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de zirveye katılımlarıyla hem sürece destek verdiler hem de sektörde yaşanan gelişmeleri ve sorunları dinleme fırsatı buldular.

“LOJİSTİK YAPILANMA SON DERECE PLANLI OLMALI”

ALTO Başkanı Adnan Saka açılış konuşmasında ülkenin dört bir yanından zirveye katılarak destek olan sektörün önemli firmalarına teşekkür ederken amaçlarının Aliağa’dan ziyade Türkiye limanlarının uluslararası arenada daha iyi noktalara gelmesini sağlamak ve lojistik olarak ülkenin son derece planlanlı olması gerektiğine dikkat çekmek olduğunu belirtti. Ayrıca Saka: “Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak Aliağa'nın bilhassa lojistik ve deniz nakliyatı konusunda hızlı bir şekilde geliştiğini görünce Avrupa'da Hamburg ve Bremen limanlarını incelemeye gittik. Görülüyor ki binaları konutları yapmak, parası olunca mümkün oluyor. Fakat esas olan işletmedir. İşletmeyi nasıl yapabileceğimizi bilmemizdir. Eğitimi ve insanları ona göre hazırlamamız lazım. Kalitesini ona göre yapmamız gerekiyor. Bu konuda ki gerçekleri görerek ileriye dönük ne yapacağımızı bilmek amacıyla böyle bir toplantı düzenledik” dedi.

“İZMİR – ALİAĞA – ÇANDARLI KIYI ŞERİDİ VE GERİ HİZMET ALANLARI İYİ PLANLANMALI”

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk de Aliağa’nın doğal bir lojistik yapılanmaya uyacak coğrafi yapıya sahip olduğunu ve ülke ekonomisinin daha iyi yerlere gelebilmesi için İzmir’den başlayıp, Foça, Nemrut, Aliağa, Şakran ve Çandarlı’ya kadar uzanan hattın liman olarak, geri alanların da lojistik köy olarak planlanması gerektiğini belirtti.

“BİZ EĞİTİMLİ BİR TOPLUM EĞİTİLMİŞ BİR GÜCE SAHİP OLMALIYIZ"

İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, “Bu kadar güzel ve seçkin kardeşlerimiz iş adamlarımız burada, Sayın Adnan Saka sürekli bana şunu söylüyordu. Nitelikli elaman sıkıntısından bahsediyordu. İnsan faktörü insan eğitimi konusu benim de bugün gündemim. Sıkıntı çekmeyen bir iş adamı ya da sanayici gösterin, insandan problemi olmasın. İşte biz eğitimli bir toplum eğitilmiş bir güce sahip olduğumuz zaman sanıyorum ki bu problemlerimiz çözülecek. Bu paneller sonrasında ilk olarak çözmemiz gereken konu bu eğitim olayıdır." diye konuştu.

ALTO’da bu yıl ilki gerçekleşen 1. Uluslararası Aliağa Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi liman yetkilileri ve akademisyenlerin teknik konulardaki sunumlarıyla sona erdi.


Kaynak: StarGazete
Eklenme tarihi: 14.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 ALPAGUL Denizcili..
 POLARİS Denizcili..
 ATA Holding A.Ş.
 DEK Shipping
 LİKİTGAZ gemicili..
 AZAK Denizcilik
 SAMBURCO Denizcil..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 ÖZDADAYLILAR deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim