Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye, Akdeniz havzasının gemi bakım üssü olmaya aday
Türkiye’nin en büyük yerli gemi tamir bakım yüzer havuzuna imza atan Hat-San Tersanesi hedeflerini büyüttü. Hat-San Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pepe, Akdeniz havzasında kalite ve fiyat yönünden Türk standardını oluşturacaklarını ifade etti.



Türkiye’de üretilen en büyük yerli yüzer gemi tamir bakım havuzunu yaparak, tamir-bakımda Avrupa standartlarının ötesinde müşterilerine hizmet vermeyi hedefleyen Yalova’daki Hat-San Tersanesi, yeni hedeflere yelken açtı. Hat-San Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pepe “Akdeniz Havzası’nı Türk kalitesi ile tanıştıracağız” dedi. Türkiye’nin Avrupa’nın gemi tamir ve bakım üssü olması yönünde elinde ciddi potansiyel olduğunun altını çizen Pepe “Türkiye yakın gelecekte buna en büyük aday. Şu an AB’ye sonradan giren ülkeler bu konuda aktifler. Türkiye’nin Avrupa’daki sektörde birinci olması için biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Altyapısı sağlam

Türkiye’nin tersanecilikte bir marka olması gerektiğini bunun altyapısının var olduğunu belirten Pepe “Türk kalitesi, standardı diye birşey Avrupa standardının üstünde. Bu olmayacak bir şey değil. Avrupa’yı çok iyi takip etmemiz lazım. Onların standarlarını kabul edip ancak onları geçmek lazım. Bir tık yukarı çıkmamız lazım” diyerek Türk tersaneciğinin potansiyelinin büyüklüğüne vurgu yaptı. 13 milyon dolara mal olan ve 10 ay gibi bir sürede Türkiye’nin en büyük yerli yüzer havuzunu yaparak gemi tamirinde varım diyen Hat-San Tersanesi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pepe kalite ve fiyat uygulamasıyla Akdeniz Havzası’nda Türk tersaneciliğinin bir numara olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Rol modellerimiz var

Tersanecilikte yeni olduklarını kabul eden Pepe ayrıca “Türkiye’nin en büyük üç tersanesinin arasına girmek istiyoruz. Çok eski tersanecilerimiz var. Profesyonel tersanecilerimiz var. Onları rol model olarak alıyoruz. Biz 8 senedir onlar 80 senedir. Onları örnek alıyoruz ve onlara rakip olmaktan da mutluyuz” dedi.

Bankalar korkmasın

Türkiye’de tersane sektörüne karşı finans çevrelerinin önyargı içinde olduğuna değinen Pepe “Tersanelerin ciddi yatırımları için finansman ihtiyacı var. Bankaların altından hava ve su geçen işlere kredi vermiyoruz söyleminden vazgeçmesi lazım. Farklı projeler tasarlıyoruz ancak bunların hepsini öz sermaye ile gerçekleştirmek zor. Bunun için bankaların bizlere yaklaşımları önemli. Tersane sektörüne uzaktan bakmamaları gerekir” diye konuştu.


Kaynak: Stargazete
Eklenme tarihi: 26.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALKAN Denizcilik
 RAYBEN Denizcilik..
 ZİRVE Denizcilik
 LİMA Turizm Yatçı..
 MILLENIUM Yachtin..
 YENAL Gemi İşletm..
 OLAY NAUTIC
 MONO Denizcilik
 AY İnşaat Turizm ..
 ALFA tanker & ACM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim