Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Bandırma Limanı'na yanaşan Konteyner gemisi arttı
Çelebi Bandırma Limanı'na ocak-mayıs döneminde gelen konteyner gemisi sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre 64'ten 90'a çıktığı bildirildi.

Liman Genel Müdürlüğü görevine getirilen Mehmet Akif Ersoy, yaptığı açıklamada, daha önce limanda kiralık kullanılan römorkların yerine yenilerini aldıklarını söyledi.

Bunlardan birinin Tuzla'da, Türk malı olarak üretildiği belirten Ersoy, "2500 beygirlik olup, 45 ton çekme gücü bulunuyor. İkinci el olarak aldığımız diğer romörkör de 2500 beygirlik, 33 ton çekme gücüne sahip. Her iki romörkör için 10 milyon dolarlık ödeme yapıldı" dedi.

Bugünden bir önceki yılın işlem hacmini yakaladıklarını, hatta bazı kalemlerde geçtiklerini vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:
"Yıllık 11 milyon ton elleçleme (ithalat-ihracat) kapasitemiz bulunuyor. 7,5 milyon ton dökme yük elleçleme, 250 bin ton üzerinde konteyner, 500 bin ton üzerinde Ro-Ro taşımacılığı yapıyoruz. Limanımızın, tam anlamıyla konteyner taşımacılığına da geçmesi durumunda, elleçleme kapasitemizin çok daha artacağını düşünüyoruz. 2013'ün ocak ayından, mayıs ayına kadar limana 407 gemi, 1193 Ro-Ro, 64 konteyner gemisi geldi. Bu yıl Ocak-Mayıs döneminde ise 395 gemi, 90 konteyner gemisi ve bin 397 Ro-Ro seferi gerçekleşti."

Limana yapılacak yeni yatırımlar için önceden 50 milyon dolarlık bütçe ayrıldığına dikkati çeken Ersoy, 74 bin 400 metreküplük silo yaptıklarını, inşaatın yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.

Aynı anda 11 gemide işlem yapabilecek durumda olduklarını belirten Ersoy, 12 metre olan liman derinliğini, 14,5 metreye çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Önümüzdeki günlerde, limana, Brezilya'dan, 250 metre uzunluğunda iki geminin yanaşacağını dile getiren Ersoy, bu gemilerin, soya fasulyesi getireceğini kaydetti.




Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 05.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİDYEN Denizcil..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 TUZLA Tersanecili..
 ADAMOĞLU Denizcil..
 KALYONCU RoRo Shi..
 SEALİON Shipping
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 PLUTO Dalış Merk.
 MED MARİNE HOLDİN..
 ALZE Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim