Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu 'nun açılışı yapıldı
EGE Üniversitesi (EÜ) bünyesinde 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda kapılarını açan Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun resmi açılışı, Urla İskele Yerleşkesi’ndeki törenle yapıldı.

Törene, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cengiz Metin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan EÜ Denizcilik Meslek Yükekokulu Müdürü Prof. Dr. Cengiz Metin, su altında yetişmiş deniz kültür ve disiplinine sahip su altıcıları yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtip, “Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu olarak 2013 Mayıs ayından itibaren faaliyete geçtik. Mart ayında YÖK’ten onay geldi. Çok mutluyuz. Hedefimiz, denizcilik kültürüne sahip, tecrübeli ekipler yetiştirmek” dedi.

“DENİZLERDEN DAHA FAZLA FAYDALANILMALI”

Urla’yı Ege’nin incisi yapmak istediklerini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise, ilçede bir meslek yüksekokuluna ihtiyaç olduğunu, bu yönüyle Dokuz Eylül Su Ürünleri Fakültesi’ni teknik anlamda tamamladıklarını ve örnek bir üniversite işbirliği sergilediklerini belirtti. İnsanların sınırlarını denizlerle aştıklarına dikkati çeken Prof. Dr. Yılmaz, “Türkiye’de en eksik şeylerden biri denizin değerlendirilmemesidir. Ekonomik anlamda baktığımızda biz denizin ne kadarını ticari, ekonomik, bilimsel, akademik, anlamda değerlendirdik? Zannediyorum biraz keyfi taraflarını değerlendirdik. Bir miktar farklı değerlendirmelere ihtiyacımız var. Su Ürünleri Fakültesi akademik olarak bunu biraz pansuman ettiğimiz fakültelerimizden birisi. Ben emeği geçen tüm hocalarıma şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Çünkü onların ektiği tohumları biz biraz daha fidana döndürmeye çalışıyoruz. Bizim burada istediğimiz şey Ege Üniversitesi’nin birikimini Urla’ya değişik boyutlarda da getirmeye çalışmak” diye konuştu.

TEKNE ÜRETİCİLERİ DESTEKLENECEK

Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın da Urla’da denizcilik konusundaki faaliyetlerin gelişeceğini belirtip, burada tekne üretecileri için gerekli ortam ve imkanları sunacaklarını kaydetti. Günaydın, tekne üreticilerine katkı sağlanarak üretilen teknelerin marka haline getirileceğini söyledi. Müzecilik konusunda da harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Günaydın, 9 Eylül Su Ürünleri Fakültesi ve Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu iş birliği ile Urla’nın Çeşmealtı bölgesinde deniz müzesi yapmak istediklerini kaydetti.



Kaynak: egepostası
Eklenme tarihi: 23.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİRAMAR yatcılık
 LCM ROTA Denizcil..
 GOODHOPE Shipping
 EKSİM Denizcilik
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 INDEKS A.Ş
 MEKE Group
 TEAM SHIP Crew
 KOÇLAR Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim