Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İlk kez İzmir’e geldi
4 bin 345 yolcu ve bin 390 mürettebat taşıyan MSC Preziosa, İzmir’den ilk yolcularını alarak tatil sezonunu açtı.

İsim annesi Sophia Loren olan Avrupa’nın en büyük kruvaziyer gemisi MSC Preziosa, İzmir’e geldi. Yaz sezonu boyunca her hafta İstanbul ve İzmir çıkışlı Ege-Adriyatik turuna çıkacak olan dev gemi MSC Preziosa’da basın mensuplarına tanıtıldı. İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh’un da katıldığı tanıtımda acente yetkilileri de yer aldı. Gemi hakkında bilgi veren Kaptan Giuliano Bossi, “MSC Preziosa, filomuzun en yenisi. 2013 yılında suya ilk defa indirildi. 18 katlı geminin uzunluğu 330 metre, genişliği 38 metre. MSC’nin en büyük gemisi. Kesinlikle İzmir ile MSC arasında derin ve güzel bir bağlantı var. İzmir’e geldiğimizde denizde hep MSC gemileri var. Burası bizim için önemli” dedi.



Hem kruvaziyer turizminde hem de konteyner taşımacılığında MSC’nin hakkının ödemeyeceğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İlk kez 2006 yılında MSC gemisi İzmir’e geldi. Biz ayakbastı paralarını İTO olarak ödemiştik. Her türlü liman ücreti ve diğer ücretlerin alınmaması konusunda çaba gösterdik ve gösteriyoruz. Bunlara karşılık istediklerimiz daha çok yolcunun gelmesiydi. Gemilerde Türk çalışanların yer alması. Şimdi görüyoruz ki Türk personel var ve Türklere özel hizmetler veriliyor. Bunun için teşekkür ederiz. Türk halkı kruvaziyer turizmin tadını aldı. Şimdiye kadar 30 bin kişi gemiye bindi. Şimdi Türklere MSC’nin gemilerinde özel hizmet vermesi bu sayıyı 100 binlere kadar yükseltebilir” dedi.

Gemi içinde Türklere özel hizmetlerin yer alacağını belirten Operasyon Departmanı'ndan Maria Anna Gargiulo “Türk yolculara Türkçe hizmetler verilmeye başlandı. Özelikle resepsiyon ve eğlence departmanında, restoranda ve mağazalarda Türk personel yer alacak. Günlük programlar Türk yolcumuz için tamamen Türkçe oluyor. Türk Tur liderleri ile gemide yardımcı olabilmek için çalışmalar başladı. Türk yemekleri ise bundan sonra açık büfede iki farklı yemek çeşidi olarak yer alırken, Türk geceleri ise eğlenceye renk katacak” dedi.



Kaynak: objektifhaber
Eklenme tarihi: 08.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 MİNERAL den. san ..
 DALYAN Denizcilik
 SEAHAWK Training ..
 BEREM Denizcilik
 KEVSER Denizcilik
 AMATUSA Denizcili..
 ERDEMLER Denizcil..
 MOST Denizcilik
 URANUS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim