Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin Limanı’nda nefes kesen tatbikat
Mersin Limanı’nda gelebilecek tehditlere karşı etkin ve koordineli bir şekilde müdahale etmek amacıyla Mersin Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen ’gemi kaçırmalarına karşı müdahale tatbikatı’ gerçeğini aratmadı. Helikopter eşliğinde 200 personelin katıldığı operasyonla, gemide bulunan 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Tatbikat senaryosu gereği, tamirci kılığındaki teröristler tarafından akaryakıt tankeri kaçırıldı. Bunun üstüne harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı helikopter, bot, dalış ve operasyon timi, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ve Terörle Mücadele Timleri, Mersin Gümrüğü, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 200 personel ortak bir operasyon düzenledi. Kaçırılan tanker etrafında iki bot ile emniyet çemberi oluşturulduktan sonra Sahil Güvenlik helikopteri keşif uçuşu yaptı. Bu sırada İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele uzmanının ikna çalışmalarına ’gemiyi patlatırız’ tehdidiyle karşılık veren teröristlere müdahale edilmesine karar verildi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik helikopteri kaçırılan geminin baş tarafında teröristleri aldatma maksadıyla adam sarkıtarak uçuş gerçekleştirirken, Sahil Güvenlik emniyet botu ile taşınan operasyon timi kaçırılan gemiye arka tarafından müdahalede bulundu. Sahil Güvenlik operasyon timinin müdahalesine direnen teröristlerden biri yaralı olarak denize atladı. Diğer 2 terörist ise operasyon timi tarafından etkisiz hale getirildi. Denize atlayan yaralı teröristi ise Sahil Güvenlik botu alarak, etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen teröristler akaryakıt tankerinin yanına yanaşan Sahil Güvenlik botu ile limanda bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Teröristlerin gemiden çıkarılmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı bomba arama köpekleri gemi içinde arama yaparken, Sahil Güvenlik dalış ekibi ise geminin su altında kalan kısmında bomba araması gerçekleştirdi. Arama sonucunda gemide bomba olmadığı tespit edilerek, tatbikat başarı ile tamamlandı.

Yapılan tatbikat gerçeğini aratmazken, sahildeki vatandaşlar olayı gerçekmiş gibi izlediler. Tatbikatı, Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyar, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ile operasyona katılan kurumların temsilcileri izledi.



Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 21.02.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARYAT Karadeniz ..
 ALFEKS ALESTA Den..
 SERMAR Denizcilik
 ALERİA Denizcilik..
 BODRUM Denizcilik
 AYGAZ A.Ş.
 MARDES Gemi
 BERRAK Denizcilik
 EFOR Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim