Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin en büyük havuzu denize indi
Türkiye'de üretilen en büyük yüzer gemi tamirbakım havuzu Yalova'daki Hat-San Tersanesi'nde denize indi. 10 ayda tamamlanan havuz, 180 metre boyunda, 37 metre eninde. Türkiye'de sadece 30 tane bulunan, gemi bakım ve onarımları için kullanılan yüzer havuzun denize indirilme törenine Çevre ve Orman Eski Bakanı Osman Pepe ile Hat-San Tersanesi'nin ortakları İsmail, Mustafa, Mesut ve Malik Pepe katıldı.



14 MİLYON DOLARA MAL OLDU

Osman Pepe, havuzun Türkiye'de yapılanların en büyüğü olduğunu belirterek, "Bundan daha büyük havuzlar var. Ancak hepsi ithal edilen ikinci el havuzlar. 14 milyon dolara mal olan bu gemi, 10 ayda tamamlandı. Yatırımın 4-5 yılda geri döneceğini düşünüyorum" dedi.

650 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Hat-San Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Pepe de ürettikleri havuzlardan Türkiye'de 30 tane bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu 31'incisi olacak. Tersanemiz gemi inşasının yanı sıra tamir bakım yapabilme özelliği de taşıyor. Bu havuz bölgeye ve tersaneye ciddi katma değer kazandıracak. Şu an 400 olan personel sayımız 650 kişiye çıkacak. Bu da bölgeye ciddi istihdam artışı getirecek" dedi. Gemi inşasından ziyade tamir ve bakımında katma değerin daha fazla olduğunu belirten Pepe, "Bu oran, gemi inşasında yüzde 20-25 mertebesindeyken, bakım onarımda işçilik yüzde 80'e kadar çıkabiliyor. Bu yüzer gemi, hem tersanemize hem de denizcilik sektörüne hayırlı olsun" dedi.

KAPASİTESİ 10 BİN TON

Havuzun kapasitesinin 10 bin ton olduğunu belirten Pepe "Yani havuz boş ağırlığı 10 bin ton olan bütün gemileri kaldırabilecek kapasitede. Daha küçük ebatlı iki-üç gemiyi de aynı anda havuzlayabiliyor. Havuzu imal etmek için de 1.5-2 milyon dolar ektsra yatırım yaptık" dedi.

NORVEÇ'E İMALAT

Hat-San tersanesinin 55 dönüm üzerine kurulu olduğunu anlatan Pepe, "Norveç, Ukrayna ve Trabzon limanlarına imalat yapıyoruz. İzlanda ve Norveç'te yeni projelere bakıyoruz. Ukrayna'ya 3 bin 500 ton saç kullanarak bir duba inşa edeceğiz" diye konuştu.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 12.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEDEMAN Holding A..
 EDITH Yatçılık
 MİDSHİP Maritime
 MERT Denizcilik
 CTM Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 MİRAMAR yatcılık
 DENAL Denizcilik
 MFS Line
 AKUADEM Ltd Sti
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim