Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya, Ukrayna'nın 51 gemisine el koydu
Uzun bir kovalamacadan sonra Rusya’nın Ukrayna’nın Kırım’daki son gemisini de ele geçirmesinin ardından Ukrayna’nın elinde sadece 10 gemi bulunuyor.

Kırım’ın referandumla Rusya’ya bağlanma kararı almasının ardından Kırım’daki askerlerini çekme kararı alan Ukrayna’nın bölgedeki son gemisi de Rusya tarafından ele geçirildi. Bu süreç içinde Rusya’nın Ukrayna’ya ait 51 gemiyi ele geçirdiği belirtildi. Böylece Ukrayna donanmasında sadece 10 savaş gemisi kaldı. Ukrayna Askeri ve Siyasi Araştırma Merkezi’nden Dmitri Timchuk’un verdiği bilgiye göre Rusya tarafından ele geçirilen gemiler arasında denizaltı, çıkarma gemisi ve mayın tarama gemileri var.

Salı gecesi uzun süredir Ruslar tarafından ele geçirilmeye çalışılan Ukrayna’ya ait mayın tarama gemisi Cherkassy ile son kovalamaca yaşandı. Ruslar, Cherkassy’nin Karadeniz’e çıkmasını engellemek için iki gemiyi bilinçli olarak batırarak kovalamacanın yaşandığı dar boğazda önünü kesti. Silah sesleri, patlamalar, sis bombaları ve geminin etrafında uçan helikopterle gemi sonunda ele geçirildi. Uzun süren bir kovalamacanın ardından Ukraynalıların gemilerden gelen Rus askerlerine karşı tazyikli su kullanmasına rağmen gemi Rus donanmasına katıldı.

Obama: Rusya yalnız

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, dün Avrupa Birliği liderleriyle Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında Rusya hükümetinin, Ukrayna’daki hareketlerini dünyanın umursamayacağını düşünerek yanlış yaptığını söyledi. Rusya’nın AB ve ABD’nin Ukrayna krizinde karşı karşıya geleceğini düşünerek hata yaptığını aktaran Obama, tam aksine AB ve ABD’nin bu konuda beraber davrandığını söyledi. Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler gibi küresel platformlarda yalnız kaldığını vurgulan Amerikalı lider, Rusya’nın politikasında ısrarcı olması takdirinde yalnız kalmaya devam edeceğini aktardı.

Obama, AB ve ABD’nin bu konudaki işbirliğinin mükemmel olduğunu söyleyerek daha fazla yaptırım gelebileceği uyarısında bulundu. ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi ise Ukrayna’ya yardım, Rusya’ya yaptırımlar içeren tasarıyı kabul etti. Kırım’da yer alan Simferopol şehrinde ise neredeyse bütün dükkanların Rus para birimi rubleyi kabul ettiği belirtildi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 27.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTANOĞLU Denizc..
 ALPAGUL Denizcili..
 MILLENIUM Yachtin..
 DENTAŞ Denizcilik
 MARMARA RoRo
 UZMAR Uzmanlar De..
 KARYA Shipping & ..
 KALKAVAN Transpor..
 DEKAMAR
 SONAY Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim