Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk savaş gemilerine Güney Afrika'da ilgi
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı TCG Heybeliada ve TCG Oruçreis savaş gemileri, Cape Town Limanı'nın turistik bölgesi Waterfront'a, halkın ziyaretine açıldı-Barbaros TDGG Bandosu tarafından kentte konser verildi.

Deniz Kuvvetleri Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na (TDGG) bağlı TCG Heybeliada ve TCG Oruçreis savaş gemileri, Güney Afrika'nın Cape Town kentinde halkın ziyaretine açıldı.

Türk dış politikası doğrultusunda Afrika çevresindeki denizlerde varlık göstermek, Afrika ülkeleriyle ilişkileri daha da geliştirmek ve deniz korsanlarına karşı birlikte hareket etmek için düzenlenen denizaşırı gezi kapsamında, TCG Heybeliada ve TCG Oruçreis savaş gemileri Cape Town Limanı'nın turistik bölgesi Waterfront'a çekildi.

Gemilerin yanaşma manevrasını izleyen Güney Afrikalılar, Türk denizcilere yoğun ilgi gösterdi.

Görevli subaylar, ziyarete açılan TCG Heybeliada ve TCG Oruçreis'i görmek için gelenlerle, gemi personelleri tek tek ilgilendi, bilgiler verilrdi, şapka ve broşür hediye edildi.

Gemilere Güney Afrikalı öğrenciler de ilgi göstererek, toplu halde gezmeleri sağlandı. Barbaros TDGG amblemli balonların hediye edildiği Afrikalı çocuklar, merakla gemileri inceledi. Güney Afrikalı öğrenciler daha sonra gemi personeliyle de fotoğrafı çektirdi.

Gemiyi gezenlerden Ali Fuat Müderrisoğlu ile eşi Ayla Müderrisoğlu, 6 yıldır Cape Town'da yaşadıklarını, Türk gemilerinin şehirlerne gelmesinden büyük onur ve gurur duyduklarını dile getirdiler.

Cape Town Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Harem Gençoğlu, 148 yıl sonra Türk gemilerinin Güney Afrika ziyaretinin tarihi açıdan çok önemli oluduğunu vurguladı.

Gençoğlu, Güney Afrika karasularında Türk gemilerinin dolaşmasından dolayı gururlandıklarını söyledi.

Aynı üniversitede öğretim görevlisi olan Adidi, bu gemi ziyaretinin kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğunu ifade etti.

Türk gemilerinin tarihte ikinci kez Güney Afrika'ya gelmesinin ayrı bir duygu olduğunu anlatan Adidi, "Gemideki Türk misafirperverliği çok güzeldi. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yağmur altında konser

Barbaros TDGG Bandosu da Waterfront Amfi Tiyatrosu'nda konser verdi. Konser zamanı başlayan sağanağa rağmen vatandaşlar, konsere yoğun ilgi gösterdi.

Türk bayrakları sallayan Güney Afrikalılar, çalınan hem Türk hem de yabancı şarkılarla tempo tuttu, gemideki askerlerle dans etti.

Etkinliğe TDGG Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, TCG Oruçreis Komutanı Albay Yüksel Can, TCG Gediz Komutanı Yarbay Altan Altınkaya da katıldı.



Kaynak: HAberciniz.biz
Eklenme tarihi: 12.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERSİN Deniz ve T..
 EFEMAY Denizcilik..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 DENİZ Destek
 YIGIT Shipping Co..
 OLAY NAUTIC
 V-GO Yachting
 CASPI Cargo Lines..
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim