Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Cemre 30'ncu gemisini suya indirdi
Cemre Tersanesi tarafından Norveçli Havyard Group adına yapılan ‘Polarsyssel’ isimli Platform Destek Gemisi düzenlenen törenle denize indirildi.

Yalova’nın Altınova İlçesi’ndeki Tersaneler Bölgesi’nde Cemre Tersanesi tarafından Norveçli Havyard Group adına yapılan platform destek gemisinin denize indirilişi için bir tören düzenlendi. Geminin denize indiriliş törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Cemre Tersanesi ortakları Orhan Gülcek, Hüseyin Toftar ve Necmettin Çubuk, İzlanda Eski Dışişleri Bakanı Ossur Skarphedinsonn, İzlanda Fafnir Offshore Firma Ceo'su Steingrımur Erlingson, Norveç Havyard Grup Firması Başkan Yardımcısı Tor Leif Mongstad, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Nusret Karaalioğlu ile tersane çalışanları katıldı.



Gemiler Zamanında Teslim Ediliyor

Tören, Mehter Takımı’nın yaptığı gösterilerle başladı. Törende İzlanda, Norveç ve Türk milli marşları okundu. Ardından törenin açılış konuşmasını Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek yaptı. Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün çelik aksamını da bu tersanede yaptıklarını söyleyen Gülcek, “Cemre Tersanesi olarak ilk gemi inşa sözleşmesini imzaladığımız 2005 yılından bugüne kadar 29 adet özel amaçlı gemiyi zamanında ve eksiksiz olarak tamamladık. Ayrıca bu ay içerisinde açılışı yapılan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün çelik aksamını da tersanemizde yapıp tamamlamış bulunmaktayız. Birazdan deniz ile buluşacak olan Polarsyssel gemisi, firmamızın denize indireceği 30’uncu gemi olacaktır. Aynı zamanda bu Havyard Firması’na yapılarak teslim edilen 27’nci gemi olma özelliğini taşımaktadır” dedi.

“Krize Rağmen Hedeflerimizi Bozmadık”

Tersanede bin 200 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Gülcek, “Şu anda tersanemizde 6 adet gemi inşası devam etmektedir. Bunun dışında 4 adet yeni gemi inşa sözleşmesi yapılmış olup, dün itibariyle bir Rus firmasına ait olan 7’nci geminin de kesim işine başlamış bulunmaktayız. Tersanemiz şu anda bin 200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Mali küresel krize rağmen ileriye yönelik hedeflerimizi hiç bozmadık. Hız kesmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. Tersanemiz Türk kalitesini ve çalışma azmini Norveç’e tanıtmış olup, diğer tersanelerin de bu ülkeden sipariş almalarına öncelik etmiştir. Şu andaki gemimiz İzlandalı bir firmaya üretilmiştir. Nisan ayında da inişini planladığımız bir gemi ise Afrika’ya gidecektir” diye konuştu.

2013’te 281 Milyon Dolarlık Gemi ve Yat İhracatı

Törende Yalova Valisi Esengül Civelek de bir konuşma yaptı. Tersanelerde yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyen Civelek, “Gemi inşa sektöründe Yalova en güçlü bölge olma hedefine hızla ilerlemektedir. Altınova Tersaneler Bölgemizde 26 tersane faaliyet göstermekte ve tersanelerimizde yaklaşık 7 bin kişi istihdam edilmektedir. Yatırımları devam eden tersanelerin tamamlanmasını takiben tersane kümelenmesinde Yalova, çok daha önemli konuma sahip olacaktır. 2013 yılında 281 milyon dolarlık gemi ve yat ihracatı ile Yalova, ülkemiz genelinde İstanbul’dan sonra 2’nci sırada yer almıştır. Nitelikli yatırımları, üretimleri, yarattıkları değer ve istihdam ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz gelişmesine katkı sağlayan Cemre Marin firmasını kutluyor, geminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Polarsyssel Denizle Buluştu

Yapılan konuşmaların ardından Yalova Valisi Esengül Civelek’e Orhan Gülcek tarafından plaket verildi. Tersanenin ortakları da Norveç ve İzlandalı firma temsilcilerine plaketlerini sundu.

Norveç Havyard Group firmasının yaptırdığı 88 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde, 7 metre derinliğindeki gemi, firma sahibi Fafnir Shareholder Gudmundur Asgeırsson ve Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek'in kurdele kesmesinin ardından denizle buluşturuldu. Norveç Havyard Group tarafından sipariş edilen geminin, İzlandalı Fafnir Offshore firmasına satıldığı bildirildi. 3 bin 700 metreküp taşıma kapasitesine sahip geminin anahtar teslim olarak yapıldığı ve bir hafta sonra yola çıkacağı bildirildi.



Kaynak: ajansyalova
Eklenme tarihi: 03.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALFA tanker & ACM..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 ORIENT Shipping C..
 KOÇLAR Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 MARMARA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim