Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kalamış Yat Limanı’na 664 milyon dolar
Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 30 yıl süre ile işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesini 664 milyon dolarla Tek-Art kazandı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 30 yıl süre ile işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık yapıldı. İhaleye, Akın Holding A.Ş.- Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş., Dati Yatırım Holding A.Ş., Tepe-Kaya Ortak Girişim Grubu, Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. (Setur) ve Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. (Ağaoğlu) - Yılport Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu katıldı.

İhalenin elemesiz turunda en yüksek tutar 376 milyon dolar oldu. Elemeli ilk turda Akın Holding-Edip Gayrimekul Yatırım Sanayi ortaklığı elendi. Bu turda en yüksek teklif 424 milyon dolara yükseldi. Elemeli ikinci turla devam eden ihalede Taş Yapı İnşaat elendi, en yüksek teklif 469 milyon dolar oldu. Elemeli üçüncü turda DATİ Yatırım Holding elendi. Açık artırma bedeli 495 milyon dolar oldu. En az artırım 1 milyon dolar oldu. Açık arttırmaya 4 grup katıldı. Açık arttırmaya başlandıktan sonra Tepe-Kaya çekildi. İhale Tek-Art, Akdeniz Yılport ve Safi Gayrimenkul arasında devam etti.

Teklifin 512 milyon dolara çıkmasının ardından Tek-Art Marmara Turizm’e ait Akdeniz Yılport mola istedi ve Akdeniz Yılport açık arttırmadan çekildi. İhale Tek-Art ile Safi Gayrimenkul arasında devam etti. 664 milyon dolar ile en yüksek teklifi halen marinayı işletmekte olan Koç Grubu’na ait Tek-Art’tan geldi. Safi Gayrimenkul çekildi ve ihaleyi Tek-Art kazandı.

Koç Holding’in yüzde 75.92 hisseye sahip olduğu Tek-Art, 1999 yılından beri Setur Marinalar Zinciri altında marinanın işletmesini sürdürüyordu.



Eklenme tarihi: 24.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAYAMARINECYPRUS ..
 AY İnşaat Turizm ..
 AYSA Denizcilik A..
 EGE BİRLİK Taşıma..
 SEA PARTNER Inc.
 NİKEL Denizcilik
 DALICI Denizcilik
 TRIO Denizcilik İ..
 HDR Denizcilik
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim